Μια εκδήλωση γεμάτη αρώματα και γεύσεις κρασιού έλαβε χώρα εχθές το πρωί στο συνεδριακό κέντρο ¨Εκάβη¨. Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας κάλεσε τους τοπικούς οινοπαραγωγούς να παρουσιάσουν τις ποικιλίες των κρασιών τους και τους πολίτες της να τα δοκιμάσουν.
Η κ. Ευδοκία Κίτσιου απο τη Γενική διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Διεύθυνσης ΠΕ Πιερίας ανέφερε ότι στο νομό μας καλλιεργούνται περίπου 2.500 στρ. αμπέλου, ενώ παράγεται περισσότεροι απο 150 τόνους κρασί κάθε χρόνο. Το 2008 θεσπίστηκε στη περιοχή μας η ζώνη Προστατευόμενης Γεωγραφικής ¨Ενδειξης (ΠΓΕ) ανεβάζοντας έτσι ακόμη περισσότερο την αξία των κρασιών του τόπου μας. Η κ. Κίτσιου πρόσθεσε οτι στην Πιερία υπάρχουν 13 οινοποιητικές επιχειρήσεις με πολλά βραβεία εντός και εκτός ελλαδικού χώρου.
Ο κ.Ρουκάς Δημήτρης επιστημονικός συνεργάτης ΠΕ Πιερίας, τόνισε ότι τα κρασιά αποτελούν τη ταυτότητα μιας περιοχής, έτσι και η κοσμοπολίτικη Πιερία αναδεικνύεται μέσα απο το ποιοτικό κρασί της, " Είναι ο νοτιοδυτικός αέρας του Ολύμπου που φυσάει και δροσίζει τους αμπελώνες το μυστικό που κάνει το κρασί της Πιερίας διεθνώς αναγνωρίσιμο", ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ.Ρουκάς.
Τη σκυτάλη στο βήμα πήρε ο γνωστός δημοσιογράφος και οινογνώστης Στέφανος Κόγιας. Ο κ. Κόγιας με 'ένα ποτήρι κόκκινο κρασί στο χέρι, ανέλυσε τη διαδρομή του κρασιού απο τη στιγμή που το σερβίρουμε μέχρι το στομάχι μας.
Το κατάλληλο ποτήρι που πρέπει να σερβίρεται, η όσφρηση, το άρωμα, η γεύση, η υφή, το αλκοόλ είναι σημαντικά στοιχεία που όλοι οι λάτρεις του οίνου λαμβάνουν υπόψην τους όταν επιλέγουν το κρασί της αρεσκείας τους.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκε η Αντιπεριφερειάρχης κ. Σοφία Μαυρίδου στηρίζοντας την επιτυχημένη προσπάθεια των οινοπαραγωγών της Πιερίας οι οποίοι όπως τόνισε συμβάλλουν στην οικονομία της περιοχής και ευχήθηκε σε μια ανοδική πορεία της αμπελοκαλλιέργειας στο νομό μας.
Ακολουθεί φωτορεπορτάζ και βίντεο από την εκδήλωση:
Ρεπορτάζ: Δώρα Γιαμούζη
Η κ. Ευδοκία Κίτσιου απο τη Γενική διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Διεύθυνσης ΠΕ Πιερίας ανέφερε ότι στο νομό μας καλλιεργούνται περίπου 2.500 στρ. αμπέλου, ενώ παράγεται περισσότεροι απο 150 τόνους κρασί κάθε χρόνο. Το 2008 θεσπίστηκε στη περιοχή μας η ζώνη Προστατευόμενης Γεωγραφικής ¨Ενδειξης (ΠΓΕ) ανεβάζοντας έτσι ακόμη περισσότερο την αξία των κρασιών του τόπου μας. Η κ. Κίτσιου πρόσθεσε οτι στην Πιερία υπάρχουν 13 οινοποιητικές επιχειρήσεις με πολλά βραβεία εντός και εκτός ελλαδικού χώρου.
Ο κ.Ρουκάς Δημήτρης επιστημονικός συνεργάτης ΠΕ Πιερίας, τόνισε ότι τα κρασιά αποτελούν τη ταυτότητα μιας περιοχής, έτσι και η κοσμοπολίτικη Πιερία αναδεικνύεται μέσα απο το ποιοτικό κρασί της, " Είναι ο νοτιοδυτικός αέρας του Ολύμπου που φυσάει και δροσίζει τους αμπελώνες το μυστικό που κάνει το κρασί της Πιερίας διεθνώς αναγνωρίσιμο", ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ.Ρουκάς.
Τη σκυτάλη στο βήμα πήρε ο γνωστός δημοσιογράφος και οινογνώστης Στέφανος Κόγιας. Ο κ. Κόγιας με 'ένα ποτήρι κόκκινο κρασί στο χέρι, ανέλυσε τη διαδρομή του κρασιού απο τη στιγμή που το σερβίρουμε μέχρι το στομάχι μας.
Το κατάλληλο ποτήρι που πρέπει να σερβίρεται, η όσφρηση, το άρωμα, η γεύση, η υφή, το αλκοόλ είναι σημαντικά στοιχεία που όλοι οι λάτρεις του οίνου λαμβάνουν υπόψην τους όταν επιλέγουν το κρασί της αρεσκείας τους.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκε η Αντιπεριφερειάρχης κ. Σοφία Μαυρίδου στηρίζοντας την επιτυχημένη προσπάθεια των οινοπαραγωγών της Πιερίας οι οποίοι όπως τόνισε συμβάλλουν στην οικονομία της περιοχής και ευχήθηκε σε μια ανοδική πορεία της αμπελοκαλλιέργειας στο νομό μας.
Ακολουθεί φωτορεπορτάζ και βίντεο από την εκδήλωση:
Ρεπορτάζ: Δώρα Γιαμούζη
0 Σχόλια
Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!