HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


«Πράσινο φως» από το ΣτΕ για το «σπάσιμο» βουλευτικών εδρών

Το «πράσινο φως» άναψε το Συμβούλιο της Επικρατείας στην ανακατανομή των βουλευτικών εδρών των εκλογικών περιφερειών της χώρας που αυξάνονται από 56 σε 59. Το Ε΄ Τμήμα του Ανώτατου Δικαστηρίου με γνωμοδότηση του (225/2018) έκρινε νόμιμο το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος του υπουργείου Εσωτερικών με το οποίο επέρχεται ανακατανομή των βουλευτικών εδρών στην Β΄ Αθηνών, στο νομό Αττικής και στο νομό Αχαΐας (σ.σ. κερδίζει μια έδρα), ενώ στους υπόλοιπους νόμους της χώρας δεν γίνεται καμία αλλαγή.

Η Β΄ Αθηνών «σπάει» στα τρία, αλλά οι έδρες παραμένουν 44. Ειδικότερα, η Β΄ Αθηνών «σπάει» σε Βόρειο τομέα με 15 έδρες, Δυτικό τομέα με 11 έδρες και Νότιο με 18 έδρες.

Ο νομός Αττικής χωρίζεται στα δύο. Στην Ανατολική Αττική με 10 έδρες και τη Δυτική Αττική με 4 έδρες. Μέχρι σήμερα οι έδρες στην Αττική ήταν 15.

Η μία έδρα της Αττικής… μεταφέρεται στο νομό Αχαΐας και οι έδρες του από 8 γίνονται 9, ενώ οι προστιθέμενες έδρες λόγω υπολοίπου στην Αχαΐα από μηδενικές γίνεται μία.

Το σύνολο των βουλευτικών εδρών σε όλη τη χώρα παραμένει στις 288, όπως παραμένουν στις 25 και οι προστιθέμενες έδρες λόγω υπολοίπου.

Η κατανομή των εδρών, κατά τον υπουργό Εσωτερικών, έγινε σύμφωνα με τα αποτελέσματα της γενικής απογραφής πληθυσμού της χώρας που διεξήχθη από την Ελληνική Στατιστική Αρχή το διάστημα από 10 έως 24 Μαΐου 2011.

Αναλυτικότερα, οι αλλαγές που έγιναν έχουν ως εξής:










Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια