HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Η ΑΠΟΛΙΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ…ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Όλες οι μεταρρυθμίσεις που έγιναν στην τοπική αυτοδιοίκηση από το 1994 και μετά, αλλάζοντας το θεσμικό πλαίσιο, είχαν στόχο να αλλάξουν το περιεχόμενο λειτουργίας των δήμων, των παλιότερων νομαρχιών, τώρα περιφερειών, μετατρέποντας την τοπική αυτοδιοίκηση, σε μακρύ χέρι της κεντρικής διοίκησης – εξουσίας.

Οι μεταρρυθμίσεις αυτές που στήριξαν τα κόμματα της αστικής διαχείρισης ( ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ – Ν.Δ – ΠΑΣΟΚ κ. α ), εντάσσονταν στα πλαίσια των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων, ώστε μέσο της τοπικής αυτοδιοίκησης, να υλοποιείται πιο ευέλικτα και αποτελεσματικά η κυρίαρχη αντιλαϊκή πολιτική.

Τις μεταρρυθμίσεις αυτές δεν στήριξε και καταψήφισε στην βουλή μόνο το ΚΚΕ, που τις κατήγγειλε σαν αντιδραστικές, που αλλοιώνουν τον χαρακτήρα της τοπικής αυτοδιοίκησης, με αρνητικές συνέπειες για τον λαό.

Το ΚΚΕ και οι υποψήφιοι που στηρίζει στις τοπικές εκλογές, αναδεικνύουν το πολιτικό περιεχόμενο των εκλογών και ενημερώνουν τον λαό για αυτό.

Στον αντίποδα οι υποψήφιοι των άλλων κομμάτων εμπαίζουν επικίνδυνα τον λαό.

Αφού στήριξαν τον πυρήνα όλων των αντιδραστικών θεσμικών αλλαγών που έγιναν στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης και τομείς ευθύνης της κεντρικής - κρατικής διοίκησης μεταβιβάζονται σταδιακά σε αυτήν όπως η παιδεία, η υγεία, η πρόνοιας, κ. α. Ενισχύθηκε έπειτα η φορομπηχτική πολιτική των δήμων, υιοθετήθηκε η ανταποδοτικότητα που λεηλατεί ακόμα περισσότερο το λαϊκό εισόδημα, άνοιξαν οι κερκόπορτες της επιχειρηματικής δράσης, των ιδιωτικοποιήσεων σε υπηρεσίες κοινωνικού χαρακτήρα, πολιτική που συμπλέει με την στρατηγική του συστήματος, του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης.

Έρχονται λοιπόν όλοι αυτοί που ψήφισαν και στηρίζουν αυτά τα μέτρα, την μετατροπή των δήμων σε επιχειρήσεις, σε Α.Ε και αυτοαναγορεύονται στις εκλογές «ακομμάτιστοι», «ανεξάρτητοι», ώστε πίσω από αυτόν τον μανδύα, να υφαρπάξουν την λαϊκή ψήφο και να την εντάξουν στην λογική της διαχείρισης, προς όφελος ισχυρών επιχειρηματικών – οικονομικών συμφερόντων (βλ. ανεμογεννήτριες στα Πιέρια όρη).

Προσπαθούν να μετατρέψουν τις εκλογές της τοπικής διοίκησης σε πασαρέλα, με φθηνό επικοινωνιακό επικάλυμμα, απαλείφοντας επικίνδυνα την πολιτική από αυτή.

Νουθετούν έμμεσα τον λαό να αμβλύνει, να ελαχιστοποιήσει τα πολιτικά κριτήρια και αντανακλαστικά του και να αναμηρυκάζει μόνο τα προσωπικά «πλούσια» βιογραφικά των υποψηφίων που κατακλύζουν μπλόγκ, σάιτ, φίλων , ημετέρων και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σαν μοναδικό κριτήριο για την εκλογή τους.

Η απολιτικοποιησή στο απόγειο της, όπλο στην φαρέτρα της άρχουσας τάξης, για να «εκπαιδεύει» τον λαό απαθή θεατή, αναθέτει και όχι πρωταγωνιστή των εξελίξεων.

Αυτή η διαχρονική πολιτική από τους «μασκαρεμένους» εκλεκτούς του οικονομικού κατεστημένου, του συστήματος, είναι που επέβαλλε τροφεία στους παιδικούς σταθμούς, με ελλείψεις σε προσωπικό και αίθουσες, έκανε ακριβά τα δημοτικά τέλη, ακρίβαινε τις υπηρεσίες παροχής των δήμων, επέβαλλε δημοτικούς φόρους σε επαγγελματίες, απειλεί δημότες με κατασχέσεις που αδυνατούν να πληρώσουν, ιδιωτικοποίησε κοινωνικές υπηρεσίες, ξεπούλησε σε ισχυρά οικονομικά συμφέροντα δημοτική περιουσία, ακρίβαιναν τιμολόγια νερών, καμιά κοινωνική πρόληψη δεν προβλέφθηκε για τον λαό που χτυπήθηκε στην κρίση, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, που πληρώνουν το ίδιο με ισχυρά επιχειρηματικά συμφέροντα, κ.α.

Αλήθεια σε αυτό τον ορυμαγδό κατακρήμνισης του ήδη λεηλατημένου λαϊκού εισοδήματος, θα βάλουν φραγμό τα δήθεν «βαριά» προσωπικά βιογραφικά που κοτσάρουν διάφοροι υποψήφιοι ? Θα έχουν την πολιτική βούληση να συγκρουστούν με κυρίαρχες επιλογές – πολιτικές, με ισχυρά οικονομικά συμφέροντα?

Ρητορικό το ερώτημα για να αναδείξουμε την εξαπάτηση όλων αυτών που απολιτικοποιούν την μάχη των τοπικών εκλογών και συμπεριφέρονται στους ψηφοφόρους, σαν να πρόκειται για άβουλη μάζα, που με το κατάλληλο επικοινωνιακό επιτελείο, θα καταφέρουν να τους πάρουν με το μέρος τους.

Ακόμα και για αυτό τον λόγο, ο λαός, η νεολαία, αξίζει να τους αγνοήσει, να τους γυρίσει την πλάτη.

Να γυρίσει την πλάτη του σε όλους αυτούς που σε «νεκρό» εκλογικό χρόνο δεν θα τους έλεγαν ούτε καλημέρα, ενώ τώρα όλοι εμφανίζονται «σωτήρες», που νοιάζονται για την πόλη, για το καλό των δημοτών – λαού.

Ο λαός μπορεί να εμπιστευτεί τα ψηφοδέλτια που θα στηρίξει το ΚΚΕ. Ψηφοδέλτια με καθαρά πρόσωπα, με πολιτικοκοινωνικό πρόσημο, με ανθρώπους που δεν εμφανίστηκαν «καταδρομικά» και ξαφνικά, αλλά όλο το προηγούμενο διάστημα, πάλεψαν, αγωνιστήκαν, σε μετερίζια της κοινωνικής, πολιτικής, λαϊκής πάλης, μέσα από το εργατικό κίνημα, το κίνημα των μικρομεσαίων αγροτών – κτηνοτρόφων, αυτοαπασχολούμενων, επαγγελματιών, από τα κινήματα των γυναικών , της νεολαίας.

Για δήμους αγωνιστικούς, διεκδικητικούς, για δήμους συμπαραστάτες στην καθημερινότητα του λαού, που θα αντιστέκονται στις πολιτικές της λαϊκής φτωχοποίησης, θα αμφισβητούν, θα παλεύουν.

Μπορεί να γίνει το βήμα και να υπερψηφιστούν τα ψηφοδέλτια που θα στηρίξει το ΚΚΕ σε όλους τους δήμους του νομού και σε επίπεδο περιφέρειας κεντρικής Μακεδονίας.

Σαββίδης Παναγιώτης


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια