HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Αναβιώνει η υπόθεση της δολοφονίας του καπετάνιου που βρέθηκε μέσα σε καταψύκτη

Το θρίλερ της δολοφονίας του 63χρονου καπετάνιου, το πτώμα του οποίου βρέθηκε σε εμβρυακή στάση μέσα σε καταψύκτη στο διαμέρισμα της πρώην συζύγου του στην Καλλιθέα, αναβιώνει στις 7 Ιανουαρίου στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Αθήνας, όπου θα εκδικαστεί η υπόθεση σε δεύτερο βαθμό.

Το άγριο έγκλημα είχε συνταράξει το πανελλήνιο τον Ιανουάριο του 2016, αφού κανένας δεν μπορούσε να πιστέψει ότι ο άτυχος ναυτικός, που δεν είχε δώσει σημεία ζωής επί έναν ολόκληρο χρόνο, είχε βρει τόσο φρικτό τέλος. Η αλήθεια αποκαλύφθηκε από τον ιδιοκτήτη του σπιτιού που είχε νοικιάσει στην Καλλιθέα η 51χρονη σήμερα πρώην σύζυγος του καπετάνιου, η οποία είχε διαφύγει αμέσως μετά στη Βουλγαρία μαζί με τον γιο που είχε αποκτήσει από τον γάμο τους, αφήνοντας απλήρωτα ενοίκια και λογαριασμούς.

Ο ιδιοκτήτης που την αναζητούσε χωρίς αποτέλεσμα όλο αυτό το διάστημα μπήκε στο σπίτι με τη συνδρομή δύο δικαστικών επιμελητών. Κατά τη διάρκεια της επιτόπιας έρευνας βρήκαν σε λειτουργία τον καταψύκτη και πάγωσαν, όταν αντίκρισαν τον φρικιαστικό θέαμα στο εσωτερικό του.

Όλες οι υποψίες στράφηκαν αμέσως στην 51χρονη η οποία συνελήφθη τον Νοέμβριο του 2016 από τις Αρχές της πατρίδας της στον τόπο καταγωγής της στη Βάρνα, τη στιγμή που προσπαθούσε να διαφύγει στη Ρουμανία. Εκτός από τους συγγενείς του θύματος, την 51χρονη υπέδειξαν ως ‘εγκέφαλο’ του στυγερού εγκλήματος και οι συνεργοί της, οι οποίοι είχαν συλληφθεί λίγους μήνες νωρίτερα.

Η εκδίκαση της υπόθεσης σε πρώτο βαθμό άρχισε στις 12 Οκτωβρίου του 2017 στο Μικτό Ορκωτό δικαστήριο της Αθήνας και ολοκληρώθηκε λίγες εβδομάδες αργότερα, με την επιβολή της ισόβιας κάθειρξης στην 51χρονη συζυγοκτόνο. Όσο και αν προσπάθησε, δεν έπεισε το δικαστήριο με όσα ισχυρίστηκε κατά την απολογία της σχετικά με την υποτιθέμενη κακοποίηση που ασκούσε ο άτυχος καπετάνιος στο παιδί τους και καταδικάστηκε χωρίς κανένα ελαφρυντικό για τη δολοφονία.

Οι δικαστές καταδίκασαν επίσης σε κάθειρξη 18 ετών την 28χρονη ομοεθνή συγκατηγορούμενη της 51χρονης, μετατρέποντας την κατηγορία για ανθρωποκτονία από πρόθεση που είχε εις βάρος της σε απλή συνέργεια σε ανθρωποκτονία. Στον τρίτο κατηγορούμενο, τον 31χρονο από τη Ρουμανία, που κρίθηκε ένοχος για υπόθαλψη εγκληματία, επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης τριών ετών με τριετή αναστολή. Για την ίδια κατηγορία είχε καταδικαστεί άλλος ένας Βούλγαρος.

Τη θέση του Βούλγαρου εντολέα της, ο οποίος μετέφερε τον καταψύκτη στο διαμέρισμα της Καλλιθέας μαζί με τον τρίτο κατηγορούμενο, εκφράζει η ποινικολόγος Γιάννα Παναγοπούλου μιλώντας στην Espresso: “Ο εντολέας μου από την πρώτη στιγμή δηλώνει αθώος. Έχει αφεθεί ελεύθερος, αλλά έχει ασκήσει έφεση κατά της επιβληθείσας ποινής από το πρωτοβάθμιο δικαστήριο και έχοντας εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη περιμένει την εκδίκαση της υπόθεσης από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο για την πλήρη αποκατάσταση της θέσεώς του”.


Πηγή πληροφοριών: Espresso


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια