HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Θανάσης Λιακόπουλος: ΟΧΙ στην προσωρινή εγκατάσταση εκατοντάδων μεταναστών στο παραλιακό μέτωπο του Δήμου μας / Είμαστε τουριστικός προορισμός, όχι προσφυγικός καταυλισμός

Εδώ και μερικές ημέρες επικρατεί μεγάλος αναβρασμός στον τόπο μας σχετικά με το ζήτημα της προσωρινής (;) εγκατάστασης εκατοντάδων μεταναστών σε ξενοδοχεία του παραλιακού μετώπου του Δήμου μας. Η υπόθεση φαίνεται να έχει τα εξής δεδομένα:

·        Οι μετανάστες έρχονται από μία ΜΚΟ με έδρα τη Θεσσαλονίκη
·        Θα εγκατασταθούν σε ξενοδοχεία κυρίως ενοικιασμένα από αλλοδαπούς τουριστικούς πράκτορες που δραστηριοποιούνται στον τόπο μας
 
Ο αριθμός των ατόμων που θα έρθουν δεν είναι ξεκάθαρος. Άλλοι μιλούν για μερικές εκατοντάδες, άλλοι για αριθμό πολύ μεγαλύτερο.
 
Όλος ο συνδυασμός μας, αλλά και ο ίδιος προσωπικά λέμε ένα μεγάλο ΟΧΙ στην εξέλιξη αυτή. Δεν είναι δυνατόν να δημιουργήσουμε συνθήκες γκέτο σε έναν από τους τουριστικούς πνεύμονες του Δήμου μας, ειδικά την περίοδο που είναι σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις των τουριστικών καταλυμάτων για τη νέα σεζόν.
 
Αν για οποιονδήποτε λόγο κάποιος θα έθετε ζήτημα εγκατάστασης, προσωρινής ή όχι, περισσότερων μεταναστών στον τόπο μας, αυτό θα πρέπει να λυθεί σε συνενόηση με την τοπική μας κοινωνία, χρησιμοποιώντας τις δομές που ήδη υπάρχουν και σε αρκετές περιπτώσεις έδειξαν ότι λειτουργούν ικανοποιητικά. Πάντως σε καμία περίπτωση δεν δεχόμαστε να εγκατασταθούν μετανάστες σε μία από τις τουριστικές ζώνες του τόπου μας.
 
Σε κάθε περίπτωση, καλούμε όλους να θυμούνται αυτό που λένε οι άνθρωποι του τουρισμού στον Δήμο μας: «Είμαστε τουριστικός προορισμός, όχι προσφυγικός καταυλισμός».
 

Είμαστε σίγουροι πως όλοι οι αρμόδιοι φορείς έχουν ακριβώς την ίδια γνώμη μαζί μας. Το θέμα αυτό δεν προσφέρεται για πολιτική αντιπαράθεση. Για αυτό δηλώνω ότι θα στηρίξουμε κάθε απόφαση που θα ληφθεί σήμερα στη σύσκεψη που θα γίνει για το πρόβλημα και ως συνδυασμός θέτουμε τον εαυτό μας στη διάθεση όλων, για να βοηθήσουμε όπου μπορούμε. Το πρόβλημα αυτό θα λυθεί με συνεργασία και διάλογο, αποδεικνύοντας ότι Όλοι Μαζί Μπορούμε Καλύτερα.


Θανάσης Λιακόπουλος
Υποψήφιος Δήμαρχος Κατερίνης

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια