Το www.kapa-news.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

«Την Άνοιξη αν δεν τη βρεις, τη φτιάχνεις»: Δήλωση υποψηφίου Δημάρχου Κατερίνης Θανάση Λιακόπουλου για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού

Έχει γίνει πλέον από όλους αντιληπτό πως, ως τοπική κοινωνία, βρισκόμαστε σε ένα κομβικό σημείο. Οι προκλήσεις που πρόκειται να αντιμετωπίσουμε, αλλά και οι ευκαιρίες που θα μας παρουσιαστούν, είναι πρωτόγνωρες τόσο σε μέγεθος όσο και σε σημασία. Αυτό σημαίνει πως, για να βρισκόμαστε στην πρώτη θέση του τρένου της ανάπτυξης, δεν μπορούμε πια να στηριζόμαστε σε προχειρότητες και ξεπερασμένες προσεγγίσεις. Τη νέα περίοδο που έρχεται, θα πρέπει να στηρίξουμε πάνω σε νέα, ισχυρά θεμέλια την πρόοδο του Δήμου μας.

Ο συνδυασμός μας έχει ήδη προχωρήσει αποφασιστικά στο σχεδιασμό για το μέλλον,που περιλαμβάνει καθοριστικές επενδύσεις στον πολιτισμό, την κοινωνική πρόνοια, τον τουρισμό, την καθαρή ενέργεια. Επενδύσεις που θα δημιουργήσουν νέες δουλειές, θα προσελκύσουν εξωτερικά κεφάλαια και θα δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για μια κατάσταση μόνιμης ευημερίας στο Δήμο μας.

Ωστόσο, όλα αυτά, καμιά δημοτική αρχή δεν μπορεί να τα πετύχει μόνη της. Μπορούμε γρήγορα να κτίσουμε το πρότυπο Κέντρο Πολιτισμού που αξίζει στην Κατερίνη, που θα φιλοξενεί και θα φέρνει κοντά μας τα μεγαλύτερα πολιτιστικά γεγονότα της χώρας, αλλά χρειαζόμαστε τους εθελοντές των συλλόγων, των τεχνών και των γραμμάτων, που έχουν την εμπειρία, τη γνώση και την όρεξη να το υποστηρίξουν.

Μπορούμε να επενδύσουμε στοχευμένα στην παραγωγή βιοενέργειας, αλλά χρειαζόμαστε τους ανθρώπους που θα προωθήσουν τις βέλτιστες πρακτικές για την αποτελεσματικότερη εκμετάλλευσή της· αυτούς που θα χρησιμοποιούν τα παραγόμενα ενεργειακά προϊόντα και αυτούς που θα εκπαιδευτούν για να ασκήσουν τα πράσινα επαγγέλματα του μέλλοντος. Η οικονομική ανάπτυξη του Δήμου εξαρτάται από όλους μας και προϋποθέτει να δουλέψουμε όλοι μαζί.

Σήμερα, 5 Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού, τιμούμε όλους αυτούς τους σεμνούς, ανιδιοτελείς ανθρώπους που, καθημερινά κάνοντας μικρές ή μεγάλες πράξεις, με αυταπάρνηση θέτουν τον εαυτό τους στην υπηρεσία των συμπολιτών τους. Όλους αυτούς τους, πολλές φορές, αφανείς ήρωες που είτε συμμετέχοντας σε εθελοντικούς συλλόγους, είτε δρώντας ατομικά, είναι αφιερωμένοι σε ένα σκοπό που ξεπερνά τον εαυτό τους. Σε αυτούς που προσφέρουν όχι μόνο αγαθά και πόρους στους αναξιοπαθούντες, αλλά επίσης κατανόηση και συμπόνοια στους απελπισμένους και τους απεγνωσμένους, καλλιεργώντας τους ελπίδα και έμπνευση.

Παράλληλα, ωστόσο, είναι σήμερα μια ευκαιρία να ενθαρρύνουμε ακόμα περισσότερους συνδημότες μας και τοπικούς φορείς να κάνουν τον εθελοντισμό αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής τους. Γιατί τα θεμέλια του νέου Δήμου που οραματιζόμαστε, θα χτιστούν με τη συμβολή όλων μας. Αυτή την ημέρα, ας απορρίψουμε την απαισιόδοξη θεωρία που λέει ότι «ένα ή λίγα άτομα δεν μπορούν να βελτιώσουν την κοινή μας ζωή». Εμείς λέμε «την Άνοιξη αν δεν τη βρεις, τη φτιάχνεις».

Γιατί «Όλοι Μαζί Μπορούμε Καλύτερα».


Θανάσης Λιακόπουλος
Υποψήφιος Δήμαρχος Κατερίνης


Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.