HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


''Παρουσίαση Α΄ Βοηθειών από τη Διασωστική Ομάδα Πιερίας στο Ι. Ι.Ε.Κ. ΛΥΔΙΑ

Την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2018, η Διασωστική Ομάδα Πιερίας, μετά από πρόσκληση, βρέθηκε στο Ι.Ι.Ε.Κ. Λυδία. Βασικός σκοπός της επίσκεψης ήταν η παρουσίαση Α΄ Βοηθειών.

Οι συμμετέχοντες και οι συμμετέχουσες ενημερώθηκαν από τις εκπαιδεύτριες: κ. Γεραρίδου Αθηνά (Διευθύντρια Προγραμμάτων του ERC), κ. Παπαδοπούλου Μαριάνθη, κ. Μαυρίδου Ιωάννα, κ. Μπέζα Χριστίνα και από τον διασώστη κ. Ζάρκο Λεωνίδα σε θεωρητικό επίπεδο για τις Α΄ Βοήθειες, και παράλληλα εξασκήθηκαν πάνω σε βασικές πρακτικές υποστήριξης της ζωής.

Πιο συγκεκριμένα, εκπαιδεύτηκαν στον τρόπο προσέγγισης ενός ατόμου που έχει καταρρεύσει και δεν έχει αναπνοή, στην εφαρμογή Θωρακικών Συμπιέσεων και Εμφυσήσεων Διάσωσης (Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση), την ασφαλή χρήση του Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή (AED), στην Πλάγια θέση Ασφαλείας και στην αντιμετώπιση της Πνιγμονής, δηλαδή της Εξαγωγής ενός Ξένου Σώματος (Τεχνική Heimlich).

Σύμφωνα με έναν Αρχαίο Έλληνα Ποιητή, και ειδικότερα τον Μένανδρο « Η μόρφωση και οι γνώσεις είναι στήριγμα της ζωής». Με τη παρουσία μας στο Ι.Ι.Ε.Κ. Λυδία ευελπιστούμε να έχουμε «χτίσει» τις βάσεις της γνώσης των Α΄ Βοηθειών. Έτσι, οι συμμετέχοντες και οι συμμετέχουσες θα έχουν τη δυνατότητα να «στηριχθούν» στις γνώσεις τους, να ενισχύσουν περαιτέρω το γνωστικό τους επίπεδο πάνω στις Α’ Βοήθειες, και να συνδράμουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο σε μια δύσκολη στιγμή.

Η Διασωστική Ομάδα Πιερίας ευχαριστεί θερμά το Ι.Ι.Ε.Κ. Λυδία, το προσωπικό, καθώς και τους συμμετέχοντες – συμμετέχουσες για την πρόσκληση, τη συνεργασία και τη φιλοξενία τους.








Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια