HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Χιονοστιβάδα 1 εκατ. τόνων "κατάπιε" πίστα στο Χιονοδρομικό Καλαβρύτων

Εκτός λειτουργίας τουλάχιστον για τους επόμενους δύο μήνες θα μείνει ο αναβατήρας "Στύγα", τον οποίο "σάρωσε" τεράστια χιονοστιβάδα.

Χιονοστιβάδα 1.000.000 τόνων χιονιού "σάρωσε" τον αναωβατήρα "Στύγα" στο Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων. Υπολογίζεται ότι ο όγκος της χιονοστιβάδας είχε πλάτος πάνω από 500 μέτρα και μήκος περί τα 450.

Σύμφωνα με ανάρτηση της διοίκησης του κέντρου στο Facebook, υπολογίζεται ότι ο αναβατήρας θα μείνει εκτός λειτουργίας για το επόμενο δίμηνο τουλάχιστον.

Η χιονοστιβάδα προκλήθηκε ύστερα από εντατική χιονόπτωση, η οποία προκάλεσε ζημιά στον 50ο πυλώνα και το συρματόσκοινο του lift.

Χιονοστιβάδα 1 εκατ. τόνων "κατάπιε" πίστα στο Χιονοδρομικό Καλαβρύτων

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

Η έκταση της χιονοστιβάδας που προέκυψε έχει πλάτος πάνω από 500μ. και ύψος περίπου 450μ. Η ποσότητα χιονιού που έφυγε από το μπροστινό μέρος της Στύγας υπολογίζεται πως είναι πάνω από 1.000.000 τόνους χιονιού. Δυστυχώς μετά από έλεγχο της Doppelmayr που ολοκληρώθηκε σήμερα, δεν δύναται να επισκευασθεί ο αναβατήρας Στύγα, ώστε να λειτουργήσει τους επόμενους 2 μήνες. Έχει υποστεί ζημιά ένας πυλώνας (Νο 5) και το συρματόσχοινο του αναβατήρα. Η ασφάλεια όλων προέχει και με αυτή ως γνώμονα πορευόμαστε. Το κέντρο θα λειτουργήσει τις υπόλοιπες υποδομές του εντός των επόμενων ημερων. Θα ακολουθήσει εκ νέου ενημέρωση.


Χιονοστιβάδα 1 εκατ. τόνων



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια