Το www.kapa-news.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Ανδρέας Ν. Παγούρας – Όνομα που θ’ απασχολήσει την επόμενη 10ετία την κεντροαριστερά σκηνή της Πιερίας - Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Κατερίνης με τον συνδυασμό του Θανάση Λιακόπουλου

Όπως έχουμε γράψει σε προηγούμενο άρθρο μας, είναι σημαντικό κανείς να γνωρίζει καλά τον τόπο του, αλλά και τους ανθρώπους του τόπου. Μάλιστα αυτό γίνεται ακόμη πιο σημαντικό (ή αναγκαίο αν θέλετε) όταν υπάρχει μπροστά μας η διαδικασία των εκλογών. Για την ανθρωπογεωγραφία λοιπόν ενός τόπου και την σημασία της, έχουμε ήδη μιλήσει.

Σήμερα θα μιλήσουμε για τ’ όνομα του τίτλου. Τον 40χρονο οδοντίατρο κ. Ανδρέα Ν. Παγούρα. Σε πολλούς γνωστός, φίλος, συνεργάτης και σε άλλους εντελώς άγνωστος. Τ’ όνομά του το διαβάσαμε πολύ πρόσφατα στις ανακοινώσεις των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων, και μάλιστα στην παράταξη του κ. Θανάση Λιακόπουλου.

Για όσους γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα της Κατερίνης, είπαν όταν άκουσαν ότι ο Ανδρέας δήλωσε υποψηφιότητα στο πλευρό του Θανάση, ότι ο Λιακόπουλος έκανε μια εξαιρετική επιλογή στο πρόσωπο του Ανδρέα. Για να δούμε όμως ποιος ακριβώς είναι ο Ανδρέας Παγούρας;

Κατ’ αρχάς είναι γιος του Νικήτα Παγούρα και της Ρεοζίλης Πανίδου. Βέβαια το όνομα «Ρεοζίλη» ίσως να μην σας λέει και πολλά, όταν όμως ακούσετε το κατά κόσμο όνομα της μητέρας του Ανδρέα καταλαβαίνετε αρκετά. Η Ρόζα λοιπόν, η γνωστή Ρόζα, η κτηνίατρος, απ’ το Βατάνι, η αγωνίστρια, που βοήθησε και συνεχίζει να βοηθάει πολύ κόσμο… Καταλάβατε τώρα ποια είναι η μητέρα του; Ο δε Νικήτας ( ο πατέρας) ένας εξαιρετικός άνθρωπος χαμηλών τόνων, που ωστόσο δεν αρνήθηκε ποτέ σε όποιον του χτύπησε την πόρτα ζητώντας την βοήθειά του. Κοινωνικοί λοιπόν οι γονείς του Ανδρέα. Μια μητέρα αγωνίστρια, που έχει περάσει πολλά μόνο και μόνο γιατί στήριζε τις απόψεις της και δεν άντεχε το άδικο.

Επομένως ένας άνδρας μεγαλωμένος από τέτοιους γονείς, έχει κατ’ αρχάς γερές βάσεις σαν χαρακτήρας και σαν άνθρωπος. Πάμε όμως παρακάτω. Ο ίδιος, δεν τα βρήκε όλα ρόδινα στη μέχρι τώρα ζωή του. Έχασε τον πατέρα του όταν ακόμη ήταν φοιτητής. Όμως κατάφερε και τελείωσε τις σπουδές του, με αρκετές οικονομικές δυσκολίες ωστόσο. Το 2003 τελικά πήρε με πολύ καλό βαθμό το πτυχίο του από την Οδοντιατρική Σχολή της Φιλιππούπολης, και αμέσως μετά εξέτισε την στρατιωτική του θητεία. Τελειώνοντας την, παρακολούθησε 3ετες μεταπτυχιακό πρόγραμμα στην Παιδοδοντιατρική. Το 2008 που τελείωσε και το μεταπτυχιακό του ο Ανδρέας άνοιξε με τις δικές του δυνάμεις το οδοντιατρείο του στο κέντρο της Κατερίνης. Παράλληλα έκανε και μια πολύ όμορφη οικογένεια με δύο παιδιά.

Αλλά σαν ανήσυχο πνεύμα, και δοτικός άνθρωπος που είναι και ο ίδιος, (και τον λόγο τον αναφέραμε πιο πάνω. Η ανατροφή του) ο Ανδρέας δεν αρκέστηκε μόνο στο οδοντιατρείο του. Ασχολήθηκε (και συνεχίζει ακόμη ν’ ασχολείται) με αρκετές εθελοντικές, κοινωνικές και συνδικαλιστικές δράσεις.

Κατ’ αρχάς είναι μέλος του Δ.Σ. του Οδοντιατρικού Συλλόγου Πιερίας και τα τελευταία δυο χρόνια υπηρετεί τον Οδοντιατρικό Σύλλογο από την θέση του Γραμματέα. Από το 2013 είναι εθελοντής γιατρός στο τμήμα Σαμαρειτών του Ερυθρού Σταυρού και μέλος του Δ.Σ. της Ακαδημίας Βατανιακός 1978. Και σταματώ εδώ. Εγώ σταματώ, γιατί ο Ανδρέας συνεχίζει τις δράσεις του καθημερινά.

Προσωπικά, εγώ που τον έχω γνωρίσει σαν άνθρωπο, σαν χαρακτήρα, έχω να πω ότι πρόκειται για έναν μαχητή της ζωής, που δεν το βάζει εύκολα κάτω. Ιδεολόγος, άνθρωπος της προσφοράς, με όνειρα και σχέδια για το μέλλον αυτού του τόπου. Μίλησα μαζί του αρκετές φορές και είδα μια τρομερή αντίληψη για τα πράγματα και ένα πάθος για προσφορά και δουλειά που δύσκολα το βρίσκεις πια σε νέους ανθρώπους.

Κλείνοντας να πω και κάτι τελευταίο. Ο Ανδρέας, δεν είναι απολιτίκ. Κεντροαριστερών πεποιθήσεων (σας ξανα-παραπέμπω στους γονείς του και την ανατροφή του. Ρωτήστε να μάθετε για την Ρόζα) με πολύ ισχυρές γνωριμίες και πολιτικές πλάτες. Όταν λοιπόν γράφω στον τίτλο ότι τ’ όνομά του (και ο ίδιος φυσικά) θ’ απασχολήσει την επόμενη 10ετία την κεντροαριστερά σκηνή της Πιερίας, δεν το γράφω τυχαία.

Όμως και αυτός, όπως και μερικοί ακόμη σημερινοί υποψήφιοι διαφόρων παρατάξεων, που θα παρουσιάσουμε στη συνέχεια μέσα απ’ αυτή την στήλη, έχει ένα τεράστιο ατού, κυρίως για τον τόπο και εμάς τους ανθρώπους του.

Αγαπάει την Κατερίνη, και την Πιερία. Την λατρεύει. Αυτό σημαίνει, ότι εάν πέσει στο τραπέζι η ανάγκη να παρθεί μια απόφαση κρίσιμη για την Κατερίνη, ο Ανδρέας Παγούρας, χωρίς δισταγμούς και δεύτερη σκέψη θ’ αποφασίσει υπέρ του τόπου και θ’ αψηφήσει οποιαδήποτε παραταξιακή εντολή. Και για εμένα, αυτό από μόνο του μου φτάνει.Γράφει & Υπογράφει
Πέτρος Σταθακόπουλος.-


Δημοσίευση σχολίου

Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.