HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Ποιοι είναι οι 169 Δήμοι που δεν «δίνουν δεκάρα» για τα αδέσποτα

Για ελλιπή ανταπόκριση κατηγορεί τους Δήμους το υπουργείο  Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων στην αποστολή στοιχείων με τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς.

Ειδικότερα, αναπληρωτής υπουργός Γιάννης Τσιρώνης απέστειλε επιστολή σε 169 Δήμους που, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, δεν ανταποκρίθηκαν, απευθύνοντας ταυτοχρόνως την ίδια επιστολή στις Περιφέρειες, ζητώντας από αυτές «να συντονίσουν και να συγκεντρώσουν τις απαντήσεις των Δήμων αρμοδιότητάς τους».

Πρόκειται για την υπ’αριθμ. 638/36334/2018 επιστολή, όπου ο Αναπλ. Υπουργός αναφέρει ότι στις 21.12.2017 ζήτησε από όλους τους Δήμους να στείλουν, μέχρι 15.1.2018, συγκεκριμένα δεδομένα για την κατάσταση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς στην περιοχή τους, όπως προκύπτει από την παρακολούθηση του πληθυσμού τους και από την εφαρμογή του προγράμματος περισυλλογής και διαχείρισής τους, σύμφωνα με το αρ.9 του ν.4039/2012 ως ισχύει.

Παρότι η ανταπόκριση ορισμένων Δήμων ήταν άμεση, συνεχίζει, υπήρξαν πολλοί από τους οποίους το Υπουργείο δεν έλαβε απάντηση, γι’αυτό τους θέτει νέα προθεσμία την 15η.3.2018.
Σε περίπτωση που κάποιος Δήμος δεν εφαρμόζει καμία διάταξη του ανωτέρω άρθρου, θα πρέπει να το γνωστοποιήσειεγγράφως εντός της ανωτέρω προθεσμίας, καταλήγει ο κ. Τσιρώνης.

Ο AIRETOS παρουσιάζει ποιοι είναι 169 Δήμοι που δεν απάντησαν στον υπουργό.


 





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια