HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Δ.Α.Κ.Ε. ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ: " ….και ο εμπαιγμός συνεχίζεται!!"


Μετά από πολλές κούφιες ανακοινώσεις για 4.500 , 10.500 ή  20.000 διορισμούς, τώρα εμφανίζεται ένα «δίκαιο πολυνομοσχέδιο», που ως δια μαγείας θα λύσει όλα τα προβλήματα της Εκπαίδευσης, τα οποία φυσικά «δημιούργησαν οι κυβερνήσεις  της μεταπολίτευσης»-πλην της  θαυματουργής κυβέρνησης  ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ!!! 


    Το νέο σύστημα διορισμών – προσλήψεων εισάγει το προσοντολόγιο σε όλη την εκπαίδευση , το οποίο βέβαια ζητά επιπλέον ακαδημαϊκά και επί πληρωμή προσόντα, για το αυτονόητο δικαίωμα της πρόσβασης στην εργασία. Τι γίνεται λοιπόν με τη δωρεάν παιδεία; Τι γίνεται με το κοινωνικό και δίκαιο  πρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ; (Μάλλον πρόκειται για προσωπείο ).

    Όλοι γνωρίζουν πως το μεταπτυχιακό αποτελεί έναν ακαδημαϊκό τίτλο.
Όταν όμως το μεταπτυχιακό, αντί να ανεβάζει την ποιότητα και την εξέλιξη του κατόχου του, καταλήγει διαπραγματευτικό χαρτί για μία καλύτερη θέση, έχει χαθεί η έννοια της ακαδημαϊκότητας. Δεν είναι τυχαίο πως μόλις ο πρωθυπουργός εξήγγειλε στη ΔΕΘ τα περί προσλήψεων ειδικής αγωγής, ξαφνικά το διαδίκτυο κατακλύστηκε ακόμη περισσότερο από διαφημίσεις  «εξασφάλισε μοριοδότηση με  master  στην ειδική αγωγή». Από τη στιγμή που έχει στηθεί βιομηχανία μεταπτυχιακών τίτλων , αυτόματα καταργείται το προνόμιο της ίσης αντιμετώπισης των συναδέλφων.

    Και σαν να μην φτάνει αυτό , έρχεται το νέο σύστημα να κλέψει ουσιαστικά την προϋπηρεσία χιλιάδων αναπληρωτών, που τόσα χρόνια περιπλανώνται ανά την Ελλάδα, καλύπτοντας πάγια και διαρκή κενά.  Αυτούς τους συναδέλφους, που ουσιαστικά στηρίζουν την Δημόσια Εκπαίδευση, βάζοντας στην άκρη την προσωπική και οικογενειακή τους εξέλιξη, τούς τιμωρεί!!  Υποτιμά την προϋπηρεσία τους, καθώς θέτει ανώτατο όριο τους 120 μήνες ( 10 χρόνια αναπληρωτές;;;!!!), με την μη συνολική προσμέτρησή της.

    Οι πιο παλαιοί απ’ τους αναπληρωτές, θα θυμούνται πως έχουν αλλάξει τα κριτήρια πρόσληψής τους ως τώρα τουλάχιστον 7 φορές. Αυτό σημαίνει αστάθεια, σημαίνει «παίζω με το μέλλον ανθρώπων». Σημαίνει νομοθετώ κατά το συμφέρον της πολιτικής μου και το συμφέρον των ανθρώπων που εγώ αποφάσισα για κάποιο λόγο να στηρίξω. Αυτό το νομοσχέδιο είναι ένα ακόμη πρόχειρο, πολιτικής ωφέλειας, κομμένο και ραμμένο στα μέτρα κάποιων. Όλο αυτό είναι ένας «δημοκρατικός μανδύας» μίας ηγεσίας που παραπαίει και προσπαθεί να ισχυροποιήσει την πελατεία της εν όψει εκλογών. Δεν είναι δημοκρατία. Είναι κεκαλυμμένη χούντα, που δράττει με κυνισμό.


       Η Δημοκρατική Ανεξάρτητη Κίνηση Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε.) απαιτεί:
ü  την άμεση πραγματοποίηση των χιλιάδων διορισμών μόνιμων εκπαιδευτικών που έχει ανάγκη η εκπαίδευση με βάση τις θέσεις του κλάδου.
ü  την αναγνώριση του συνόλου της προϋπηρεσίας των αναπληρωτών.
ü  οι προσλήψεις αναπληρωτών να περιοριστούν μόνο στις περιπτώσεις κάλυψης εκτάκτων αναγκών, με συμβάσεις με τις οποίες θα διασφαλίζονται πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα αντίστοιχα με αυτά των μόνιμων εκπαιδευτικών.
ü  την κατάργηση της ωρομισθίας και του θεσμού του αναπληρωτή μειωμένου ωραρίου.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους, μόνιμους και αναπληρωτές, σε αγωνιστική επαγρύπνηση!
Ο αγώνας αυτός είναι υπόθεση όλων μας!


Για τη ΔΑΚΕ Π.Ε. Πιερίας

                 Ο Πρόεδρος                                                                      Η   Γ. Γραμματέας
       Τσιαμπέρας Νικόλαος                                                        Κατιμερτζή Μαγδαληνή

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια