HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Έναρξη εργασιών κατεδάφισης του διώροφου κτιρίου στο παλαιό δημοτικό αμαξοστάσιο


ΑΝΟΙΓΕΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΩΝ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ  ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΠΝΕΥΜΟΝΑ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ


Σε εξέλιξη είναι από σήμερα η προγραμματισμένη έναρξη των εργασιών κατεδάφισης του διώροφου κτίσματος του παλαιού αμαξοστασίου του Δήμου Κατερίνης στην οδό Τερζοπούλου 120, στο πλαίσιο υλοποίησης σχετικής απόφασης (505/2016) του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η έναρξη των εργασιών κατεδάφισης ανοίγει το δρόμο για την αξιοποίηση των πέριξ κοινόχρηστων χώρων που προτείνονται από το σχέδιο Επέκτασης Βατάν, καθώς όπως είναι γνωστό θετικά αξιολογήθηκε από το Πράσινο Ταμείο η πρόταση που υποβλήθηκε από τον Δήμο Κατερίνης, για τη χρηματοδότηση υλοποίησης του έργου «ΑΝΑΠΛΑΣΕΙΣ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΚΑΙ ΧΩΡΩΝ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ».

Ειδικότερα, το έργο θα αφορά την ανάπλαση οκτώ (8) Κοινοχρήστων Χώρων και Χώρων Πρασίνου, μεταξύ των οποίων και ο συγκεκριμένος, με σκοπό την βελτίωση του μικροκλίματος της περιοχής παρέμβασης με την ενσωμάτωση βιοκλιματικών χαρακτηριστικών, την αύξηση του πρασίνου και την επίτευξη της μέγιστης δυνατής ποιότητας και ασφάλειας.

Η κατεδάφιση του κτίσματος η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί σε χρονικό διάστημα 10 περίπου ημερών γίνεται με μηχανικά μέσα, ενώ για την απρόσκοπτη εκτέλεση των εργασιών έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα ασφαλείας που απαιτούνται. Το προηγούμενο διάστημα ο Δήμος Κατερίνης απομάκρυνε όλα τα υφιστάμενα κουφώματα, τα οποία  αποθηκεύτηκαν και θα επαναχρησιμοποιηθούν, ενώ έγινε ο απαιτούμενος έλεγχος στο δίκτυο  υδραυλικών και ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων. Τα προϊόντα της εκσκαφής θα φορτωθούν και θα απομακρυνθούν σε πιστοποιημένο φορέα ανακύκλωσης.

Όπως τονίζει σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης: «Η δουλειά δεν τελειώνει ποτέ! Οι προγραμματισμένες εργασίες κατεδάφισης του κτιρίου του παλαιού δημοτικού αμαξοστασίου ανοίγουν το δρόμο για την ανάπλαση της περιοχής με παρεμβάσεις που σχεδιάσαμε και οι οποίες συνιστούν πηγή ζωής, καθώς βελτιώνουν σημαντικά την εικόνα, την αισθητική και τα λειτουργικά χαρακτηριστικά του φυσικού - αστικού περιβάλλοντος. Μέσω ενός ισορροπημένου, βιώσιμου και αειφορικού σχεδιασμού, οι παρεμβάσεις μας πρόκειται να συμβάλλουν καθοριστικά στην αξιοποίηση, αναζωογόνηση, αναβάθμιση της ευρύτερης περιοχής, καθώς ο συγκεκριμένος χώρος αναμένεται να αποτελέσει πόλο έλξης και συνάθροισης, ξεκούρασης, αναψυχής για τα παιδιά, τους μόνιμους κατοίκους, καθώς  και τους επισκέπτες κάθε ηλικίας».







Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια