HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΔΙΟΝ – Η πρώτη ανάγνωση και τα πρώτα συμπεράσματα – Οι εκπλήξεις!!!

Καλησπέρα λεβέντες μου! Αυτά είναι… Τα λέω και τα ξαναλέω και δεν με πιστεύετε. Άλλα είχα σκοπό να σας γράψω σήμερα, και τσαααακ σκάει η δημοσκόπηση της ΔΙΟΝ Τηλεόρασης, και μου αλλάζει τα σχέδια! Από το μεσημέρι που την έλαβα την διαβάζω και την ξαναδιαβάζω και ανακαλύπτω όλο και καινούρια πράγματα. Να λοιπόν τα πρώτα μου συμπεράσματα με την πρώτη μου ανάγνωση της εν λόγω δημοσκόπησης.

Συμπέρασμα 1ο: Ο Σάββας Χιονίδης αν και μετά από 13 χρόνια διοίκησης, και με όποια πολιτική φθορά μπορεί να κουβαλάνε αυτά τα χρόνια, συνεχίζει να έχει την πρωτιά στην ψήφο των δημοτών της Κατερίνης. Σημαντικό στοιχείο αυτό προς μελέτη.

Συμπέρασμα 2ο: Ο Κώστας Κουκοδήμος φαίνεται να είναι ο δεύτερος δυνατός διεκδικητής του Δήμου Κατερίνης. Εάν λοιπόν συνεχίζει αυτή η εικόνα τότε είναι πολύ πιθανόν να δούμε αυτό που πολλοί ίσως να έχουν στο πίσω μέρος του μυαλού τους. Να βρεθούν οι δυό τους με τον Σάββα στη δεύτερη Κυριακή και να αναμετρηθούν για τον δημαρχικό θώκο. Πάντα ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ προϋπόθεση είναι να παραμείνει η εικόνα ως έχει σήμερα.

Συμπέρασμα 3ο: Τελικά το Μακεδονικό έπαιξε σημαντικότατο ρόλο στην κοινή γνώμη, αφού δεν μπορώ να βρω κάποια άλλη αιτία για την πολύ μεγάλη πτώση του ποσοστού του Γιώργου Νταντάμη (από 2ος  σε τέταρτο και με πολύ μεγάλη διαφορά απ’ τον τρίτο). Η μη ξεκάθαρη τοποθέτησή του για την συμφωνία των Πρεσπών, σε συνάρτηση με το δημοσίευμα της εφημερίδας «Αυγής» περι στήριξής του από τον ΣΥΡΙΖΑ (και ας το διέψευσε ο ίδιος επίσημα), έπαιξαν καταλυτικό ρόλο στη συνείδηση των Κατερινιωτών για να του δώσουν την τέταρτη θέση στις επιλογές τους. Ίσως οι συνδημότες του να τον προορίζουν για την συν-διοίκηση που θ’ ακολουθήσει και να του δώσουν την ευκαιρία ν’ αποδείξει εμπράκτως τις προθέσεις του. Δεν ξέρω… Υπόθεση εργασίας κάνω.

Συμπέρασμα 4ο: Σε ότι αφορά τον Θανάση Λιακόπουλο, τον βλέπω αυτή την φορά αρκετά πιο «ανεβασμένο» τόσο ποσοτικά, όσο και σε κάποια ποιοτικά χαρακτηριστικά της δημοσκόπησης. Βέβαια στα ποιοτικά χαρακτηριστικά προηγείται εμφανώς ο Κώστας Κουκοδήμος, αλλά και ο Θανάσης δεν πάει άσχημα. Η άνοδος του Θανάση μέσα σε 3 περίπου μήνες από την προηγούμενη δημοσκόπηση, η πορεία του μέχρι σήμερα, αλλά και με βάση ότι μέχρι τον Μάϊο έχει αρκετό δρόμο μπροστά, του δίνουν ελπίδες να κλείσει ακόμη περισσότερο την ψαλίδα από τον πρώτο αφού η διαφορά τους είναι μόνο 1,5 μονάδα.

Συμπέρασμα 5ο: Ο Ευγένιος Παπαδόπουλος, που ως γνωστόν έκανε την επίσημη εμφάνισή του ως διεκδικητής του Δήμου μόλις πριν 10-15 μέρες, φαίνεται να ξεκινάει πολύ δυνατά, αφού το 4,9% της δημοσκόπησης του εξασφαλίζει ήδη 2 θέσεις στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο. Βλέπω τον φίλο Ευγένιο να γίνεται σοβαρός ρυθμιστής αποφάσεων και καταστάσεων στο δημοτικό συμβούλιο εάν συνεχίσει έτσι και φτάσει στην κάλπη τελικά όπως εκείνος το έχει σχεδιάσει. Για να δούμε…

Συμπέρασμα 6ο: Ευτυχώς ή δυστυχώς από την σημερινή δημοσκόπηση αποδεικνύεται για ακόμη μια φορά αυτό που γράφω και ξαναγράφω από τον Σεπτέμβριο. Ο κόσμος εκεί έξω δεν ασχολείται με τις δημοτικές εκλογές. Όπως βλέπετε υπάρχει ένα 24% περίπου (20,8% αναποφάσιστοι + 3,6% ΔΓ/ΔΑ) που έχει άλλες προτεραιότητες στην καθημερινότητά του. Κυρίως την επιβίωση. Αυτό όμως το 24% είναι και το ποσοστό που τελικά θα εκλέξει τον δήμαρχο της επόμενης 4ετίας. Το ερώτημα είναι, ποιος από όλους αυτούς τους υποψήφιους θα καταφέρει να το προσεγγίσει σωστά και να το πάρει μαζί του;

Συμπέρασμα 7ο: Μέχρι εχθές ακούγαμε (και ακούγατε) τρελά νούμερα ποσοστών απ’ το στόμα του κάθε υποψήφιου. Έχω ακούσει και 40% από κάποιον δελφίνο. Ότι δηλαδή θα πάρει το 40% από την πρώτη Κυριακή και θα εκλέξει τους περισσότερους δημοτικού συμβούλους. Όπως όμως φαίνεται στην πραγματικότητα τα ποσοστά όλων είναι κάτω από 20% και η διαφορά μεταξύ της πρώτης τριάδας δεν ξεπερνά την 1,5 μονάδα. Άρα, όλα είναι ανοικτά και όλα παίζονται. Όσο για τον αριθμό των συμβούλων που έγραψα εχθές, μάλλον ο αριθμός 12 θ’ αποτελεί όνειρο θερινής νυκτός για τον πρώτο. Δυσκολεύουν ακόμη περισσότερο τα πράγματα για τους δημοτικού συμβούλους λοιπόν. Αλλά αυτή την παράμετρο θα την αναλύσω σε άλλο εκτενέστερο κείμενο.

Συμπέρασμα 8: Η δημοσκόπηση έγινε από τις 22 έως την 25η Ιανουαρίου, που σημαίνει ότι έγινε σε κρίσιμη περίοδο. Όταν δηλαδή συζητήθηκε η Συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή, όταν ψηφίστηκε, και κατά την διάρκεια των επεισοδίων που βιώσαμε όλοι της περασμένη εβδομάδα. Τα τονίζω αυτά γιατί κατά την ταπεινή προσωπική μου άποψη έχουν την αξία τους η οποία και αποτυπώνεται στο αποτέλεσμα.

Συμπέρασμα 9ο: Στις τελευταίες καρτέλες όπου μετρούν την πρόθεση ψήφου του κόσμου σε περίπτωση εθνικών εκλογών κρύβεται και το κλειδί που ξεκλειδώνει ακόμη περισσότερα και ασφαλέστερα συμπεράσματα αυτής της δημοσκόπησης. Με τη Ν.Δ. στο 33% και τον ΣΥΡΙΖΑ στο 7,9% στην Πιερία φαίνεται ξεκάθαρα και το πως θα ψηφίσουν οι δημότες και στις δημοτικές εκλογές.

Δεν θέλω να σας κουράσω άλλο. Έχουμε μέρες μπροστά μας να δούμε ακόμη πιο αναλυτικά τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της σημερινής δημοσκόπησης. Αυτή είναι η δική μου πρώτη ανάγνωση, και τα δικά μου συμπεράσματα. Είμαι σίγουρος ότι εκεί έξω θα υπάρξουν πολλοί που θα συμφωνήσουν και ακόμη περισσότεροι που θα διαφωνήσουν. Η αλήθεια όμως είναι πάντα κάπου στη μέση. Ο χρόνος αρκετός και πολλά μπορεί ν’ ανατραπούν. Ποιοι θα έχουν την διάθεση, την γνώση, τα κότσια και την στρατηγική να το καταφέρουν; Θα το δούμε σύντομα…


Γράφει & Υπογράφει
Πέτρος Σταθακόπουλος.-

Διαβάστε ακόμη:

Νέα επίσημη δημοσκόπηση της ΔΙΟΝ Τηλεόρασης για τις δημοτικές εκλογές στην Κατερίνη! Αυτή είναι η πραγματική σημερινή εικόνα!!! Όλα τα στοιχεία!!!

Με τον Ηλία Παπανικολάου (ναι, τον γιο του Νίκου) να κατεβαίνει με τον Απόστολο Τζιτζικώστα, δημιουργείται η εύλογη απορία: Με ποιον θα είναι ο Γιώργος ο Νταντάμης στην περιφέρεια; Με Τζιτζικώστα; Με τον υποψήφιο του Σύριζα; Με τον υποψήφιο του Κινάλ; Θα στηρίξει τον Κώστα τον Μανιάτη;

Τι σημαίνει ο Κλεισθένης για τους υποψήφιους συμβούλους; Ποιοι έχουν πλεονέκτημα και ποιοι είναι χλωμοί στα 4 μεγάλα ψηφοδέλτια; Όλες οι απαντήσεις εδώ.

Σκληρή επίθεση Γιάννη Φοροζίδη προς Αστέριο Καστόρη, βουλευτή Σύριζα. "Ρωτήστε τον σε ποια σπίτια επιτίθετο το 81"...

Το νέο πολιτικό σκηνικό μετά τις Πρέσπες. Δεν θα έχουμε βουλευτικές εκλογές πριν τον Μάιο, άρα ισχύει ο Κλεισθένης. Άρα οι 4 της Κατερίνης πάνε ΟΡΙΣΤΙΚΑ για 8 - 12 δημοτικούς συμβούλους ο καθένας και η Κατερίνη οδηγείται σε συνδιοίκηση. Πόσο βοηθά πλέον τον Νταντάμη το χρίσμα Σύριζα;

Συμβαίνει κάτι με τον Γιάννη Κουρινιώτη και τον Αντώνη Καρπούζα; Γιατί τον άφησε τελευταίο ως ομιλητή στην εκδήλωση της ΝΟΔΕ; Έφυγε νωρίτερα ο Αντώνης, φάουλ του μπαρμπα Γιάννη, που κατά τα άλλα οργάνωσε μία πετυχημένη εκδήλωση. Απλά τον ξέχασε ή αυτό έγινε επειδή ο γιος του κατεβαίνει με τον Λιακόπουλο;









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια