HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Ανοιχτό για τη διανυκτέρευση αστέγων το κινηματοθέατρο «Αλέξανδρος» με απόφαση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα

Ανοιχτό για διανυκτέρευση των αστέγων που το επιθυμούν παραμένει το κινηματοθέατρο «Αλέξανδρος» της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, που λειτουργεί στο κέντρο της Θεσσαλονίκης (Εθνικής Αμύνης 1, απέναντι από το Λευκό Πύργο), με απόφαση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα.

Η αίθουσα είναι θερμαινόμενη και θα παραμείνει ανοιχτή για τη διανυκτέρευση των αστέγων για όσο διάστημα διαρκούν οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες και οι εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες.

«Χρέος μας είναι να προστατεύσουμε με κάθε τρόπο τους άστεγους συμπολίτες μας. Οι θερμοκρασίες είναι πολύ χαμηλές γι’ αυτό και ο χώρος θα παραμείνει ανοιχτός για να συνεχίσει να φιλοξενεί τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη, κάθε βράδυ μέχρι το πρωί. Θέλω να ευχαριστήσω για την πολύ σημαντική προσφορά τους τόσο τους εργαζόμενους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, όσο και τους εθελοντές και τους φορείς. Όλοι μαζί δίνουμε έναν αγώνα προκειμένου να μη μείνει απροστάτευτος έστω και ένας συνάνθρωπός μας», τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας.

Όπως επισήμανε ο Συντονιστής Κοινωνικής Συνοχής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Χάρης Αηδονόπουλος, «ο χώρος θα είναι ανοιχτός μόνο για διανυκτέρευση των αστέγων, με την παροχή δωρεάν ζεστού ροφήματος και ξηράς τροφής. Οι ώρες λειτουργίας είναι από τις 19.30’ μέχρι τις 10.00’ το πρωί καθημερινά και όσοι άστεγοι το επιθυμούν μπορούν να προσέρχονται, ενώ σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία άτομα που εντοπίζονται μέσα στο κρύο, χωρίς τη δυνατότητα φιλοξενίας κάπου αλλού, θα μπορούν να διανυκτερεύουν στο κινηματοθέατρο. Μόνο χτες διανυκτέρευσαν 21 άτομα. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα συνεχίσει την κοινωνική πολιτική της για την υπεράσπιση όλων των συμπολιτών μας που έχουν ανάγκη βοήθειας, ειδικά στις μέρες που επικρατούν δυσμενείς καιρικές συνθήκες».

Κλιμάκιο της Περιφέρειας εξάλλου διέρχεται από τα στέκια των αστέγων, ενημερώνοντάς τους σχετικά.



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια