HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΘΗΚΑΝ ΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΕ ΜΠΛΟΓΚ KAI ΣΑΙΤ – ΧΕΙΡΑΨΙΕΣ - ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ - ΨΕΥΤΙΚΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑ ΚΑΙ ΕΥΚΑΙΡΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ…ΟΤΑΝ ΤΑ ΣΥΣΤΗΜΙΚΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΕ ΚΟΤΣΟΜΠΟΛΙΟ ΚΑΙ ΦΘΗΝΗ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι εκλογές στην τοπική διοίκηση και τις Περιέφερες έχουν καθαρά πολιτικό χαρακτήρα. Η υποβάθμιση αυτής της παραμέτρου γίνεται εκ του πονηρού από όλους εκείνους που « περί άλλων τυρβάζουν» υπηρετώντας την ματαιοδοξία τους ή ιδιοτελή συμφέροντα που έχουν οικονομικό χαρακτήρα.
Τα θεωρήματα που διακινούν πολλοί υποψήφιοι των συστημικών ψηφοδελτίων, ότι εδώ δεν χωρούν τα κόμματα, δεν έχουν θέση και τα λοιπά είναι αναληθή. Στόχο έχουν να χαλαρώσει η λαϊκή ψήφο ώστε να κλαπεί πιο εύκολα.

Δυο πολιτικές συγκρούονται στις εκλογές για Δήμους και Περιφέρειες.

Η μια που από θέση αρχής, αγώνα και διεκδίκησης, θέλει να υπηρετήσει τις σύγχρονες λαϊκές – κοινωνικές ανάγκες, σε κατεύθυνση σύγκρουσης, με τις πολιτικές και επιλογές υπέρ του κεφαλαίου και η άλλη, που υπηρετεί την λειτουργία των Δήμων και Περιφερειών σε ρόλο μάνατζερ, Α.Ε, ώστε να διευκολύνουν το κεφάλαιο να διευρύνει την αναπαραγωγή του, μέσα από ιδιωτικοποιήσεις, ξεπουλήματος δημοτικής -δημόσιας περιουσίας, ακριβοπληρώνοντας ο λαός έργα βιτρίνας που αναλαμβάνουν φίλοι και ημέτεροι μεγαλοεργολάβοι.

Την δεύτερη κατεύθυνση υπηρετούν όλοι αυτοί, που ξεκρέμασαν τα κομματικά τους κουστούμια και αυτοαναγορεύτηκαν «ακομμάτιστοι» και « ανεξάρτητοι», για να συγκαλύψουν την ταύτιση τους με τα συμφέροντα ισχυρών οικονομικών υποκειμένων, την ταύτιση τους με μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα, με το μεγάλο κεφάλαιο και να υπηρετήσουν με αυτό τον τρόπο την πολιτική των κομμάτων τους.

Όλοι αυτοί εξαπατούν τον λαό με τον μανδύα του «ανεξάρτητου» που έχουν φορέσει. Ο λαός πρέπει να τους αγνοήσει και να τους τιμωρήσει όλους στην κάλπη.

Κανείς από όλους αυτούς που ζητάν την ψήφο του Πιερικού λαού δεν εκφράζουν πολιτικές θέσεις, πολιτικές απόψεις και όσοι κάτι ψελλίζουν γίνεται λείο φαεινότερου ότι εκπροσωπούν ισχυρά επιχειρηματικά συμφέροντα.

Αντλούν την προεκλογική περίοδο με εκατοντάδες φωτογραφίες τους σε διάφορα μπλόγκ και σάιτ, πληρωμένες καταχωρήσεις τους, χειραψίες, συνεχόμενες επισκέψεις σε εκδηλώσεις πολιτιστικών συλλόγων.

Πρόκειται για μια φθηνή δημοσιοσχετίστικη λογική που απαλείφει την πολιτική, την υποσκάπτει επικίνδυνα και μάλιστα σε τέτοιο βαθμό που υποτιμάει την νοημοσύνη των ψηφοφόρων. Γιατί στην τελική εκεί απευθύνονται όλοι.

Στον αντίποδα αυτών των λογικών βρίσκονται οι κομμουνιστές, το ΚΚΕ, οι συνεργαζόμενοι με αυτό, μέσα από τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

Με σαφές το πολιτικό αλλά και το κοινωνικό πρόσημο απευθύνονται ενιαία στην πλειοψηφία του Ελληνικού λαού και ζητάνε την υπερψήφιση των συνδυασμών της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

Οι υποψήφιοι που βρίσκονται σε αυτά τα ψηφοδέλτια δεν εμφανίστηκαν μια βραδιά στις περιοχές τους και άρχιζαν να μοιράζουν χαμόγελα για να υφαρπάξουν ψήφους.

Είναι υποψήφιοι που παλεύουν άλλοι περισσότερα χρόνια , άλλοι λιγότερα, στον στίβο της πολιτικής – κοινωνικής πάλης.

Είναι άνθρωποι αγωνιστές με καθαρό πρόσωπο, πολιτική και κοινωνική ταυτότητα, που παλεύουν την προάσπιση των εργατικών – λαϊκών συμφερόντων, μέσα από τις αρχές της ταξικής πάλης, της ασυμβίβαστης πάλης μέχρι το τέλος, με το κεφάλαιο και τους πολιτικούς του εκπρόσωπους που τώρα εμφανίζονται με το προσωπείο του «ακομμάτιστου» και «ανεξάρτητου».

Είναι άνθρωποι εργαζόμενοι που δρούνε μέσα από το εργατικό – ταξικό κίνημα, το ΠΑΜΕ, πρωτοπόροι αγωνιστές που παλεύουν ενάντια στις αντεργατικές ρυθμίσεις, την εργοδοτική αυθαιρεσία, ενάντια στον συμβιβασμένο και ξεπουλημένο συνδικαλισμό, παλεύουν για την αναζωογόνηση του εργατικού – συνδικαλιστικού κινήματος, για την ανασύνταξη του.

Αγωνιστές αγρότες και κτηνοτρόφους θα βρεις στα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» που εκφράζουν την πλειοψηφία των μικρών και μεσαίων καλλιεργητών και παραγώγων. Παλεύουν ενάντια στον αφανισμό τους, στους κανονισμούς της Ε.Ε, που θέλει το ξεκλήρισμα τους, για να συγκεντρωθεί η γη , η παραγωγή, σε λίγα καπιταλιστικά χέρια, στους σύγχρονους τσιφλικάδες του κεφαλαίου.

Αγωνιστές αυτοαπασχολούμενοι, ελεύθεροι επαγγελματίες, μικροί έμποροι, καταστηματάρχες, που παλεύουν για να κρατήσουν τα καταστήματα, τις δουλειές τους ανοιχτές, μέσα από τις γραμμές του αγωνιστικού – αντιμονοπωλιακού κινήματος, της ΠΑΣΕΒΕ, κόντρα στις φοροεπιδρομές, στην πολιτική που διευκολύνει ισχυρά μονοπώλια και πολυεθνικές να διεισδύσουν και να κυριαρχήσουν στο λιανικό εμπόριο, γενικά στην αγορά, με την ασφυξία που δημιουργούν στους μικρομεσαίους επαγγελματίες.

Δίπλα σε όλους αυτούς, νέοι και μισθωτοί επιστήμονες, που αντιστέκονται να εργαλοποιηθούν προς όφελος του κεφαλαίου, γυναίκες αγωνίστριες, νέοι, συνταξιούχοι, που αντιστέκονται οργανωμένα μέσα από επιτροπές αγώνα, τα σωματεία των συνταξιούχων, τις λαϊκές επιτροπές των γειτονιών, ενάντια στις πολιτικές φτωχοποίησης και εξαθλίωσης τους.

Αυτοί οι άνθρωποι βρίσκονται στα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» που δεν ανακάλυψαν ξαφνικά τις λαϊκές έγνοιες και τα λαϊκά προβλήματα.

Δεν πρέπει να αφήσουμε οι Δήμοι και οι Περιφέρειες να αποτελέσουν τον συμπληρωματικό κρατικό μηχανισμό, για να διοχετεύεται μέσα από αυτούς, πιο ευέλικτα και αποτελεσματικά, η αντιλαϊκή πολιτική, που αναπαράγει το αστικό κράτος και διευκολύνει την κεφαλαιοκρατική αναπαραγωγή.

Η όλες αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο λειτουργιών Δήμων και Περιφερειών(πρώην νομαρχίες) από το 1994 και μετά εκεί αποσκοπούν.

Από αυτή την σκοπιά οι εκλογές στην τοπική διοίκηση και τις Περιφέρειες είναι καθαρά και μόνο πολιτικές και αυτό το λένε χωρίς περιστολές, ήξεις και αφίξεις, οι υποψήφιοι με την «Λαϊκή Συσπείρωση» που υποστηρίζει το ΚΚΕ.

Ο λαός και η νεολαία να κλείσει τα αυτιά του στους κόλακες της αντιλαϊκής εξουσίας και να υποστηρίξει, να υπερψηφίσει, τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και στους 3 Δήμους του νομού μας και στην Περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας.

Για Δήμους και Περιφέρεια συμπαραστάτες στην καθημερινότητα του λαού που όλο δυσκολεύει, που θα αγωνίζονται και θα διεκδικούν μαζί με κριτήριο την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών – κοινωνικών αναγκών, για Δήμους και Περιφέρεια που θα βοηθήσουν να πάρει μια ανάσα ο λαός και να πληρώσουν οι κατέχοντες του πλούτου.

Τέτοιους Δήμους χρειάζεται ο λαός, τέτοια Περιφέρεια, στο χέρι του είναι, υπερψηφίζοντας τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

Σαββίδης Παναγιώτης




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια