HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


«Κλείδωσε» η ημερομηνία των Εθνικών Εκλογών 2019 - Πότε στήνει κάλπες ο Τσίπρας


Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Το Ποντίκι», ο Αλέξης Τσίπρας μέτρησε τα πολιτικά δεδομένα, αξιολόγησε το κλίμα και αποφάσισε ότι το πλέον κατάλληλο σενάριο για την επίτευξη των εκλογικών στόχων του ΣΥΡΙΖΑ είναι να στηθούν κάλπες μαζί με τις ευρωεκλογές και το δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών 2019.
Ποια είναι αυτή η ημερομηνία; Η 26η Μαΐου.

Το πρώτο στοιχείο που έχει βαρύνει στη ζυγαριά του Μεγάρου Μαξίμου είναι το κλίμα αποσύνθεσης που επικρατεί στα κόμματα τα οποία κινούνται στο χώρο ενδιαμέσως του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ.

Παράλληλα, ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να δώσει την εκλογική μάχη με τους δικούς του όρους στο πεδίο της οικονομίας, στο οποίο το επόμενο διάστημα θα ολοκληρωθεί το πακέτο «θετικών μέτρων» με τις 120 δόσεις για χρέη στο Δημόσιο, με το νέο πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας και το επίδομα ενοικίου.

Τέλος, ένας ακόμη σοβαρός παράγοντας που βαρύνει στην επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ να μην συνεχίσει μέχρι τον Οκτώβριο, είναι η κόντρα με τον Πάνο Καμμένο, η οποία δεν μπορεί να παραταθεί επί μήνες, χωρίς να επιφέρει εκλογική ζημιά.

Θυμίζουμε ότι προ ολίγων ημερών το σενάριο των εκλογών το Μάιο είχε ενισχύσει και ο Νίκος Βούτσης, όταν απαντώντας σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες στο ερώτημα αν η κυβέρνηση μπορεί να φθάσει έως το τέλος της συνταγματικής της θητείας τον Οκτώβριο του 2019 είπε: «Ως προς το κοινοβούλιο, ναι, μπορούμε να πάμε μέχρι τον Οκτώβριο, ως προς την οικονομία, τις διεθνείς σχέσεις, ως προς την Ευρώπη και τα αποτελέσματα του Μαΐου είναι προφανές πως είναι παράγοντες του μεγάλου κάδρου - που συνηθίζω να λέω - τους οποίους προφανώς όλοι σκέφτονται και κάνουν τις κινήσεις τους. Πάντως σίγουρα δεν υπάρχει κανένα σενάριο για να γίνουν εκλογές πριν από τις πρώτες εκλογές που θα γίνουν του Μαΐου».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια