HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Νέα δημοσκόπηση δίνει 4% διαφορά ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ και πεντακομματική Βουλή


Μία νέα πανελλαδική έρευνα της Κάπα Research για λογαριασμό του «Έθνους της Κυριακής» παρουσιάζει την μικρότερη διαφορά μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ την τελευταία διετία.
Και μπορεί η δημοσκόπηση να αφορά τις επερχόμενες ευρωεκλογές, ωστόσο είναι και ένα δείγμα για τις βουλευτικές εκλογές του 2019 που θα πραγματοποιηθούν το αργότερο μέχρι τον ερχόμενο Οκτώβριο.

Η έρευνα πέρα από την σταθεροποίηση ξανά του δικομματισμού παρουσιάζει και την σταθεροποίηση των ποσοστών του ΚΙΝΑΛ, της Χρυσής Αυγής και του ΚΚΕ, ενώ περίπου το 1/3 των ερωτηθέντων ανέφερε ότι θα επιλέξει σχηματισμούς που βρίσκονται στο όριο του 3% ή οριακά κάτω από αυτό.

Στη πρόθεση ψήφου για τις επόμενες ευρωεκλογές η ΝΔ παίρνει ποσοστό 24,3% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ 20,2%.

Στην 3η θέση η Χρυσή Αυγή με 8,1% με το ΚΙΝΑΛ να ακολουθεί με 5,5% και το ΚΚΕ με 5%. Το σύνολο των ερωτηθέντων που ηγ ψήφος τους ήταν απροσδιόριστη ανήλθε σε 18,3%.

Ποτάμι, ΑΝΕΛ και Ένωση Κεντρώων λαμβάνουν κάτω από το όριο του 3% μένοντας εκτός Βουλής.

Στην σχέση των ευρωεκλογών με τις εθνικές εκλογές το 67% των πολιτών απάντησε ότι θα ψηφίσει το κόμμα που επέλεγε και στις εθνικές ενώ το 26% ότι θα επέλεγε για τις ευρωεκλογές ένα μικρότερο ή κάποιο άλλο κόμμα.

Ενδιαφέρον τέλος έχουν και οι απαντήσεις των πολιτών στην ερώτηση για το αν θεωρούν ότι οι Αλέξης Τσίπρας και Κυριάκος Μητσοτάκης βγήκαν κερδισμένοι ή χαμένοι από τις τελευταίες.

Οι πολίτες λοιπόν απάντησαν σε ποσοστό 62% και 60% αντίστοιχα ότι οι πολιτικοί αρχηγοί βγήκαν χαμένοι ή μάλλον χαμένοι. Με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να έχει ένα ελαφρύ προβάδισμα με 37% έναντι 34% του Αλέξη Τσίπρα στην πεποίθηση ότι οι τελευταίες εξελίξεις τον έβγαλαν κερδισμένο.

Διαβάστε ολόκληρη την δημοσκόπηση στο φύλλο του «Έθνους της Κυριακής»

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια