HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΣΥΝΑΔΙΝΟΥ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ (βίντεο)

Την Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2019, κατά τις εργασίες της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο, ο Στρατηγός Ελευθέριος Συναδινός, Επικεφαλής και Ευρωβουλευτής της Πατριωτικής Ριζοσπαστικής Ένωσης, παρενέβη στη συζήτηση με θέμα τις κοινές διατάξεις για τα διάφορα  Ευρωπαϊκά Ταμεία και τους δημοσιονομικούς κανόνες αυτών επισημαίνοντας ότι, η αιτιολόγηση και διαφάνεια των εν λόγω προωθούμενων πράξεων είναι ανεπαρκής, δεν εξυπηρετείται η χρηστή και αμερόληπτη διαχείριση των διαθέσιμων πόρων για τις προτεραιότητες των κρατών μελών, αλλά στην πραγματικότητα η έκθεση προωθεί την επιλεκτική διαχείριση κρατικών κεφαλαίων και την κατευθυνόμενη σπατάλη αυτού του δημόσιου χρήματος σε βιομηχανίες, επιχειρήσεις και συγκεκριμένα συμφέροντα, υπονομεύοντας θεσμούς και αρχές προς όφελος ολίγων ισχυρών οικονομικών κέντρων.


Η ομιλία του κ. Συναδινού:

Κύριε πρόεδρε,

Η αιτιολόγηση και διαφάνεια των προωθούμενων πράξεων είναι ανεπαρκής. Δεν εξυπηρετείται η χρηστή και αμερόληπτη διαχείριση των διαθέσιμων πόρων, με κριτήρια προστιθέμενης αξίας και ενίσχυσης δράσεων υποστηρικτικών προς τις προτεραιότητες των κρατών μελών.

Οι τροποποιήσεις στα εν λόγω ταμεία υποτίθεται ότι θα ελαφρύνουν τον διοικητικό φόρτο, διευκολύνοντας τις αρμόδιες διαχειριστικές υπηρεσίες. Προσωπικά, με ενδιαφέρει η υπηρέτηση των πολιτών, και κυρίως η εξάλειψη της φτώχειας, των οικονομικών ανισοτήτων και υφιστάμενων στρεβλώσεων.

Λέξεις όπως «συνέργειες», «απλοποίηση» και «εξορθολογισμός» χρησιμοποιούνται για να αποκρύψουν πολιτικές κρίσεις και ανεδαφικές διακρίσεις περιστολής κεφαλαίων, για τη συνοχή και την υποστήριξη περιοχών που μειονεκτούν ή υστερούν.

Απαιτούνται εγγυήσεις για τη διατήρηση των πραγματικών δαπανών στήριξης. Οι οικονομικοί πόροι της Ένωσης, όντας συνδρομές, ανήκουν στα κράτη και πρέπει να επιστρέφονται σε αυτά.

Στην πραγματικότητα η έκθεση προωθεί την επιλεκτική διαχείριση κρατικών κεφαλαίων και την κατευθυνόμενη σπατάλη αυτού του δημόσιου χρήματος σε βιομηχανίες, επιχειρήσεις και συγκεκριμένα συμφέροντα, υπονομεύοντας θεσμούς και αρχές προς όφελος ολίγων ισχυρών οικονομικών κέντρων.



Ευχαριστώ


Ελευθέριος Συναδινός
Αντιστράτηγος ε.α.
Επικεφαλής & Ευρωβουλευτής της Πατριωτικής Ριζοσπαστικής Ένωσης

Το βίντεο με την ομιλία:




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια