Το www.kapa-news.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Επιστολή της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας Σοφίας Μαυρίδου στον ΕΛΓΑ για αποκατάσταση ζημιών στις καπνοκαλλιέργειες της Πιερίας

Επιστολή στον Οργανισμό Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΕΛΓΑ), απέστειλε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κ.Σοφία Μαυρίδου, με την οποία ζητά αποκατάσταση των ζημιών, που προκλήθηκαν στις καλλιέργειες καπνού της Πιερίας, από ακραίες καιρικές συνθήκες, που έπληξαν την περιοχή.

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας μέσω της επιστολής- που κοινοποιήθηκε στο γραφείο του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, στο γραφείο του Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και στους Βουλευτές της Πιερίας - ενημερώνει τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ, για τις καπνοκαλλιέργειες που επλήγησαν σημαντικά στην Πιερία, επισημαίνοντας ότι «λόγω του ιδιαίτερου εδαφοκλιματικού χαρακτήρα των περιοχών που υπέστησαν ζημιές, τα συνεργεία του ΕΛΓΑ που διενήργησαν τις σχετικές αυτοψίες, δεν κατέγραψαν ούτε την πραγματική έκταση των ζημιών αλλά και ούτε και το μέγεθος της καταστροφής, καταθέτοντας μηδενικές αποζημιώσεις για τους πληγέντες καπνοπαραγωγούς» και ζητά άμεσα τη διενέργεια όλων των σύννομων απαιτούμενων ενεργειών για την οικονομική αποζημίωση των καλλιεργητών.

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας και ο Περιφερειακός Σύμβουλος της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, εντεταλμένος σε θέματα Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Δημήτρης Τσιμήτρης, κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, καθώς όπως επισημαίνεται στην επιστολή: «ένας από τους κύριους άξονες ανάπτυξης και στήριξης της τοπικής οικονομίας στην Πιερία είναι ο γεωργικός τομέας με βασική ετήσια καλλιέργεια, αυτή του καπνού. Κατά την επιδείνωση του καιρού στην περιοχή επλήγησαν γεωργικές εκτάσεις στην Πιερία με καλλιέργεια καπνού».

«Λαμβάνοντας λοιπόν, τις αυτοψίες που διενεργήθηκαν από τα συνεργεία του ΕΛΓΑ, με τις ΜΗΔΕΝΙΚΕΣ αποζημιώσεις, διαμαρτυρόμαστε εντόνως για την αδικία απέναντι στους πληγέντες καπνοπαραγωγούς της Πιερίας, οι οποίοι είχαν πραγματικά μεγάλα ποσοστά καταστροφής και απώλειας των καλλιεργειών τους και ζητούμε όπως αναλάβετε άμεσα πρωτοβουλία για τη διενέργεια όλων των σύννομων απαιτούμενων ενεργειών της υπηρεσίας σας, για την οικονομική τους αποζημίωση», αναφέρει χαρακτηριστικά στην επιστολή της η κ. Σοφία Μαυρίδου.

Παράλληλα, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, εκφράζει τη διάθεση της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, για παροχή βοήθειας και πληροφορίας, για την ταχύτερη διευθέτηση του ζητήματος στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της.
Ετικέτες ,

Δημοσίευση σχολίου

Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.