HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Κοπή της πίτας του Συλλόγου Καρκινοπαθών Κατερίνης – Ν. Πιερίας


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου η εκδήλωση για την κοπή της πίτας του Συλλόγου Καρκινοπαθών Κατερίνης – Ν. Πιερίας, για το 2019 στο κέντρο «ΠΙΕΡΙΔΑ»

Σε μία κατάμεστη αίθουσα και μέσα σε κλίμα διάχυτης ευφορίας, αισιοδοξίας και ένθερμης υποστήριξης από τους φορείς και τους θεσμικούς παράγοντες της Πιερίας, περισσότεροι από 400 καλεσμένοι, μέλη και φίλοι του Συλλόγου μας, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μία ιστορική αναδρομή στην παρουσία και το έργο του Συλλόγου Καρκινοπαθών στην Πιερία, από την ίδρυσή του το 2003 και μέχρι σήμερα. Παράλληλα έγινε ενημέρωση για τους στόχους του προγράμματος δράσης και των προτεραιοτήτων του Συλλόγου για την τρέχουσα χρονιά και των στρατηγικών επιδιώξεων για το μέλλον, μεταξύ των οποίων η ίδρυση και λειτουργία ξενώνα ανακουφιστικής φροντίδας στην Πιερία.


Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κίτρους Κατερίνης & Πλαταμώνος κκ Γεώργιος, ο οποίος ευλόγησε και έκοψε την πίτα, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου, ο Δήμαρχος Κατερίνης κος Σάββας Χιονίδης, ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης κος Ανέστης Μυστρίδης, η Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου κα Ελένη Ντελιοπούλου και πολλοί επίσημοι και επιφανείς συμπατριώτες μας.
Στους σύντομους χαιρετισμούς, τονίστηκε απ’ όλους η αξία της υποστήριξης του Συλλόγου και η ενίσχυση του έργου του, ενώ υιοθετώντας το σύνθημα για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου IAmAndIWill, οι επίσημοι προσκεκλημένοι, δεσμεύθηκαν να είναι δίπλα στους ασθενείς έμπρακτα και να τους στηρίζουν με κάθε δυνατό τρόπο.

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κίτρους Κατερίνης & Πλαταμώνος κκ Γεώργιος, στο μήνυμά του για την εκδήλωση, δήλωσε την πλήρη στήριξη του ίδιου και της Μητροπόλεως, στο έργο του Συλλόγου και του νέου Διοικητικού Συμβουλίου, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου, εκτός του χώρου που τόσα χρόνια διαθέτει στον 1ο όροφο του κτιρίου της Αντι-περιφέρειας, ως γραφείο για τη στέγαση του Συλλόγου, ανακοίνωσε την επιπλέον ουσιαστική στήριξη του Συλλόγου και των μελών του, με την έκδοση Ειδικού Ημερολογίου κάθε χρόνο, ενώ  ταυτόχρονα θα προχωρήσει στην αναβάθμιση και βελτίωση της λειτουργικότητας του χώρου των γραφείων, ενώ ο Δήμαρχος κος Σάββας Χιονίδης, ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει στη δημιουργία χώρου ημερήσιας φροντίδας και απασχόλησης για τους ασθενείς με καρκίνο στην πόλη μας. 


Επιπλέον ο Διοικητής του Νοσοκομείου κος Ανέστης Μυστρίδης, αναφέρθηκε στην έναρξη λειτουργίας το επόμενο διάστημα μονάδας διενέργειας θεραπειών στο Νοσοκομείο Κατερίνης, για ορισμένες κατηγορίες ασθενών, οι οποίοι με τον τρόπο αυτό δε θα χρειάζεται να μετακινούνται στη Θεσσαλονίκη και να ταλαιπωρούνται σωματικά και ψυχικά από τη διαδικασία.    

Η εκδήλωση για τη φετινή χρονιά ήταν αφιερωμένη στη Νοσηλεία κατ’ Οίκον και το ιατρείο πόνου του Νοσοκομείου μας, τα οποία, όλα αυτά τα χρόνια αποτελούν τον πυλώνα στήριξης για μεγάλο αριθμό ασθενών με καρκίνο στην περιοχή μας και με το έργο τους έχουν καταφέρει να αποτελούν παράδειγμα παροχής υπηρεσιών ανακουφιστικής φροντίδας για όλη την Ελλάδα. Στις ομιλίες τους οι κυρίες Κατερίνα Τσιρογιάννη ιατρός αναισθησιολόγος , επιστημονική υπεύθυνη του Ιατρείου Πόνου και Μαρία Κωστίκου νοσηλεύτρια , επιστημονική υπεύθυνη της Νοσηλείας κατ’ Οίκον, αναφέρθηκαν στην ιδιαίτερη σημασία που έχει η ανακουφιστική φροντίδα για τους ασθενείς με καρκίνο από την πρώτη στιγμή και το ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει ο Σύλλογος, ως φορέας εκπροσώπησης των ασθενών με καρκίνο στην περιοχή μας.


Με ιδιαίτερη θέρμη, έγινε δεκτό το βιντεοσκοπημένο μήνυμα που έστειλε η συμπατριώτισσα μας κυρία Ελένη Ζάχου, από την Αυστραλία, η οποία ως Πρόεδρος των ΑΧΕΠΑ στην περιοχή της, κινητοποίησε την ομογένεια και εξασφάλισε ήδη από το προηγούμενο έτος ένα αρχικό ποσό με σκοπό την ενίσχυση της προσπάθειας του Συλλόγου για τη δημιουργία ξενώνα ανακουφιστικής φροντίδας στην Πιερία. Με το ποσό αυτό αγοράστηκαν υλικά χρήσιμα για τη λειτουργία ξενώνα αλλά και τη νοσηλεία κατ οίκον τα οποία είναι στη διάθεση του Συλλόγου. Η κα Ζάχου, τόνισε στο μήνυμά της ότι θα είναι πάντα δίπλα στο Σύλλογο και τους ανθρώπους του και προέτρεψε σε συνεργασίες για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των προβλημάτων που συναντούν οι ογκολογικοί ασθενείς στην περιοχή μας.


Τέλος ο κος Γιώργος Καπετανάκης, εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου, ευχαρίστησε όλους τους παραβρισκόμενους για την αγάπη που έδειξαν με την παρουσία τους και τη συμμετοχή τους στην εκδήλωση, η οποία ξεπέρασε κάθε προσδοκία, καθώς και την εμπιστοσύνη στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο για την επόμενη μέρα. Χαρακτήρισε υψηλής σημασίας για το Σύλλογο την επιστροφή στην εξωστρέφεια, την ανάπτυξη συνεργασιών με την πραγματοποίηση κοινών δράσεων για την ενημέρωση του πληθυσμού σε θέματα πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης. Ακόμη έθεσε ως προτεραιότητα  την ανάπτυξη συνεργασιών με τους φορείς της περιοχής μας, τον επιστημονικό κόσμο και τον ιδιωτικό τομέα προκειμένου να ανταποκριθούμε καλύτερα στις προκλήσεις της εποχής μας. Ταυτόχρονα απεύθυνε κάλεσμα σε όλο τον κόσμο της Πιερίας να έρθει κοντά στο Σύλλογο και να ενισχύσει τη φωνή των ογκολογικών ασθενών και των οικογενειών τους στην περιοχή μας.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη των επίσημων χορηγών,

Κέντρο Εκδηλώσεων ΠΙΕΡΙΔΑ, Ι.Ι.Ε.Κ. ΛΥΔΙΑ, Αρτοζαχαροπλαστεία ΚΑΤΣΑΡΟΣ

     των Χορηγών Επικοινωνίας,
ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ, Ράδιο ΟΛΥΜΠΟΣ, lefteria.blogspot.gr

Επίσης ευχαριστούμε θερμά τους υποστηρικτές του Συλλόγου,
το ράδιο Μάνος 103.4 FM, το Ράδιο Ενημέρωση 92,2 FM, την εβδομαδιαία Εφημερίδα (7)ΕΠΤΑ, την Ημερήσια εφημερίδα ΠΟΛΙΤΕΙΑ, το eptanews.gr το ζαχαροπλαστείο PADELIS, το ζαχαροπλαστείο Κυριάκος Καλπακίδης, το ζαχαροπλαστείο Κυψέλη, το ζαχαροπλαστείο Ολύμπιον, το αρτοζαχαροπλαστείο Παπαζήσης Αντώνης, το αρτοποιείο Χατζόπουλος, το αρτοποιείο Τσαουσίδης Αθανάσιος, το αρτοποιείο ’’ΤΟ ΖΥΜΩΤΗΡΙ’’ Αφοί Καραγκιοζίδη, χωριάτικες πίτες της Βέτας ’’ Η Γάστρα’’, χωριάτικες πίτες ’’Το παραδοσιακό’’, Χειροποίητα προϊόντα ζύμης Πίτες Ολύμπου πιερίδων μουσών γαία, το καφέ ’’Σερραϊκόν’’, την πιτσαρία ’’AL FORNO’’.

Οι οποίοι με την προσφορά τους έδωσαν τη δυνατότητα να πραγματοποιηθεί με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση. Τους ευχαριστούμε θερμά για την υποστήριξη του αγώνα μας.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια