HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Έφυγε σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 88 ετών ο Θανάσης Γιαννακόπουλος μετά από μακρά νοσηλεία στην εντατική εξαιτίας εγκεφαλικού.

Πριν από λίγα λεπτά το Υγεία εξέδωσε ανακοίνωση για το θάνατό του, στην οποία αναφέρεται:

«Σήμερα Τρίτη 19 Μαρτίου 2019 κατέληξε στο ΥΓΕΙΑ ο Αθανάσιος Γιαννακόπουλος μετά από μακρά νοσηλεία στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Είχε υποστεί βαρύ θρομβωτικό αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο από το οποίο, παρά την έγκαιρη και επιτυχή θρομβεκτομή, δεν μπόρεσε να συνέλθει».

Ο «τυφώνας» του Παναθηναϊκού
Ο Θανάσης Γιαννακόπουλος ήταν μέλος μιας οικογένειας που δημιούργησε τη δική της «αυτοκρατορία» τόσο στον χώρο της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας όσο και σε αυτόν του ελληνικού αθλητισμού, μέσα από σχεδόν όλα τα πόστα στον Παναθηναϊκό.

Επί των ημερών Παύλου και Θανάση Γιαννακόπουλου το «τριφύλλι» γιγαντώθηκε στο μπάσκετ, καθώς σε αυτό το διάστημα γέμισε την τροπαιοθήκη του συλλόγου με κούπες, με αποκορύφωμα τα έξι ευρωπαϊκά (Euroleague).

Από το 1992 υπήρξε συνιδιοκτήτης της ομάδας μπάσκετ του Παναθηναϊκού, μαζί με τον αδερφό του Παύλο, ενώ το 2012 παρέδωσε τη διοίκηση στον ανιψιό του και γιο του Παύλου, Δημήτρη. Ανέλαβε την προεδρία των «πράσινων» ερασιτεχνικών τμημάτων από το 1999 έως το 2009.

Οι απώλειες των αδελφών του, πρώτα της αδελφής του Βασιλικής, μετά του μικρότερου από τα αδέλφια, Κώστα, και στη συνέχεια του Παύλου, τον κατέβαλαν. «Είμαι στενοχωρημένος γιατί η ζωή και η μοίρα τα έφερε έτσι που τα δυο μου αδέλφια έφυγαν μέσα σε 40 μέρες και οι δυο», είχε πει φανερά φορτισμένος ο Θανάσης Γιαννακόπουλος στο τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος», τον περασμένο Σεπτέμβριο, στο ΟΑΚΑ.

Την περίοδο της πολυμετοχικότητας στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός είχε ρόλο στα διοικητικά, ενώ δεν έχανε -εκτός φυσικά από τους μπασκετικούς αγώνες- ούτε ποδοσφαιρικό παιχνίδια του Παναθηναϊκού.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια