HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Άρθρο άποψης & προβληματισμού του κ. Γιώργου Παπαθανασίου (πρώην δήμαρχος Δίου-Ολύμπου)

Με μια ανάρτηση εχθές στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, εχθές ο πρώην Δήμαρχος του δήμου Δίου-Ολύμπου, κ. Γιώργος Παπαθανασίου, έθεσε τον προβληματισμό του για τις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Έγραψε συγκεκριμένα ο κ. Παπαθανασίου:

Δυο μηνες πριν τις αυτοδιοικητικες εκλογες θα ηθελα να καταθεσω εναν προβληματισμο γιαυτες.Ειναι σε ολους γνωστο ,οτι ο θεσμος της τοπικης αυτοδιοικησης ειναι ο πιο αμεσος δημοκρατικος θεσμος προς τον πολιτη.Ο πιο κοντινος προς αυτον,εξου και τα παραπονα στον δημαρχο.

Με τις αλλαγες ομως του νεου νομου (Κλεισθενης)φοβαμαι οτι ο θεσμος κινδυνευει.Για να μην θεωρητικολογω,θελω να επισημανω τουτο.Ο μεγας ηττημενος της εκλογικης μαχης του Μαιου,θα ειναι η Τ.Α η δημοκρατια και η καθε ενοια αποκεντρωμενης εξουσιας.

Με τον Κλεισθενη πιστευω ,οτι εκαναν επιδειξη αντιδημοκρατικου ηθους και καταφεραν να διαλυσουν εναν θεσμο βαθια δημοκρατικο και ζυμωμενο με την κοινωνια.Ισως να ενηργησαν με την παλια 'αριστερη λογικη ο.τι δεν ελεγχουμε το διαλυουμε'.

Ο δημος μας,ολοι διαπιστωσαμε,με εμφαση πια τον τελευταιο καιρο,οτι περναει μια κριση ανευ προηγουμενου.

Ενας δημος που βουλιαζει οικονομικα και χαριεντιζεται,ενας δημος που αρνειται να δει καταματα το ριζικο του και το θολο αυριο,πορευεται προς τις εκλογες 'χαρουμενος και κατακερματισμενος'.

Η εκδηλωση προθεσης τοσο πολλων υποψηφιων Δημαρχων και μαλιστα χωρις χρισμα εκτος απο δυο,ενα πραγμα δειχνει,οτι οι περισσοτεροι δεν εχουν καταλαβει περι τινος προκειται,δεν εχουν ουτε κατα ελαχιστο προσεγγισει την ενοια της Δημαρχιας Διου Ολυμπου και ορμηξαν η ηθελαν να ορμηξουν καμια δεκαρια νοματαιοι και ειπαν ,και εγω εδωειμαι.

Ο δημος μας,θα αναζητησει το αυριο του θα αναζητησει ενα καλυτερο μελλον ,μονο αν αποκτησει μια σοβαρη και στιβαρη δημοτικη αρχη,μια αρχη που στο τελος της θητειας της θσ εχει τουλαχιστον τους συμβουλους με τους οποιους ξεκινησε.

Το καλαμπουρι του οποιου γινομαστε μαρτυρες,πολλα κακα μας ετοιμαζει.

Ειναι προφανες οτι καποιοι υποψηφιοι δημαρχοι κατεβαινουν απλως για να μετρηθουνε,καποιοι διοτι σκεφτονται πονηρα,κατι θα τσιμπησουμε λογω εκλογικου συστηματος,καποιοι λογω υπερμετρης φιλοδοξιας,καποιοι για να εξαργυρωσουν με καμια κυβερνητικη θεση,και καποιοι λιγοι δυστυχως γιατι νοιαζονται πραγματικα για την επομενη μερα.

Σαυτον τον δημο γνωριζομαστε πολυ καλα και ξερουμε πολυ καλα ποιοι αναζητουν το μελλον για τον Δημο μας και ποιοι για την προσωπικη τους καριερα,(οι προηγουμενες εκλογες μας το δειχνουν εξαλλου). Σε ολους αυτους που νεμονταν λαθροβιωνοντας τα χρονια που περασαν και σκεφτηκαν να η καλη ευκαιρια, πρεπει να βαλουμε φραγμο.

Λενε οι παλιοι,μετα την απομακρυνση απο το ταμειο ουδεν λαθος αναγνωριζεται.


Η ανάρτησή του:







Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια