HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Ενθουσιάζει μικρούς & μεγάλους η κορυφαία έκθεση ζωγραφικής «Από τον Παρθένη στο Μόραλη» στο αρχοντικό – πρώην οικία Τσαλόπουλου


Συνεχίζονται οι επισκέψεις σχολείων από την Πιερία, καθώς και από περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας στο αρχοντικό – πρώην οικία Τσαλόπουλου, όπου φιλοξενείται η έκθεση ζωγραφικής με τίτλο: «Αριστουργήματα της ελληνικής ζωγραφικής του 20ου αιώνα από τον Παρθένη στον Μόραλη».

Η μεγαλύτερη  συλλογή ζωγραφικής που ταξίδεψε ποτέ στην Ελληνική Περιφέρεια, τυγχάνει θερμής ανταπόκρισης από το κοινό, που δηλώνει εντυπωσιασμένο από την καλλιτεχνική συνύπαρξη των σημαντικότερων Ελλήνων εικαστικών δημιουργών του 20ου αιώνα, καθώς και από την μοναδική αρχιτεκτονική του κτιρίου.


Καθοριστική είναι και η συνδρομή των εθελοντών, που με την επιμέλεια της συντονίστριας του προγράμματος – δημοτικής συμβούλου Ροδής Ελευθεριάδου – Μελετλίδου ενημερώνουν τους μαθητές και το ευρύ κοινό για την ταυτότητα των έργων. Υπενθυμίζεται ότι στο χώρο υπάρχει και η δυνατότητα των επισκεπτών να πληροφορηθούν για το κάθε έργο, μέσω της εφαρμογής QR CODE με την συνδρομή WI – FI.

Για την οργάνωση της έκθεσης, η οποία ολοκληρώνεται στις 24 Μαρτίου συμπράττουν η Πινακοθήκη Γιώργου Ν. Βογιατζόγλου, ο Δήμος Κατερίνης και ο Οργανισμός Πολιτισμού (ΟΠΠΑΠ), ενώ την επιμέλειά της υπογράφει ο Μάνος Στεφανίδης, καθηγητής Φιλοσοφικής Σχολής – Τμήμα Θεατρικών Σπουδών Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια