HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Δόθηκε παράταση για τις δηλώσεις "πόθεν έσχες"

Παράταση ενός μηνός δόθηκε με τροπολογία στην προθεσμία υποβολής των δηλώσεων «πόθεν έσχες», η οποία έληγε κανονικά την 31η Μαρτίου 2019.


Πλέον οι υπόχρεοι έχουν περιθώριο μέχρι τις 30 Απριλίου προκειμένου να υποβάλουν τις δηλώσεις τους.

Υπενθυμίζεται ότι υπόχρεοι για την υποβολή του «πόθεν έσχες» είναι πολιτικά πρόσωπα, ιδιοκτήτες ΜΜΕ, ορισμένοι δημόσιοι λειτουργοί, δημοσιογράφοι, πρόεδροι και διοικητές τραπεζών, καθώς και πλήθος άλλων προσώπων.

Στην αιτιολογική έκθεση σημειώνεται ότι με την παράταση της προθεσμίας υποβολής των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης και οικονομικών συμφερόντων, ικανοποιείται αίτημα που υπέβαλαν δικαστικές ενώσεις και ακολούθως άλλοι φορείς υπόχρεων προσώπων επικαλούμενοι δυσχέρειες κατά τη συγκέντρωση των συνυποβαλλόμενων δικαιολογητικών.

Τι πρέπει να γνωρίζετε για τις δηλώσεις

Σημειώνεται ότι οι δηλώσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα www.pothen.gr, όπου βρίσκονται αναλυτικές οδηγίες και χρήσιμα αρχεία. Μετά τη λήξη της προθεσμίας, η υποβολή εκπρόθεσμων δηλώσεων «πόθεν έσχες» θα επιτρέπεται μόνο μετά την πληρωμή ηλεκτρονικού παραβόλου (από 100 έως - 800 ευρώ), ενώ η μη εκπλήρωση της υποχρέωσης μετά την παρέλευση 30 ημερών από τη λήξη της σχετικής προθεσμίας, θα επιφέρει και ποινικές κυρώσεις.

Για τυχόν πρόσθετα ερωτήματα και διευκρινίσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στο Κέντρο Εξυπηρέτησης Υπόχρεων ΠΟΘΕΝ (ΚΕΥ-ΠΟΘΕΝ) στον τηλεφωνικό αριθμό 210-4802100, κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.



Πηγή



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια