HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


«Η Κατάκριση» απο τον γέροντα Νίκωνα στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης

H Σχολή Γονέων- Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης συμπλήρωσε τον κύκλο ομιλιών των τριάντα συνεχών ετών λειτουργίας της με μια πολύ διδακτική επετειακή ομιλία. Καλεσμένος ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο γέρων της Ιεράς Καλύβης των Αγίων Αποστόλων  του Αγίου Όρους π. Νίκων. Το θέμα του ήταν η συνέχεια και το δεύτερο μέρος παλαιότερης ομιλίας του με θέμα «Η Κατάκριση»

 Με παραστατικό και πολύ απλό τρόπο ο ομιλητής στην αρχή της διάλεξης ανέλυσε με γενικό τρόπο τη γλωσσική σημασία και το περιεχόμενο της λέξης Κατάκριση σε αντιδιαστολή με τη σημασία και το περιεχόμενο της λέξης Κρίση. Η Κρίση είναι μια έννοια και μια ενέργεια που υπάρχει αναπόσπαστα μέσα στη ζωή μας και μέχρι ενός σημείου είναι φυσιολογική λειτουργία και σε κάποιες περιπτώσεις αναγκαία. Οι δάσκαλοι κρίνουν και αξιολογούν τους μαθητές, οι δικαστές κρίνουν τις πράξεις των πολιτών, οι γονείς κρίνουν τις ενέργειες και την εξέλιξη των παιδιών τους, οι πολιτικοί κρίνουν και κρίνονται. Όλα αυτά είναι απαραίτητα όταν γίνονται με δίκαιο τρόπο και καλή προαίρεση. Η Κρίση είναι λοιπόν απαραίτητη σε μια διαδικασία λειτουργίας και προόδου στις σημερινές κοινωνίες.

Περισσότερα εδώ: http://www.sxoligoneon.gr/index.php/fotografies-2016-2018/fotografies-2011-2018/fotografies-2017-2019/283-18-3-2019-geron-nikon



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια