HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Απάντηση του ΥΠΕΞ στον Ερντογάν: «Η Ελλάδα δεν παρασύρεται»

Απαντήσεις στις σημερινές δηλώσεις της τουρκικής ηγεσίας δίνει το Υπουργείου Εξωτερικών. Για «απαράδεκτες αναφορές», οι οποίες υπονομεύουν την εμπιστοσύνη των δύο χωρών, κάνει λόγο.


«Η Ελλάδα δεν πρόκειται να παρασυρθεί στην εργαλειοποίηση της εξωτερικής πολιτικής για την εξυπηρέτηση εσωτερικών πολιτικών σκοπιμοτήτων και στη χρήση της ιστορίας με προσβλητικούς όρους για τους γειτονικούς λαούς» επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, από το ελληνικό υπουργείο.

Και προστίθεται: «Ανάλογες απαράδεκτες αναφορές υπονομεύουν την εμπιστοσύνη που φιλοδοξούμε να οικοδομήσουμε μεταξύ των χωρών μας και δεν συνάδουν με την ευρωπαϊκή προοπτική που η τουρκική ηγεσία διακηρύσσει ότι υποστηρίζει».

H συγκεκριμένη ανακοίνωση έρχεται ως συνέχεια της προεκλογικής ομιλίας του Ερντογάν στην πόλη της Σμύρνης.

Απευθυνόμενος στους ψηφοφόρους του κόμματός του, ο πρόεδρος της Τουρκίας ανέφερε τα εξής: «Σμύρνη, εσύ επούλωσες τις πληγές πολλών βαλκανικών πόλεων, όπως της Θεσσαλονίκης, της Κρήτης, των Σκοπίων, του Κοσόβου, της Βάρνας. Σμύρνη, εσένα που ο Μουσταφά Κεμάλ στις 9 Σεπτεμβρίου με τον στρατό του σε απελευθέρωσε για άλλη μια φορά. Σμύρνη, εσύ που ρίχνεις τους γκιαούρηδες στη θάλασσα και προστατεύεις τους ανήμπορους».

Κατά τη διάρκεια της επίμαχης ομιλίας, μάλιστα, προβλήθηκε βίντεο από την αιματηρή επίθεση στη Νέα Ζηλανδία, αλλά και αποσπάσματα από το μανιφέστο του μακελάρη.

«Δεν θέλουμε να δούμε ξανά μια σύγκρουση ανάμεσα στον σταυρό και στην ημισέληνο» τόνισε ο Ερντογάν, ενώ παρέπεμψε στα ισχυρισμούς του 28χρονου ότι οι Τούρκοι Μουσουλμάνοι πρέπει να απομακρυνθούν από την αποκαλούμενη ευρωπαϊκή πλευρά της Τουρκίας.

«Το μοχθηρό άτομο λέει ότι μπορούμε να κατοικούμε στην ανατολική πλευρά, δεν μπορούμε να περάσουμε στην ευρωπαϊκή πλευρά. Ποιος νομίζεις ότι είσαι» διερωτήθηκε, τέλος.



Πηγή



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια