Τραγανά και ζουμερά για το τραπέζι της Τσικνοπέμπτης
Υλικά για 4 άτομα
- 16 παϊδάκια αρνίσια
- 2 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια
- 1 γεμάτο κουταλάκι φυλλαράκια φρέσκου δεντρολίβανου
- 1 κουταλιά φυλλαράκια φρέσκο θυμάρι
- 1 κουταλάκι ξύσμα λάιμ ή λεμονιού
- 1 γερή πρέζα μπούκοβο ή νιφάδες τσίλι
- 4 κουταλιές ελαιόλαδo
- αλάτι χοντρό θαλασσινό
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Βάζετε στο μπλέντερ τα σκόρδα, το δεντρολίβανο, το θυμάρι, το ξύσμα, το μπούκοβο ή τις νιφάδες τσίλι, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και τα χτυπάτε μέχρι να γίνει ένας λείος πολτός.
- Βάζετε το κρέας σε μια λεκάνη, το περιχύνετε με το μίγμα και το ανακατεύετε να πιάσει καλά παντού.
- Σκεπάζετε τη λεκάνη και την κρατάτε στο ψυγείο για 1-3 ώρες, ανακατεύοντας το κρέας 1-2 φορές.
- Το βγάζετε από το ψυγείο ½ ώρα πριν το ψήσετε για να πάρει τη θερμοκρασία δωματίου.
- Στο μεταξύ, προθερμαίνετε την ψησταριά σε μέτρια θερμοκρασία, αν είναι με γκάζι ή ετοιμάζετε τα κάρβουνα, βάζοντας απάνω τη σχάρα για να ζεσταθεί καλά.
- Στραγγίζετε το κρέας κρατώντας τη μαρινάτα του. Λαδώνετε τη σχάρα και τα βάζετε επάνω.
- Τα ψήνετε για 20 περίπου λεπτά, γυρίζοντάς τα 2-3 φορές και αλείφοντάς τα με τη μαρινάτα τους.
- Ελέγχετε αν είναι έτοιμα κόβοντας ένα κομμάτι και σερβίρετε.
0 Σχόλια
Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!