Το www.kapa-news.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Συμπόσιο και Βάκχες (άρθρο της κ. Στέλλας Μαντουλίδου)

Τα αρχαία Συμπόσια και οι Βάκχες μας δίνουν δύο διαφορετικούς τρόπους δημόσιας κατανάλωσης του κρασιού στην Ελλάδα .

Συμπόσιο ( κυριολεκτικά) σημαίνει πίνουμε μαζί κρασί σε κλειστό χώρο .

Η ελεγχόμενη χρήση του στο Συμπόσιο με τη φροντίδα του οικοδεσπότη για λελογισμένη χρήση και η αραίωσή του με νερό ( 1 κρασί/2 νερό) εξασφάλιζε την καλύτερη χρήση της ανώτερης εγκεφαλικής λειτουργίας με αποτέλεσμα οι συζητήσεις να γίνονται περισσότερο πνευματώδεις και ενδιαφέρουσες. Μέχρι σήμερα η λέξη συμπόσιο χρησιμοποιείται στους πολιτιστικούς και ακαδημαικούς χώρους για εκδηλώσεις με πνευματικό ενδιαφέρον

Οι Βάκχες πάλι ήταν διαφορετική περίπτωση. Στη γιορτή αυτή το κρασί καταναλωνόταν μη αραιωμένο , σε μεγάλες ποσότητες, η εκδήλωση γινόταν στη φύση έξω από την πόλη στο τέλος της άνοιξης.Ο χορός,οι μαινάδες και η έκσταση μας επιτρέπουν να υποθέσουμε ότι ήταν απλά μία ιεροτελεστία αφιερωμένη στη γονιμότητα και τη διαιώνιση της ζωής.

Γράφει η κ. Στέλλα Μαντουλίδου
Συμβολαιογράφος
Μέλος Μητρώου Στελεχών
Μέλος Τομέα Τουρισμού Ν.Δ.
και Τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης Ν.Δ.


Πηγή: Facebook

Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.