HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Τουρκικό Υπουργείο Άμυνας: Παρερμηνεύθηκαν οι δηλώσεις Ακάρ

Ανακοίνωση εξέδωσε το τουρκικό υπουργείο Άμυνας στον απόηχο των δηλώσεων της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου με φόντο το Αιγαίο.

«Το Αιγαίο, η Κύπρος και  η Ανατολική Μεσόγειος είναι δικές μας θάλασσες» είπε ο Χουλουσί Ακάρ επαναλαμβάνοντας τα περί γαλάζιας πατρίδας.

Το τουρκικό υπουργείο άμυνας τονίζει πως οι δηλώσεις Ακάρ παρερμηνεύθηκαν και σημειώνει πως «ο Ακάρ εξέφρασε την ευθύνη για διασφάλιση της ασφάλειας και της γαλήνης στη γαλάζια πατρίδα».

«Η Τουρκία είναι υπέρ της λύσης των προβλημάτων στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο με ειρηνευτικές οδούς και διάλογο» τονίζει.

«Παρατηρήθηκε πως οι συγκεκριμένες δηλώσεις του υπουργού Άμυνας σχετικά με τη γαλάζια πατρίδα μας δεν μεταδόθηκαν σύμφωνα με το πρωτότυπο τους από ορισμένα μέσα ενημέρωσης. Η Τουρκία δηλώνει πάντοτε πως είναι υπέρ της λύσης των προβλημάτων στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο με ειρηνευτικές οδούς και διάλογο αλλά ταυτόχρονα είναι πρόθυμη και αποφασιστική στο θέμα της προστασίας των δικαιωμάτων της που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο και τις συμφωνίες» ανάφερε αναλυτικά.

Σχολιάζοντας χθες τις δηλώσεις Ακάρ ο Έλληνας Υπουργός Άμυνας Ε. Αποστολάκης τόνισε πως δεν μπορεί να δώσει σοβαρότητα σε τέτοιες δηλώσεις.


Πηγή


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια