HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Δήμος Κατερίνης - εκστρατείες ECOMOBILITY & FREE MOBILITY : Ευαισθητοποίηση των μαθητών για την αλλαγή συμπεριφορών μετακίνησης στις πόλεις


Εκδήλωση παρουσίασης εργασίας σχετικά με την οικολογική και ανεμπόδιστη μετακίνηση των κατοίκων στην πόλη, πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι, στην αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου του Δήμου Κατερίνης, από ομάδες μαθητών του γυμνασίου των Εκπαιδευτήριων Πλάτων, στο πλαίσιο της νέας περιόδου της εκστρατείας ECOMOBILITY 2018-19 και της παράλληλης εκστρατείας FREEMOBILITY, που διοργανώνει το ECOCITY σε συνεργασία με το Δήμο Κατερίνης.

Κύριος σκοπός των συγκεκριμένων προγραμμάτων είναι να καλλιεργήσουν την κοινωνική και περιβαλλοντική ευαισθησία των εφήβων και της τοπικής κοινωνίας για την ανάγκη ελεύθερης πρόσβασης σε όλα τα κτήρια και στο κέντρο των πόλεων, την ανάγκη  βελτίωσης  της ποιότητας ζωής των κατοίκων, καθώς και την ελαχιστοποίηση των προβλημάτων που προκαλούνται στη λειτουργία της πόλης, από τις συνθήκες και την συμπεριφορά μετακίνησης των πολιτών.

Χαιρετισμό κατά την έναρξη της εκδήλωσης απηύθυναν: Ο Αντιδήμαρχος Κατερίνης Νίκος Παπαζιώγας, ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας Ιωάννης Καζταρίδης και ο συντονιστής της εκστρατείας ECOMOBILITY Βορείου Ελλάδος Γιάννης Φαρμάκης.
Στη συνέχεια, ακολούθησε ένα ολιγόλεπτο αφιέρωμα προς τιμήν του ιδρυτή της εκστρατείας Θάνου Ζαφειρόπουλου ο οποίος έφυγε πριν λίγους μήνες από τη ζωή.Κατόπιν, η ομάδα των μαθητών που επιμελήθηκε την εργασία ανέλαβε την παρουσίαση της σε συμμαθητές και παρευρισκόμενους, μέσω προβολής οπτικοακουστικού υλικού παρέχοντας πληροφορίες και προτάσεις σχετικά με τα οφέλη της ανεμπόδιστης κυκλοφορίας στο κέντρο, καθώς και της πράσινης μετακίνησης στις πόλεις.

Αμέσως μετά, οι μαθητές απάντησαν στις ερωτήσεις που τέθηκαν όσον αφορά τα οφέλη που αποκόμισαν και τα προβλήματα που εντόπισαν κατά τη διάρκεια της υλοποίησης της εργασίας. Στον επίλογο, έγινε από τους συνδιοργανωτές, η απονομή επαίνων προς όλους τους συμμετέχοντες μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Στην εκδήλωση παρέστη επίσης, η Αντιδήμαρχος Κατερίνης Παρθένα Μακρίδου Παρτσαλίδου, καθώς κ.α. εκπρόσωποι των Τοπικών Αρχών, Φορέων, Συλλόγων και πλήθος πολιτών.







Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια