HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


To κρασί στην εποχή των Ρωμαίων (3) (άρθρο της κ. Στέλλας Μαντουλίδου)

Ο Λούκιος Κολουμέλλα (Lucius Columella) ήταν Ρωμαίος πολίτης ,με καταγωγή από την Ισπανία.Εγραψε ένα βιβλίο που το ονόμασε De Res Rustica που σημαίνει "Αγροτικά Θέματα" .Σ αυτο αναλύει με λεπτομέρεια την εμπορική διάσταση της αμπελουργίας ,όπως π.χ τη σχέση τιμής /ποσότητας παραγωγής κ.ά

Είναι γνωστό επίσης ότι εκείνη την εποχή υπήρχαν πολλές ποικιλίες σταφυλιών με διαφορετικά χαρακτηριστικά και ότι οι Ρωμαίοι οινοποιοί της εποχής γνώριζαν την επιρροή που είχαν στο κρασί τα ζάχαρα των σταφυλιών τις μέρες του τρύγου.

Παρ όλα αυτά είναι σίγουρο ότι τα περισσότερα κρασιά της εποχής ήταν οξειδωμένα, ξινά και ανώριμα και τα έπιναν μάλλον "φρέσκα" πριν προλάβουν να χαλάσουν πολύ .Γι αυτό και ο Κολουμέλλα μας λέει ότι τα νεαρά κρασιά έχουν μεγαλύτερη αξία από τα παλιά . Αυτο μας επιτρέπει να υποθέσουμε ότι παλαιωμένα και σε καλή κατάσταση κρασιά ήταν αυτά που ήταν αποθηκευμένα σε αμφορείς σε καλές συνθήκες και σε ελάχιστες ποσότητες.


Γράφει η κ. Στέλλα Μαντουλίδου
Συμβολαιογράφος
Μέλος Μητρώου Στελεχών 
Μέλος Τομέα Τουρισμού Ν.Δ.
και Τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης Ν.Δ.


Πηγή: Facebook








Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια