HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


ΑΕ Καρίτσας-Πιερικός 2-0 Τελικός Κυπέλλου ΕΠΣ Πιερίας

Toυ δημοσιογράφου Νίκου Κολίτση (Metrosport.gr)


«Two Pack Κυπέλλων» απέκτησε η ΑΕ Καρίτσας, μετά τη δεύτερη συνεχόμενη κατάκτηση με αντίπαλο τον Πιερικό (2-0), αυτή τη φορά -στη νέα αποκλειστικότητα του Metrosport, με την οπτική των φιλάθλων-, στον αντίστοιχο θεσμό της ΕΠΣ Πιερίας, σε μια αναμέτρηση viral καταγραφής των δυνάμεων του Πιερικού ποδοσφαίρου τη χρονιά που διανύουμε, ενώπιον χιλίων και πλέον φιλάθλων στις κερκίδες του Δημοτικού Γηπέδου.


Οι τυπικά γηπεδούχοι κιτρινόμαυροι, του Αλέξανδρου Κούρτογλου, παρά τη διαφορά μιας κατηγορίας από τον Πιερικό, μπήκαν με το... μαχαίρι στα δόντια από το πρώτο λεπτό κι αιφνιδίασαν τους αντιπάλους τους. Δέκα λεπτά μετά, μάλιστα, άνοιξαν το σκορ, με αριστοτεχνική έμπνευση του Μακράκη και συνέχισαν στον ίδιο δαιμονισμένο αγωνιστικό ρυθμό.


Η επίμαχη φάση του 20ου λεπτού, με την αποβολή του τερματοφύλακα του Πιερικού Τοπουζλή, με απευθείας κόκκινη κάρτα, έβαλε φωτιά στο παιχνίδι, με τους φιλοξενούμενους του Πιερικού να διαμαρτύρονται σφόδρα και για offside στην τελική πάσα. Ο Πιερικός αναγκάστηκε ν’ αγωνιστεί με αριθμητικό μειονέκτημα για εβδομήντα και πλέον ολόκληρα λεπτά και λόγω έλλειψης δεύτερου τερματοφύλακα, με τον ποδοσφαιριστή Μηλιώτη κάτω από τα γκολπόστ.


Η συνέχεια ανήκε ολοκληρωτικά στους γηπεδούχους, με την ψυχολογία στο ζενίθ, ενώ τίποτα δεν έδειχνε ότι μπορεί ν’ αλλάξει τα δεδομένα για τον Πιερικό, ειδικά μετά και το δεύτερο γκολ του Κωτσιόπουλου της Καρίτσας, από εκτέλεση κόρνερ του αρχηγού Κυρτέγου.


Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Πιερικός, του Νίκου Θεοδοσιάδη, δεν μπόρεσε να φανεί απειλητικός, την ίδια στιγμή που η Καρίτσα, με επιπρόσθετες αλλαγές και με έμφαση στην αμυντική λειτουργία, έχασε ευκαιρίες στις αντεπιθέσεις στο μεγάλο χώρο για να πετύχει περισσότερα γκολ, για τη μεγαλύτερη νίκη στην ιστορία της απέναντι στον Πιερικό.


Highlights:


οι φίλαθλοι και των δύο ομάδων, με τους αντίστοιχους της Καρίτσας να υπερτερούν τελικά αριθμητικά -σ’ ένα άτυπο crash test-, που κάθισαν... ανάμεικτα, χωρίς προβλήματα
η απουσία παλμού, χρώματος και τραγουδιού από τις κερκίδες, στον πιο «βωβό τελικό» των τελευταίων χρόνων, ειδικά με τ’ αντίστοιχα συγκριτικά δεδομένα των δύο τελευταίων τελικών τουλάχιστον, η σταδιακή αποχώρηση των απογοητευμένων φιλάθλων του Πιερικού, από τα μέσα του δευτέρου ημιχρόνου και οι διαφορετικές προσεγγίσεις της ήττας και της κακής εμφάνισης, οι διαμαρτυρίες των τυπικά φιλοξενούμενων και των φιλάθλων του Πιερικού για το διαιτητικό τρίο, με έμφαση στην επίμαχη φάση, που έγειρε την πλάστιγγα υπέρ της Καρίτσας και αποτυπώνεται και σε stop καρέ, οι ευκαιρίες της Καρίτσας για ευρύτερο σκορ και η αδυναμία του Πιερικού να δημιουργήσει τελική στην εστία και να προσεγγίσει την αντίπαλη περιοχή, η έλλειψη δεύτερου τερματοφύλακα στον Πιερικό μπορεί να μη στοίχισε στους προηγούμενους αγώνες, ήταν, όμως, καθοριστική στον τελικό και ως ένδειξη κρίνεται, τουλάχιστον, ανησυχητική για το μέλλον, το οut of date (όχι άλλο Stavento, παρακαλώ...) μουσικό συνοδευτικό του αγώνα από τα decks του γηπέδου (επείγουσα η ανάγκη ενός dj set για τέτοιας εμβέλειας παιχνίδια) το viral t-shirt έκπληξη των νικητών, που αποκαλύφθηκε μετά τη λήξη του παιχνιδιού, οι πανηγυρισμοί των νικητών και το fair play των ποδοσφαιριστών στο τέλος, η διαιτητική τριάδα, με δύο γυναίκες βοηθούς ήταν ένα στοίχημα, που μένει ν’ αποδειχθεί, εκ του αποτελέσματος, αν ήταν επιτυχές, σε κάθε περίπτωση, πάντως, δεν έχουν ωριμάσει, δυστυχώς, ακόμη οι συνθήκες για την αποδοχή της γυναίκας, έστω ως βοηθού, σ’ ένα παιχνίδι υψηλής σημασίας κι επικινδυνότητας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται,

Μan of the match: μπορεί ο Κυρτέγος να ψηφίστηκε ως ο καλύτερος των νικητών, κερδίζοντας το αντίστοιχο έπαθλο, η αλήθεια, όμως, είναι ότι κανείς δεν υστέρησε απ' όλους όσοι αγωνίστηκαν, μαζί με τις αλλαγές και τον προπονητή, σε μία από τις καλύτερες φετινές εμφανίσεις της ομάδας της Καρίτσας τη φετινή χρονιά


Yellow card: στον... Μηλιώτη του Πιερικού, που πραγματοποίησε εκπληκτική εμφάνιση, υποδυόμενος... τον τερματοφύλακα -αγωνιζόμενος εκτός της φυσικής του θέσης και κρατώντας το σκορ σε αξιοπρεπή επίπεδα-, που χρειάζεται να... ξανασκεφτεί το μέλλον του και τη θέση στην οποία θ' αγωνιστεί από εδώ και στο εξής!


Σε επαγγελματική ποιότητα εικόνας και ήχου.


Επικοινωνία: [email protected]



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια