HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Εκλογές 2019: Αυξημένα τα ποσά που θα πάρουν οι δικαστικοί αντιπρόσωποι!

Οι εκλογές πλησιάζουν και φέρνουν... αύξηση των αποζημιώσεων των δικαστικών αντιπροσώπων και άλλες πρωτοβουλίες των υπουργείων Εσωτερικών και Δικαιοσύνης.


Μετά από μήνες διαβουλεύσεων και υποβολής σχετικών αιτημάτων, κυρίως από την πλευρά των δικηγόρων και συγκεκριμένα του προέδρου της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας και του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας, Δημήτρη Βερβεσού και στο παρά… πέντε από τις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές της 26ης Μαΐου και της 2ας Ιουνίου 2019, οι υπουργοί Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης και Δικαιοσύνης, Μιχάλης Καλογήρου, αποφάσισαν να αναλάβουν πρωτοβουλίες για τη διευκόλυνση της διαδικασίας.

Τι αλλάζει στις εκλογές

Ειδικότερα, αποφασίστηκε οι ειδικές αποζημιώσεις των δικαστικών αντιπροσώπων αναμένεται να αυξηθούν κατά 30%, σε σχέση με τις αντίστοιχες εκλογές του 2014. Επιπλέον, λόγω των αυξημένων αναγκών και προκειμένου η εκλογική διαδικασία να κυλήσει απρόσκοπτα, για τους εκλογείς, για τους δικαστικούς αντιπροσώπους και για τις εφορευτικές επιτροπές, αποφασίστηκε ότι στα εκλογικά τμήματα των Νομών Αττικής και Θεσσαλονίκης, καθώς και σε μεγάλα εκλογικά τμήματα της περιφέρειας, οι εφορευτικές επιτροπές θα ενισχυθούν με δύο γραμματείς.

Τις επόμενες ημέρες θα εκδοθεί εγκύκλιος σχετικά με τον τρόπο διευκόλυνσης της τήρησης των πρακτικών και εν γένει την εκλογική διαδικασία. Παράλληλα, από την πλευρά των δύο Υπουργείων επισημαίνεται ότι έχει εκπονηθεί σχέδιο για την καλύτερη εξυπηρέτηση των δικαστικών αντιπροσώπων κατά την παράδοση των εκλογικών σάκων και πρακτικών μετά τη διενέργεια της εκλογικής διαδικασίας στα μεγάλα Πρωτοδικεία της χώρας, ενώ άλλωστε για τη διευκόλυνση των δικαστικών υπαλλήλων στο στάδιο πριν, κατά και μετά την εκλογική διαδικασία έχει για πρώτη φορά ληφθεί πρόνοια για την αξιοποίηση σύγχρονου πληροφοριακού συστήματος και στα 63 Πρωτοδικεία της χώρας.


Πηγή



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια