HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


ΠΡΟΣΤΙΜΟ 2.600 ΕΥΡΩ ΕΒΑΛΕ Η Δ.Ο.Υ. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΗΝ 90ΧΡΟΝΗ ΣΟΥΖΑΝΑ ΗΛΙΑΔΟΥ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΣΥΛΛΗΦΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΕΠΕΙΔΗ ΠΟΥΛΟΥΣΕ ΤΕΡΛΙΚΙΑ!..

"ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΤΕ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΚΗΔΕΙΑΣ ΜΟΥ Ή ΤΟ ΦΕΡΕΤΡΟ ΜΟΥ", ΑΠΑΝΤΑ Η ΓΙΑΓΙΑ.

Παρά τον σάλο που είχε δημιουργηθεί τότε στον ελληνισμό εντός και εκτός τής πατρίδας μας από την 12ωρη κράτηση τής κυρίας Σουζάνας στο Τμήμα Αμπελοκήπων, και μετά στο Αστυνομικό Μέγαρο τής συμπρωτεύουσας, ήρθε και η αναλγησία τής Εφορίας που επιβάλλει ένα μήνα αργότερα πρόστιμο 2.600 ευρώ στην Ελληνοπόντια γιαγιά!..

Η οποία, υπενθυμίζεται, ζει μόνη χωρίς σύνταξη με τον ημίτυφλο από εγκεφαλικό σύζυγό της, που έχει και προβλήματα αναπνοής (αρκετές ώρες την ημέρα δέχεται οξυγόνο με τον αναπνευστήρα που υπάρχει στο σπίτι τους).

ΤΟ "ΕΓΚΛΗΜΑ"...

Το "έγκλημα" τής καλοσυνάτης γιαγιάς (είχα την χαρά να την γνωρίσω από κοντά και να συζητήσω μαζί της σε συνέντευξη) ήταν ότι τον περασμένο Μάρτιο προσπάθησε δύο φορές να πουλήσει τερλίκια (τα μάλλινα παπούτσια για το σπίτι), τα οποία πλέκει η ίδια, σε δρόμο των Αμπελόκηπων δίπλα από κάδους απορριμμάτων (εκεί όπου εικονίζεται στην φωτογραφία).

Την δεύτερη φορά αστυνομικοί την προσήγαγαν, τής πήραν αποτυπώματα, τής μίλησαν απότομα και προσβλητικά, και μετά, στις 12 τα μεσάνυχτα, την άφησαν να φύγει.

Το πρόστιμο των 200 ευρώ, που τής είχε επιβληθεί αρχικά, το πλήρωσε ο δήμαρχος Αμπελοκήπων - Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου, παρότι εκ των υστέρων "προσφέρθηκε" η υφυπουργός Προστασίας τού Πολίτη, Κατερίνα Παπακώστα, να το καταβάλλει το υπουργείο... (Συνοδευόμενη αυτή η "προσφορά" από μία απαράδεκτη δήλωσή της ότι "θα πρέπει ως κοινωνία να ξεκαθαρίσουμε αν πρέπει να τιμωρούνται και οι ηλικιωμένοι όταν παρανομούν!)...

Και λίγες μέρες πριν το Πάσχα τής απέστειλε η ΔΟΥ τής περιοχής της έγγραφο με βάση το οποίο καλείται η γιαγιά Σουζάνα να πληρώσει 2.600 ευρώ γιατί δεν είχε κάνει έναρξη εργασιών επιχείρησης για να πουλήσει τα τερλίκια, καθώς και για άλλες διατάξεις σχετικών νόμων (επειδή δεν κρατούσε λογιστικά βιβλία)!..

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ - ΚΟΛΑΦΟΣ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ

Η αποστομωτική απάντηση τής γιαγιάς, μέσω τού δικηγόρου που αφιλοκερδώς την εκπροσωπεί, είναι:

"Ευχαριστώ για το πασχαλινό δώρο που μού κάνατε. Δεν άσκησα ποτέ κανένα επάγγελμα, ούτε υπήρξα ελεύθερος επαγγελματίας. Το μόνο έγκλημα που διέπραξα είναι να προσπαθήσω να πουλήσω μερικά ζευγάρια τερλίκια για να σωθώ από την πείνα. Είμαι 90 χρόνων και πιστεύω ότι θα βρείτε να κατασχέσετε τα 2.600 ευρώ που μού καταλογίσατε αστραπιαία! Από τα έξοδα κηδείας μας, ή κατάσχοντας το φέρετρό μου"...

ΑΝΑΛΓΗΣΙΑ ΚΑΙ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ


Η αθλιότητα αναλγησίας τής δημόσιας διοίκησης, αυτής τής ένδοξης αλλά δύσμοιρης πατρίδας, αποδεικνύεται ότι ΔΕΝ έχει όρια.

ΔΕΝ υπάρχει ούτε ντροπή, ούτε λογική, ούτε μεταμέλεια στα εντεταλμένα όργανα της πολιτείας - Αστυνομία, Εφορία, Εισαγγελίες - αλλά και στην κυβέρνηση, καθώς φυσικά και στα στελέχη που την απαρτίζουν.

Και, βέβαια, δεν υπάρχει ούτε κουλτούρα εφαρμογής των νόμων δίκαια προς όλους, αλλά και στο πνεύμα του όπου απαιτείται, χωρίς τυφλή επιβολή τού γράμματός του.

Πριν μερικές μέρες εισαγγελέας άσκησε δίωξη στην 82χρονη που πουλούσε 6 κιλά ζοχιές στην Κατερίνη για να ζήσει... Και θα δικαστεί στις 6 Ιουλίου...

ΑΙΔΩΣ ΕΛΕΕΙΝΟΙ, ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ!..

ΥΓ1: Κυρία Παπακώστα τι έχετε να πείτε τώρα επ' αυτού; Θα προσφερθείτε - ειλικρινά αυτή την φορά όμως - να διευθετηθεί το θέμα χωρίς να καταβάλλει το πρόστιμο - όνειδος η 90χρονη γιαγιά όλων των Ελλήνων, μήπως και διασώσετε κάτι από την "αξιοπρέπεια" τής εξουσίας σας, έστω την τελευταία στιγμή;

ΥΓ2: Για κακή της τύχη η γιαγιά Σουζάνα, μια μέρα μετά την παραλαβή τού εγγράφου με το πρόστιμο, έπεσε και θύμα κλοπής τού σταυρού με την αλυσίδα του που φορούσε στον λαιμό της!..

Ενώ προχωρούσε στο πεζοδρόμιο, σταμάτησε δίπλα της αυτοκίνητο και βγήκε από μέσα μία γυναίκα Ρομά (σύμφωνα με την περιγραφή της), τής όρμηξε και τής άρπαξε τον σταυρό.

Υπήρξαν χθες από την Αστυνομία Αμπελοκήπων προσαγωγές και κρατήσεις ατόμων Ρομά, ενώ παρόμοιο περιστατικό κλοπής συνέβη την ίδια μέρα και στην Καλαμαριά.

Κουράγιο γιαγιά Σουζάνα.

Όλα μαζί σού πέσανε...

Θανάσης Γκόρδης


Σχόλιο αναγνώστη κ. Αλχαζίδη Αναστάσιου:

 Δυστυχώς σε τέτοιες περιπτώσεις η αναλγησία των δημοσίων υπηρεσιών δια των λειτουργών τους δείχνουν υπερβάλλοντα ζήλο όχι μόνο γιατί πρέπει να πράξουν το υπηρεσιακό τους καθήκον , αλλά γιατί θεωρούν πως έχουν απέναντι τους κάποιον αδύναμο στον οποίον μπορούν να δείξουν την πυγμή και το αδέκαστον του χαρακτήρα τους .

Φυσικά πάντα με την κάλυψη τις υπάρχουσας νομοθεσίας την οποία όμως αυτοί οι ίδιοι εφαρμόζουν κατά το δοκούν και κατά περίπτωση .

Με βάσει λοιπόν όλα αυτά που περιγραφή αυτό το δημοσίευμα πολύ πιθανόν να μην τελειώσει η περιπέτεια της μητέρας μου στην αίθουσα του δικαστηρίου στις 6-7-2019 που κατηγορείτε και αυτή για 6 κιλά ζοχιές αλλά να υπάρξει και συνέχεια ...

Εν αναμονή λοιπόν μίας τέτοιας εξέλιξης την οποία απεύχομαι , θέλω να τονίσω προς κάθε κατεύθυνση πως η υπομονή και η ανοχή έχουν όρια και όταν αυτά εξαντληθούν την θέση τους καταλαμβάνουν " το ένστικτό της επιβίωσης και η ανομία " ..

Σημείωση: Ο κ. Αλχαζίδης είναι ο γιος της ηλικιωμένης κυρίας που συνελήφθη στις 22-3-2018 στο κέντρο της Κατερίνης επειδή πουλούσε χόρτα χωρίς άδεια υπαίθριου εμπορίου απο τις αρμόδιες αρχές.



Πηγή είδησης: Facebook


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια