HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Ο Γιώργος Νταντάμης επιλέγει συνειδητά τον Σύριζα. 2. Πως έχασε τη μάχη ο Νίκος ο Φωτιάδης από Δημήτρη Κωστόπουλο, Σάκη Γκούνα, Κώστα Χατζηιωαννίδη και Αλεξάντρα Νταρλαγιάννη. Πως δεν έχασε ο Γιώργος ο Κυριακίδης από την κόντρα αυτή.

Καλησπέρα! Αν ένα πράγμα με εντυπωσιάζει με τον Γιώργο τον Νταντάμη (καλή επιτυχία στη σημερινή σου ομιλία, Γιώργο μου) είναι πως προσπαθεί να «τα έχει καλά και με τον χωροφύλαξ και με τον αστυφύλαξ». Δηλαδή να έχει και τη στήριξη του Σύριζα αλλά να δηλώνει και ανεξάρτητος!

Πριν λίγες μέρες, σας έγραψα για το πως του έφυγε ο Ηλίας ο Φωτιάδης, όταν ο Γιώργος προτίμησε να μαλώσει με τον Ηλία και να αλλάξει τη συμφωνία τους, παρά να στεναχωρήσει τον Σύριζα και τον Δημήτρη τον Κωστόπουλο. Δείτε εδώ:

Η εσωτερική μάχη στο ψηφοδέλτιο Νταντάμη. Μέρος 1ο. Σύριζα εναντίον Ηλία Φωτιάδη. Πως νίκησε ο Δημήτρης Κωστόπουλος. Πως ο Σύριζα έμμεσα έστειλε τον Ηλία Φωτιάδη στον Κουκοδήμο.

Όμως δεν ήταν αυτό το μόνο κρούσμα. Σήμερα θα σας αποκαλύψω και άλλη μία περίπτωση, όπως μου τη μετέφεραν πρόσωπα που ξέρουν γεγονότα και καταστάσεις.

Κοντά στον Γιώργο τον Νταντάμη βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή ο Γιώργος ο Κυριακίδης και ο Νίκος ο Φωτιάδης. Οι 2 τους για μία περίοδο θεωρούνταν μέντορες του Γιώργου και τον βοηθούσαν να βρει τον βηματισμό του. Σιγά σιγά όμως άλλαξαν τα δεδομένα... Μπήκε στο παιχνίδι ο Σύριζα και η επιθυμία του Γιώργου να τα βρει με το κόμμα της κυβέρνησης. Έτσι όταν τον Σεπτέμβριο ο Γιώργος πήρε τη στήριξη από τον Σύριζα, μετά από πολύμηνες διαβουλεύσεις όπως μου λένε, η δυάδα Κυριακίδη - Φωτιάδη πέρασε σιγά σιγά σε δεύτερη μοίρα.

Ο Νίκος ο Φωτιάδης δεν είχε πρόβλημα με τον Ηλία τον Φωτιάδη και την κάθοδο του στην ίδια δημοτική ενότητα. Νομίζω πως είναι και φίλοι. Ο Ηλίας έφυγε λόγω Σύριζα...

Τότε ο Νίκος και ο Γιώργος ο Κυριακίδης απαίτησαν από τον Γιώργο τον Νταντάμη να μη βάλει τον Δημήτρη Κωστόπουλο στην Ελαφίνα, να τον κατεβάσει από την Κατερίνη. "Δηλαδή μία έδρα μπορούμε να κτυπήσουμε στην Ελαφίνα και να τη δώσουμε στον Δημήτρη από τον Σύριζα;"

Αυτό το έλεγαν για έναν απλό λόγο. Οι ψήφοι κάθε υποψηφίου είναι το άθροισμα όσων παίρνει στη δημοτική ενότητα που κατεβαίνει + το άθροισμα των ψήφων που παίρνει από τις άλλες δημοτικές ενότητες. Έτσι αν πχ πάρει ο Νίκος ο Φωτιάδης 600 σταυρούς στην Ελαφίνα και 400 από τον υπόλοιπο Δήμο (με βοήθειες Κυριακίδη, τους συγγενείς του στον Σταθμό κλπ) θα φτάσει τα 1.000. Ο Δημήτρης ο Κωστόπουλος μπορεί πχ να πάρει 300 στην Ελαφίνα, αλλά να έρθουν 2.000 σταυροί από τους άλλους συριζαίους και να φτάσει τα 2.300! Ο Φωτιάδης κατεβαίνει μόνος του, ο Κωστόπουλος κατεβαίνει με στρατό πίσω του, ολόκληρο κόμμα!

Έτσι ο Φωτιάδης ξέρει πως οι πιθανότητες εκλογής του είναι περιορισμένες. Του πρότεινε ο Γιώργος ο Νταντάμης να κατέβει από την Κατερίνη, αλλά σε αυτή την περίπτωση δεν θα έδινε σταυρό από την Ελαφίνα προς τον Γιώργο τον Κυριακίδη, θα τους κράταγε για τον εαυτό του. Ο Νίκος προτίμησε να μη στεναχωρήσει τον φίλο του και να του προσφέρει τη μεγάλη βοήθεια να πάρει ο Κυριακίδης πακέτο μερικές εκατοντάδες σταυρούς για να μπορέσει να εκλεγεί.

Ο Γιώργος μπορεί τον τελευταίο καιρό να παίζει περίεργη μπάλα, όμως δεν είναι αχάριστος, το αντίθετο, είναι κιμπάρης. Για αυτό και σε κάθε περίπτωση ευχαριστεί τον Νίκο.

Την ίδια ώρα και οι συριζαίοι ευχαριστούν τον Γιώργο τον Νταντάμη, που προτίμησε να μαλώσει με όλους του συνδυασμού του, για να μη δυσαρεστήσει την τετράδα του Σύριζα και τους υποστηρικτές τους.

Σήμερα πάντως για μία ημέρα θα αφήσουν πίσω όλα αυτά, θα φορέσουν τα πιο αστραφτερά τους χαμόγελα για να υποδεχθούν τον κόσμο. Θα τα πάνε καλύτερα από τον Κουκοδήμο;

Λογικά θα γίνει χαμός... Παρασκευή βράδυ... ανοικτά τα μαγαζιά, καμιά 150 υποψήφιους νομίζω πως έχει ο Γιώργος, μαζί με γυναίκες και φίλους μπορεί άνετα να μοιράσει τα 500 άτομα.

Για να δούμε! Με το καλό!


Γράφει & Υπογράφει
Πέτρος Σταθακόπουλος.-


Διαβάστε ακόμη:













Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια