HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Ανακαλούνται εκατομμύρια κούνιες μωρών μετά από δεκάδες θανάτους

Μέχρι την Παρασκευή είχαν ανακληθεί περίπου 4,7 εκατομμύρια Rock 'n Play Sleepers σύμφωνα με ανακοίνωση της Επιτροπής Προστασίας Καταναλωτή των ΗΠΑ (CPSC).


Εκατομμύρια κούνιες ριλάξ μωρών ανακαλεί η εταιρεία παιχνιδιών και παιδικών ειδών Fisher-Price της Mattel, μετά από αναφορές που συνδέουν τις κούνιες με περισσότερους από 30 θανάτους βρεφών, με τις αρμόδιες αρχές να ζητούν από τους γονείς να σταματήσουν αμέσως τη χρήση του προϊόντος.

Μέχρι την Παρασκευή είχαν ανακληθεί περίπου 4,7 εκατομμύρια Rock 'n Play Sleepers σύμφωνα με ανακοίνωση της Επιτροπής Προστασίας Καταναλωτή των ΗΠΑ (CPSC).

Από το 2009 που κυκλοφόρησε η συγκεκριμένη σειρά ριλάξ καθισμάτων, όπως μεταδίδει ο ΣΚΑΙ, δεκάδες νεογέννητα έχουν χάσει τη ζωή τους που πρωτοκυκλοφόρησε η σειρά Rock 'n Play ανέφερε η CPSC προσθέτοντας ότι από το 2015 δέκα θάνατοι έχουν σημειωθεί στις ΗΠΑ.

Στην επίσημη ανακοίνωσή της, η Mattel επιβεβαίωσε ότι αποφάσισε να ανακαλέσει το προϊόν με δική της πρωτοβουλία παρόλο που θεωρεί ότι το προϊόν της ήταν ασφαλές και ότι στις περιπτώσεις που τα μωρά έχασαν τη ζωή τους δεν είχαν ακολουθηθεί οι προειδοποιήσεις για την ασφάλεια και οι οδηγίες χρήσης από τους γονείς.

Σημειώνεται ότι παλαιότερα η CPSC σε συμφωνία με την Fisher-Price, καλούσε τους καταναλωτές να σταματήσουν να τα χρησιμοποιούν από τον τρίτοι μήνα ή «από την στιγμή που το μωρό αρχίζει να μαθαίνει να αλλάζει πλευρό.


Πηγή


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια