HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Γιώργος Φουστάνης: "Πάνω απ' όλα αγώνας για Δημόσια Υγεία"

Ας αφήσουμε για λίγο τα πολιτικά ή αν θέλετε τα παραπολιτικά και ας ασχοληθούμε με το σοβαρότατο θέμα της υγείας μας. 

Σύμφωνα λοιπόν με στοιχεία του Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου του Νοσοκομείου Βέροιας το διάστημα από το 2012 μέχρι σήμερα, 600 περίπου συνάνθρωποί μας από το Νομό Πιερίας υποβλήθηκαν εκεί σε τριτοβάθμια περίθαλψη, δηλαδή έκαναν στεφανιογραφία και αγγειοπλαστική (τοποθέτηση στεντς ή κοινώς μπαλονάκι), οι περισσότεροι των οποίων αρχικά είχαν μεταφερθεί και νοσηλευθεί στην Καρδιολογική Κλινική του Νοσοκομείου Κατερίνης. 

Φαντάζομαι πως ο αριθμός των Πιεριέων ασθενών με το ίδια καρδιολογικά προβλήματα θα είναι αρκετά πολλαπλάσιος αν προσθέσουμε και εκείνους που πήγαν σε νοσοκομεία και ιδιωτικά κέντρα της Θεσσαλονίκης κλπ όμορων πόλεων. Μια στεφανιογραφία με αγγειοπλαστική που σώζει τον ασθενή στοιχίζει περίπου από 2500 ευρώ και πάνω στα ιδιωτικά νοσηλευτικά κέντρα, και στα δημόσια είναι απολύτως δωρεάν. Στην Καρδιολογική Κλινική του Νοσοκομείου Κατερίνης υπάρχουν εξαίρετοι επιστήμονες (ιατρικό & νοσηλευτικό προσωπικό) και πάνω απ’ όλα ΑΝΘΡΩΠΟΙ, υπεράνω υλικών αγαθών που επιτελούν καθημερινά τις υπηρεσίες τους και τηρούν στο ακέραιο τον Ιπποκράτειο Όρκο. 

Όμως δεν τους δίνετε η δυνατότητα να μας προσφέρουν και τριτοβάθμια φροντίδα υγείας λόγω έλλειψης αξονικού στεφανιογράφου. Έτσι όλοι πρέπει να αντιληφθούμε πόσο ζωτικής σημασίας είναι για όλους μας και ιδιαίτερα για τους ασθενέστερους οικονομικά, η απόκτηση από την Καρδιολογική Κλινική του Νοσοκομείου μας ένα σύγχρονου αξονικού στεφανιογράφου. Το κόστος ανέρχεται περίπου στις 500.000 ευρώ. Στην Πιερία είμαστε 130.000 άτομα που σημαίνει πως αν ο καθένας μας χαρίσει από 5 ευρώ, όσο δηλαδή 2 καφέδες υπερκαλύπτουμε την αγορά του μηχανήματος.

Από την άλλη έχουμε την τοπική αυτοδιοίκηση (α) και (β) βαθμού να επιχορηγεί ετησίως τεράστια ποσά σε διάφορες ανούσιες και άσκοπες εκδηλώσεις διαφόρων συλλόγων και φορέων στα πλαίσια πολιτιστικών, αθλητικών, λαογραφικών κλπ εκδηλώσεων ήσσονος σημασίας σε σχέση πάντα με την ανθρώπινη ζωή. Να φανταστείτε πως μόνο ο δήμος Κατερίνης επιχορήγησε την Ιερά Μητρόπολη Κίτρους Πλαταμώνος και Κατερίνης την τελευταία 6ετία με χρηματικό ποσό πάνω από 330.000 ευρώ, για να υποστηρίξει σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του το κοινωνικό έργο της Μητρόπολης. Έτσι γίνεται αντιληπτό, ότι αν και η τοπική αυτοδιοίκηση δείξει μεγαλύτερη ευαισθησία και συμβάλει αποφασιστικά στο θέμα του εξοπλισμού με στεφανιογράφο του νοσοκομείου και όχι για περιττές χορηγίες δημοσίων σχέσεων και ψηφοθηρίας τα πράγματα θα είναι ακόμη ευκολότερα.

Κλείνοντας θέλω να σας πληροφορήσω, ότι σύντομα θα συσταθεί μία επιτροπή που θα έχει ως σκοπό τη διενέργεια όλων εκείνων των απαραίτητων ενεργειών που θα έχουν ως στόχο τη δημιουργία ενός φορέα που θα έχει ως στόχο τη διενέργεια εράνου για την κάλυψη του χρηματικού ποσού που απαιτεί η αγορά ενός σύγχρονου αξονικού στεφανιογράφου και δωρεά του στην Καρδιολογική Κλινική του Νοσοκομείου Κατερίνης. Όσοι ενδιαφέρεστε και πιστεύω, ότι είμαστε πάρα πολλοί που προτιθέμεθα να βοηθήσουμε στείλτε στο messenger μήνυμα, ώστε μέσα στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα να γίνει μια συνάντηση και εκεί να δημιουργήσουμε το φορέα ή αν θέλετε να μπουν οι βάσεις και να ξεκινήσουμε την καμπάνια για την υλοποίηση του στόχου. Γιατί καλές είναι οι δημόσιες σχέσεις, η ψηφοθηρία, τα συσσίτια ή το κοινωνικό έργο της Μητρόπολης μας όμως περισσότερη αξία όλων έχει η ανθρώπινη ζωή και οι ανάγκες της υγείας των συμπολιτών μας και ιδιαίτερα των οικονομικά αδυνάτων.


Γιώργος Φουστάνης




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια