HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Σε βαρύ κλίμα η δίκη για την υπόθεση Γιακουμάκη

Συνεχίστηκε σήμερα η ακροαματική διαδικασία Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ιωαννίνων η δίκη για τον Βαγγέλη Γιακουμάκη.


Όπως σημειώνει το ΑΠΕ-ΜΠΕ η δίκη συνεχίστηκε με την εξέταση 3 μαρτύρων, ωστόσο δικάζονται 9 Κρητικοί, πρώην σπουδαστές στη Γαλακτοκομική Σχολήμε την κατηγορία της επικίνδυνης σωματικής βλάβης από κοινού και κατ΄ εξακολούθηση, σε βάρος του Βαγγέλη Γιακουμάκη, επίσης σπουδαστή στη Γαλακτοκομική Σχολή

Η διαδικασία εξελίσσεται μέσα σε βαρύ κλίμα. Οι κατηγορούμενοι εκπροσωπούνται από τους συνηγόρους τους, ενώ η οικογένεια Γιακουμάκη, ξαναζεί τις τραγικές στιγμές της απώλειας του 19χρονου τότε Βαγγέλη.

Κατά την εξέταση τους οι μάρτυρες, αναφέρθηκαν σε περιστατικά που είτε άκουσαν είτε ήταν παρόντες και συνέβαιναν στη Σχολή, με επίκεντρο την παρέα των Κρητικών. Χαρακτήρισαν δε, τον Βαγγέλη Γιακουμάκη, ως έξυπνο, ήρεμο και ευγενικό παιδί, που έκανε παρέα με τους Κρητικούς.

Οι δύο από τους 3 μάρτυρες ήταν Κρητικοί και είπαν μεταξύ άλλων πως οι καταστάσεις στην επίμαχη παρέα δεν ήταν τίποτα περισσότερο, από «πλάκες η πειράγματα»

Κατά την εξέτασή του, ο ένας από τους Κρητικούς εμφανίστηκε αμήχανος και διαφοροποιήθηκε από την αρχική του κατάθεση στην Αστυνομία, γεγονός που επισημάνθηκε από την έδρα, ενώ ο πατέρας του άτυχου Βαγγέλη, Ανδρέας Γιακουμάκης, σηκώθηκε και απευθυνόμενος στη έδρα είπε «Κατανοώ απόλυτα το παιδί», αναφερόμενος στη συγγενική σχέση του μάρτυρα με έναν εκ των κατηγορουμένων.

Συγκεκριμένα γεγονότα, στα οποία ήταν παρών, κατέθεσε ο και ο δεύτερος μάρτυρας που κατάγεται από την Κρήτη, ο οποίος είπε πως είχε στενή φιλική σχέση με τον Βαγγέλη Γιακουμάκη. Ειδικότερα, υποστήριξε πως είχε δει κάποιους από τους κατηγορουμένους να πετάνε μήλα στον Βαγγέλη και ότι κάποια άλλη φορά να τον «τραβάνε με την μπλούζα από τον λαιμό». Επίσης κατέθεσε πως λίγες ημέρες πριν να εντοπιστεί η σορός του 19χρονου, πήρε μια ανώνυμη επιστολή η οποία ανέφερε «Βρέθηκα σε λάθος σημείο τη σωστή στιγμή. Έχω βίντεο για αυτά που του κάνατε».

Ο δικηγόρος Δημήτρης Μούκας, ο οποίος παρακολουθεί τη δίκη μαζί με την οικογένεια Γιακουμάκη, σε δηλώσεις του σημείωσε πως όλοι οι μάρτυρες πρέπει να πουν όλα τα πράγματα με το όνομα τους, την αλήθεια, όπως την βίωσε ο καθένας. Όσον αφορά την οικογένεια Γιακουμάκη ο κ. Μπούκας επισήμανε ότι «δεν θέλουν να αδικήσουν κάποιον». «Γνωρίζουν ότι όλα αυτά που ενστερνίζονται είναι αληθή. Έχουν άποψη για το τι συνέβη στο παιδί τους» προσέθεσε και αναφέρθηκε στη δήλωση του τραγικού πατέρα «Εγώ δεν ήρθα να καταδικάσω. Θέλω την αλήθεια από το Δικαστήριο».

Η ακροαματική διαδικασία διεκόπη λίγο μετά τις 3.00 μ.μ. και θα συνεχιστεί αύριο το πρωί.



Πηγή



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια