Το www.kapa-news.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία την Κυριακή 12 Μαΐου 2019 η εκδήλωση για τα 100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΝΗΜΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΝΤΙΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ που διοργάνωσε ο Μορφωτικός Ποντιακός Σύλλογος Κορινού « ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΠΟΝΤΟΣ »

Η εκδήλωση ξεκίνησε με επιμνημόσυνη δέηση για τα 353.000 θύματα της θηριωδίας των Νεότουρκων και του Κεμαλισμού από τον Αιδεσιμότατο Σειταρίδη Χρήστο και κατάθεση στεφάνων από ΟΛΟΥΣ τους Πολιτιστικούς Συλλόγους του Κορινού.


Στην κατάμεστη από πλήθος κόσμου αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημοτικού Σχολείου Κορινού , μετά από σύντομη ομιλία- καλωσόρισμα του Προέδρου Σάκη ΑΓΑΘΑΓΓΕΛΙΔΗ ο εξαίρετος ιστορικός Βλάσσης ΑΓΤΖΙΔΗΣ διδάκτωρ Σύγχρονης Ιστορίας του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ανέλυσε το ιστορικό πλαίσιο εντός του οποίου πραγματοποιήθηκε από τους Νεότουρκους ( 1914- 1918 ) και τους Κεμαλικούς (1919- 1923 ) η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ των Ελλήνων στον μικρασιατικό Πόντο με στόχο την εθνολογική και θρησκευτική ομογενοποίηση της Ανατολίας.

Επεσήμανε τα μοιραία λάθη στο Μικρασιατικό εγχείρημα , τις ευθύνες των Συμμάχων και ειδικότερα της Γερμανίας , την αποσιώπηση των τραγικών γεγονότων , την απώθηση της τραυματικής εμπειρίας, την πολιτική της ΛΗΘΗΣ , τον εξωραϊσμό του Τουρκικού εθνικισμού και την εκδήλωση σεβασμού προς τον Μουσταφά Κεμάλ από τις Ελληνικές Κυβερνήσεις , τον δικτάτορα ΜΕΤΑΞΑ και την χούντα των Συνταγματαρχών, την κατανόηση της εμπειρίας των ελληνικών πληθυσμών της Ανατολής ( και μέσα από αυτήν την αποκρυπτογράφηση των υπόγειων διαδικασιών που διαμόρφωσαν τον σύγχρονο γεωπολιτικό χάρτη της περιοχής μας και τις αντιθέσεις που ακόμη μας ταλανίζουν ) και το πως θα την ενσωματώσουμε στην κοινή συλλογική Μνήμη .

Συγκίνηση και έντονα συναισθήματα κατέκλυσαν την αίθουσα στην απαγγελία αποσπάσματος από την « Καμπάνα του Πόντου του Φίλωνα ΚΤΕΝΙΔΗ " με ποντιακά τραγούδια - μοιρολόγια να θρηνούν τις αλησμόνητες πατρίδες ερμηνευμένα από την Χορωδία του Συλλόγου μας ( με Χοράρχη τον Λευτέρη ΡΑΦΑΗΛΙΔΗ ) και επενδυμένα μουσικά από 15 νέους φερέλπιδες λυράρηδες και τον Μπάμπη ΡΑΦΑΗΛΙΔΗ

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Παρθένα - Πιπίτσα ΜΑΚΡΙΔΟΥ ως εκπρόσωπος του Δημάρχου Σάββα ΧΙΟΝΙΔΗ , η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κορινού ΚΑΡΑΣΕΡΙΔΟΥ Φωτεινή , εκπρόσωποι όλων των Πολιτιστικών Φορέων του Κορινού , εκπρόσωποι Πολιτιστικών Συλλόγων του Νομού, ο υποψήφιος Δήμαρχος Κατερίνης κ. ΝΤΑΝΤΑΜΗΣ καθώς και πολλοί υποψήφιοι στις προσεχείς Δημοτικές Εκλογές .
Πραγματοποιήθηκε μια εκδήλωση, κατά κοινή ομολογία, συγκινητική, σεμνή και ουσιαστική όπως αρμόζει στα 100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΝΗΜΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΝΤΙΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ .

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΓΑΘΑΓΓΕΛΙΔΗΣ Αθανάσιος 
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΠΟΛΥΜΕΝΗΣ Κωνσταντίνος
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.