HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Στις 26 Μαΐου εκλέγουμε δημοτικούς συμβούλους

Η ουσία ως προς τις επικείμενες δημοτικές εκλογές της 26ης Μαΐου, η οποία σε μεγάλο βαθμό δεν έχει εμπεδωθεί από τους ψηφοφόρους είναι πως την 1η Κυριακή ΔΕΝ εκλέγεται Δήμαρχος, αλλά Δημοτικό Συμβούλιο. Εκτός κι αν κάποιοι στην Πιερία συνεχίζουν να πιστεύουν – απέναντι σε κάθε λογική – πως υπάρχει το ενδεχόμενο να εκλεγούν δήμαρχοι από την 1η Κυριακή.

Αυτό είναι το ΚΛΕΙΔΙ της ανακατανομής των συσχετισμών και της επιβεβλημένης μετεκλογικής διαπραγμάτευσης στην οικοδόμηση μιας κουλτούρας συνεργασιών και (βεβαίως, βεβαίως) της εξισορρόπησης συμφερόντων (ή μοιράσματος της πίτας των δημοτικών έργων, αν θέλουμε να πούμε τα πράγματα ωμά).

Όλοι πρέπει να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα που επιβάλλουν συνεργασίες για το κάθε θέμα.

Υπάρχει και η εξής περίπτωση: για να επιτευχθεί η αναγκαία (;) αυτοδυναμία και να μη χρειάζονται κάποιοι ψήφοι της αντιπολίτευσης για να προχωρήσουν τα ζητήματα.

Ποιο θα είναι αυτή;

Η …αυθόρμητη (είτε μετά κινήτρων) προσχώρηση κάποιων δημοτικών συμβούλων (από ένας μέχρι όσοι απατούνται για την απόλυτη πλειοψηφία) που έχουν εκλεγεί με άλλους συνδυασμούς στον νικητήριο συνδυασμό.

Μεταγραφές. Όπως στο ποδόσφαιρο. Αεροδρομίου αλλά και των απαραίτητων εργατών. Των παικτών που παίζουν για τη φανέλα, βασικά τη δική τους.

Η απλή αναλογική θα δοκιμαστεί και θα δοκιμάσει.

Γιατί η Πιερία είναι μικρή περιοχή και όλοι γνωριζόμαστε.

Υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι και Δήμαρχοι είναι και κάποιοι άνθρωποι καλών προθέσεων και με καλή έξωθεν μαρτυρία, υπερτερούν όμως οι λύκοι και τα όρνια.

Ποιους τελικά θα κάνουμε «μάγκες», εξαρτάται από τη δική μας ψήφο, στην οποία πρέπει να δώσουμε και την ανάλογη αξία.

Διότι πέρα από τους λύκους και τα όρνια, οι στρατιές των άεργων και με απεριόριστο διαθέσιμο ελεύθερο χρόνο υποψηφίων, ίσως να μην είναι η καλύτερη επιλογή.

Και μέσα σε όλο αυτό το πλαίσιο, υπάρχουν και αγωνίζονται κάποιοι άνθρωποι ιδεολόγοι, με αγνά κίνητρα προσφοράς, στους οποίους εύχομαι να μην γίνουν άλλοθι ή οι “χρήσιμοι ηλίθιοι”…

Αυτά και καλό βόλι!

Ι. Ζ. Παπαζαχαρίας


Πηγή: ipap.gr


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια