HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Έσπασαν οι γραμμές! Πως ο εκλογικός νόμος βοήθησε τελικά τον Γιώργο τον Νταντάμη και τον Θανάση τον Λιακόπουλο. Η αποσύνδεση των τοπικών ψηφοδελτίων από τα δημοτικά προκαλεί μεγάλες ρωγμές στα στρατεύματα Χιονίδη και Κουκοδήμου στην περιφέρεια, μιας και οι περισσότεροι τοπικοί κοιτάνε τον σταυρό τους και όχι τον συνδυασμό!

Καλησπέρα τα παιδιά τα καλά! Και πάλι Χρόνια Πολλά στους Κωστάδες και τις Ελένες μας!

Λέω σήμερα να γράψω και ένα θέμα που θα αρέσει στον Γιώργο τον Νταντάμη, για να προστατεύσω λίγο και τη Δημοκρατία μας (που όπως λέει ο Γιώργος απειλείται όταν γράφω την αλήθεια για τη στήριξη των Συριζαίων σε αυτόν). 

Λοιπόν... σήμερα είναι Τρίτη, έχουμε εκλογές σε 5 μέρες και ο Γιώργος κτυπάει στα ίσα την είσοδο του στον δεύτερο γύρο. Αν το πετύχει, θα το χρωστάει και στον εκλογικό νόμο, που φέτος σε ένα του σημείο είναι ιδιαίτερα ευνοϊκός για αυτόν (αλλά και για τον Θανάση τον Λιακόπουλο).

Ο λόγος για τα τοπικά συμβούλια που έχουν ξεχωριστό ψηφοδέλτιο από τα δημοτικά. 
"Έχει αυτό μεγάλη σημασία, ρε Πέτρο;" θα με ρωτήσετε κάποιοι. Κεφαλαιώδη σημασία θα σας πω εγώ και θα το εξηγήσω:

Το 2014 τα δημοτικά και τα τοπικά ήταν μαζί. Αποτέλεσμα: Ο Σάββας είχε τεράστιο πλεονέκτημα, μιας και όποιος ήθελε να βγει τοπικός σύμβουλος μαζί του, έπρεπε να τον ψηφίσει μέσα από το δημοτικό ψηφοδέλτιο! Οπότε κάθε δυνατός τοπικός του έδινε και πολλά δημοτικά χαρτιά.

Τώρα τα δεδομένα έχουν αλλάξει. Άλλη η κάλπη των δημοτικών και άλλη αυτή των τοπικών εκλογών. Έτσι ένας δυνατός τοπικός σύμβουλος μπορεί να ψηφίσει μόνο τον εαυτό του και να μην ασχοληθεί με τα δημοτικά! Θεωρητικά όλοι ασχολούνται και όλοι ορκίζονται όρκους πίστης κλπ...

Όμως στην πραγματικότητα μου μεταφέρεται η εικόνα πως στα περισσότερα χωριά οι γραμμές έχουν σπάσει και κάθε τοπικός κάνει παιχνίδι για τον εαυτό του! Δεκάδες είναι οι υποψήφιοι τοπικοί σύμβουλοι σε κάθε χωριό, τρέχουν για τους δικούς τους σταυρούς πάνω από όλα. Λέει η πλειοψηφία "σιγά μη σκίσω τις κάλτσες μου για να βγει ο Χ δημοτικός. Εμένα τοπικός με ενδιαφέρει να βγω, ιδανικά πρώτος στον συνδυασμό, για να πάρω τα 400 ευρώ τον μήνα". Μάλιστα στην Κατερίνη που ο πρόεδρος τοπικού πάει για 900 - 1000 ευρώ τον μήνα, η μάχη είναι ακόμη πιο σκληρή!

Έτσι ο Γιώργος ο Νταντάμης και οι υποψήφιοι του τρυπάνε πολλούς από Χιονίδη και Κουκοδήμο. 9 τοπικά έκανε ο Γιώργος, αλλά θα έχει ψήφους και εκεί που δεν έκανε τοπικό, ή δε στηρίζει κάποιο ανεξάρτητο.

Με τον ίδιο τρόπο και ο Θανάσης ο Λιακόπουλος με τους δικούς του μπαίνουν παντού και τρυπάνε, είτε στα 15 χωριά που έχει κάνει τοπικό, είτε στα άλλα που δεν έκανε. 

Θα μου πείτε "ο Σάββας και ο Κώστας κάθονται με τα χέρια σταυρωμένα;" Όχι βέβαια, και αυτοί κυνηγάνε να μετατρέψουν τα ψηφοδέλτια των τοπικών τους σε δημοτικά, ενώ παράλληλα ακούω πως "κοιτάνε και αλλού", μιας και διάφοροι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι δικοί τους λέγεται πως "απλώνουν τον τραχανά" πως κάθε κατεύθυνση... 

Θα σας πω κάτι και όσοι θέλετε ακούστε με, είτε κινδυνεύσει η Δημοκρατία μας είτε όχι. 

Σε αυτές τις εκλογές δήμαρχοι θα εκλεγούν αυτοί που θα καταφέρουν να πάρουν τις ψήφους των τοπικών και στα δημοτικά τους ψηφοδέλτια. Αυτό ισχύει και στους 3 δήμους της Πιερίας. 

Πάντως ο νόμος ευνόησε σοβαρά τον Θανάση και τον Γιώργο, που μαζί με τους άλλους 2, παίζουν και οι 4 "στα ίσια" για τη δεύτερη Κυριακή.


Γράφει & Υπογράφει
Πέτρος Σταθακόπουλος.-



Διαβάστε ακόμη:















 



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια