HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Ο ΕΝΑΣ ΞΕΠΛΕΝΕ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ…(με αφορμή την επίσκεψη του υπουργού αγροτικής ανάπτυξης Σταύρου Αραχωβίτη στην εθελοντική ομάδα δράσης)

Μάλλον τυχαία συνέπεσε 10 μέρες πριν τις εκλογές η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ μέσο του υπουργείου αγροτικής ανάπτυξης να παραχωρήσει για 25 χρόνια τον χώρο του πρώην « Καπνικού σταθμού» στην «Εθελοντική Ομάδα Δράσης».
Και να πούμε καλά έγινε που ένας αναξιοποίητος χώρος παραχώθηκε κάπου.

Στην εκδήλωση που έγινε για να επισφραγιστεί αυτή η απόφαση και παρουσιάστηκε σαν λιτή ήταν και οι 3 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τον υπουργό αγροτικής ανάπτυξης κύριο Σταύρο Αραχωβίτη.

Ο εναγκαλισμός των επικεφαλών της «εθελοντικής ομάδας δράσης» με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι γνωστός και ας το κρατάνε κρυφό οι συμβαλλόμενοι.

Αυτό προσκρούει στις αρχικές διακηρύξεις της ομάδας για το σκοπό που συγκροτήθηκε.

Αλλά αυτό τώρα είναι ψιλά γράμματα όταν επιχειρείται η ομάδα και συγκεκριμένοι άνθρωποι της να παίξουν ρόλο στον μετασχηματισμό της σε συμπληρωματικό μηχανισμό του κράτους, για να εξωραΐζονται αντιλαϊκές πολιτικές, πολιτικές της Ε.Ε, μέσα από την διαχείριση τους.

Καθόλου τυχαίο αυτοί οι άνθρωποι πήγαν να «πουλήσουν» τις όποιες δράσεις τους, που πάρα πολλές βασίζονται στην πραγματική ανιδιοτελή – εθελοντική προσφορά εκατοντάδων συμπολιτών μας, κάνοντας παζάρια με δημοτικούς συνδυασμούς, ότι θα στηρίξουν δημοτικές παρατάξεις που θα συγκροτήσουν αντιδημαρχίες αλληλεγγύης που μάλιστα για αντιδήμαρχο θα υποδείξουν αυτοί δικό τους άνθρωπο, όπως και ανθρώπους δικούς τους που θα αμείβονται και θα ασχολούνται με το κομμάτι της «αλληλεγγύης».

Αν αυτό δεν είναι συναλλαγή και μάλιστα η χειρότερη μορφή της, που στέλνει στις καλένδες αρχές και αξίες που πολλές φόρες επικαλούνται, τότε τι είναι ?

Επίσης αποδεικνύει τα σχέδια των επικεφαλών της «εθελοντικής ομάδας δράσης » να ενσωματωθεί η ομάδα στον κρατικό μηχανισμό σε συμπληρωματικό μηχανισμό του, ενταγμένο στις λογικές διαχείρισης των πολιτικών της φτώχιας, της εξαθλίωσης, της ανεργίας, της ανασφάλειας, αθωώνοντας στην λαϊκή συνείδηση το σύστημα της εκμετάλλευσης και καταπίεσης.

Το σκαλοπάτι για να ευδοκιμήσουν τέτοιοι σχεδιασμοί είναι και η παραχώρηση του χώρου του «καπνικού σταθμού».

Εκεί παίχτηκε ένα κακοπαιγμένο θέατρο, με τον υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ να λέει, δεν θέλαμε να τσακίσουμε τον λαό αλλά το κάναμε και τον επικεφαλή της « εθελοντικής ομάδας δράσης» να «μαλώνει» χλιαρά τον υπουργό που πιο πολύ θύμιζε ξεχασμένα περασμένα.

Το ξέπλυμα είναι εμφανές και το «συγχωροχάρτι» από πριν ειπωμένο, άρα και στημένο.

Εξάλλου δεν είναι πρώτη φορά που η «εθελοντική ομάδα δράσης» και μιλάμε για τους επικεφαλείς της στήνουν ντεκόρ στον ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτοί είχαν δώσει «κινηματική» υπόσταση στον ΣΥΡΙΖΑ απαξιώντας σωματεία, συλλόγους και αυτό γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν υπήρχε πουθενά και έπρεπε να φανεί ότι είχε δεσμούς με το λαϊκό κίνημα και σε τοπικό επίπεδο.

Η «εθελοντική ομάδα δράσης» είχε αναλάβει για λογαριασμό του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ την εκστρατεία του «ΟΧΙ» στο δημοψήφισμα, που τελικά το ΟΧΙ έγινε ΝΑΙ και ο ΣΥΡΙΖΑ έφερε το τρίτο «μνημόνιο».

Η «ΕΟΔ» διοργάνωνε ντι μπέιτ στις προηγούμενες δημοτικές – περιφερειακές εκλογές, αφού πρώτα αυθαίρετα αυτοαναγορεύτηκε σε εκπρόσωπο του Πιερικού λαού σιγοντάροντας το δημοτικό ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στην Κατερίνη με επικεφαλή τον Χρήστο Γιαννούλη που σήμερα είναι επικεφαλής στο περιφερειακό ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ για την Κεντρική Μακεδονία.

Η προώθηση του επαγγελματικού «εθελοντισμού» που αποτελεί ντιρεκτίβα της Ε.Ε σπαταλώντας πολλά εκατομμύρια ευρώ σε αυτή την κατεύθυνση και προσπαθούν να τον προωθήσουν και εδώ στελέχη της «ΕΟΔ» που ορισμένοι μπαινοβγαίνουν κάθε τόσο στα σαλόνια και τα υπερπολυτελές γραφεία των Βρυξελλών της Ε.Ε, αποτελεί ένας νέος μηχανισμός εξωραϊσμού της αντιδραστικής – αντιλαϊκής πολιτικής της Ε.Ε και για αυτό ο πακτωλός χρημάτων που δαπανούν.

Η αλληλεγγύη, η ανιδιοτελή προσφορά για πάλη και αγώνα, είναι σφυρηλατημένη με αξίες κα αρχές που δεν έχουν σχέση με συναλλαγές και ανταλλάγματα.

Σαββίδης Παναγιώτης




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια