HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Μήνυμα της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου


Ημέρα μνήμης, απόδοσης τιμής και σεβασμού στον Ποντιακό Ελληνισμό, η 19η Μαΐου, Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

Μια από τις μεγαλύτερες τραγωδίες κατά της ανθρωπότητας, η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, με περισσότερα από 350.000 θύματα, με πρόσφυγες που βίωσαν τον ξεριζωμό, αποτελεί μια από τις μαύρες σελίδες της ιστορίας. Ηθικό, ιστορικό και εθνικό το καθήκον μας, να τιμήσουμε τη Μνήμη των χιλιάδων ψυχών που χάθηκαν.

Ο  Ποντιακός Ελληνισμός κατάφερε να  ανασυγκροτήσει  τις δυνάμεις του, να διατηρήσει τις ρίζες, τις αξίες , τη γλώσσα και  τον πολιτισμό  του, «χτίζοντας» τη συνέχεια του Ποντιακού Ελληνισμού στη χώρα μας και σε άλλες χώρες, όπου προσφέρει και διαπρέπει. Τα μηνύματα που πηγάζουν από τη «διαδρομή επιβίωσης» των Ελλήνων του Πόντου, μας διδάσκουν για να προχωρήσουμε στο μέλλον.

Με αφορμή τη συμπλήρωση 100 Χρόνων από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, υπενθυμίζουμε την υποχρέωσή μας, να αγωνιζόμαστε για την Αναγνώριση της Ποντιακής Γενοκτονίας διεθνώς, να μην επιτρέψουμε να  περάσει η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου στη λήθη της μνήμης, να αναδεικνύουμε την ιστορική αλήθεια και να διατηρούμε άσβεστη, την ιστορική μας μνήμη, για να μην επαναληφθούν τα εγκλήματα και τα τραγικά λάθη του παρελθόντος.



Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας
Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας και Κοινωνίας των Πολιτών
της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

Σοφία Μαυρίδου



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια