HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Κλιματική Αλλαγή: ΕΠΕΙΓΟΝ!

Τον τελευταίο καιρό όλο και πυκνώνουν και πιο δραματικά οι φωνές των επιστημόνων, και όχι μόνο, από όλο τον κόσμο, σχετικά με την επιτάχυνση των ρυθμών της κλιματικής αλλαγής που υφίσταται η Γη μας, και την επείγουσα πλέον ανάγκη να παρθούν μέτρα από τις κυβερνήσεις παγκόσμια, προκειμένου να προληφθεί η επικείμενη καταστροφή.

Οι επιστήμονες εκπέμπουν SOS ισχυριζόμενοι-βάσει των ενδελεχών παρατηρήσεων και μελετών τους- ότι ο πλανήτης μας οδεύει μέχρι το 2050 σε άνοδο της θερμοκρασίας έως και 2ο C, λόγω του επιτεινόμενου φαινομένου του θερμοκηπίου, γεγονός που θα επιφέρει μεγάλες καταστροφές στη ζωή της Γης όπως τη γνωρίζουμε μέχρι σήμερα : λιώσιμο των πάγων, άνοδο της στάθμης των θαλάσσιων υδάτων, σαρωτικές πλημμύρες και πυρκαγιές, καθώς και μαζικές μετακινήσεις πληθυσμών.

Η Γη σε όλη τη διάρκεια της ύπαρξής της έχει υποστεί πολλές φορές  φυσική αλλαγή του κλίματός της, όμως τώρα είναι η πρώτη φορά που η κλιματική αλλαγή προκαλείται από τον ίδιο τον άνθρωπο, με ανυπολόγιστες συνέπειες για τις επερχόμενες γενιές.

Η ανάγκη λοιπόν για ριζικές αλλαγές στον τρόπο που ζούμε και καταναλώνουμε μοιάζει να είναι πλέον ΑΜΕΣΗ και αφορά τόσο τις πολιτικές των κυβερνήσεων όσο και τις συνήθειες και τη νοοτροπία των πολιτών διεθνώς.

Η έννοια της εφαρμογής της Κυκλικής Οικονομίας, θα πρέπει από εδώ και στο εξής να αποτελέσει αναπόσπαστο κομμάτι της στρατηγικής όλων των πολιτικών κομμάτων και ρευμάτων, καθοδηγώντας τις οικονομίες των χωρών να την ακολουθήσουν. Η εφαρμογή αυτή θα επιφέρει σημαντικές αλλαγές στον τρόπο ζωής μας, έτσι ώστε να επιτευχθεί ο σκοπός της διάσωσης του πλανήτη.


Αλλαγές πρέπει να γίνουν:

α) στην παραγωγή ενέργειας

β) στον τρόπο θέρμανσης των σπιτιών μας

γ) στο τι είδους τροφές καταναλώνουμε και στο πώς καταναλώνουμε γενικότερα

δ) στις πρακτικές των γεωργικών καλλιεργειών

Βάσει των παραπάνω, εκατομμύρια νοικοκυριά θα πρέπει να προχωρήσουμε σε αλλαγή του τρόπου θέρμανσης, επιλέγοντας εκείνη με τις χαμηλότερες εκπομπές άνθρακα. Επίσης θα χρειαστεί να τρώμε λιγότερο κρέας και γαλακτοκομικά προϊόντα, όπως και να μάθουμε να ανακυκλώνουμε πιο αποτελεσματικά. Ακόμη, θα χρειαστεί να πολλαπλασιαστεί η χρήση των ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων, να μειωθεί η κυκλοφορία στους δρόμους, με όλο και περισσότερους ανθρώπους να κινούμαστε πεζοί ή με το ποδήλατο ή με τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

«Είναι απαραίτητο να αναλάβουμε την ευθύνη για το μέλλον μας, σεβόμενοι τον πλανήτη που μας δίνει ζωή, αποκτώντας διαφορετική συμπεριφορά προς τη χρήση των πηγών του» τονίζει ο Λόρδος Ντέμπεν, πρόεδρος της Επιτροπής για την Αλλαγή του Κλίματος στη Βρετανία.

Η αναφορά που εξέδωσε η Επιτροπή αυτή την εβδομάδα, έγινε αποδεκτή από πολλούς τομείς στη Βρετανία, συμπεριλαμβανομένων εκείνων της ενέργειας, των επιχειρήσεων, καθώς και πολλών περιβαλλοντικών ομάδων και ομάδων γεωργικής καλλιέργειας.

Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω στοιχεία, μπορούμε με βεβαιότητα να δούμε ότι δεν είναι υπερβολή οι φωνές διαμαρτυρίας των απεργών-μαθητών για την κλιματική αλλαγή, που εμπνέονται από την 16χρονη Σουηδή Γκρέτα Τούνμπεργκ, ούτε εκείνες της Εξέγερσης για την Εξαφάνιση στη Βρετανία, αλλά ούτε και του πρόσφατου ντοκιμαντέρ του BBC με τον Ντέιβιντ Ατένμπορο που τεκμηριώνει επιστημονικά μπροστά στα μάτια μας, την επερχόμενη απειλή.

«…Οι ενήλικες πρέπει ν’ αναγνωρίσουν ότι διακινδυνεύουν το μέλλον των παιδιών τους και των επόμενων γενιών, αν συνεχίσουν έτσι. Όσο δεν ασκούμε δημόσια πίεση, οι πολιτικοί θα συνεχίσουν να αγνοούν το θέμα» έχει δηλώσει η 16χρονη ακτιβίστρια Τούνμπεργκ, στην προσπάθειά της να μας αφυπνίσει.

«…Πρέπει να σταματήσουμε την εκπομπή αερίων θερμοκηπίου. Δεν μπορώ να καταλάβω πότε οι άνθρωποι λένε ότι η αλλαγή του κλίματος είναι μια υπαρξιακή απειλή-και στη συνέχεια απλά συνεχίζουν όλες τις κακές τους συνήθειες που συμβάλουν στην κλιματική αλλαγή» μας καθιστά υπεύθυνους με τα επιχειρήματά της, για την απραξία και την απροθυμία μας να ενημερωθούμε και να δράσουμε για την επιβίωση του πλανήτη μας, δηλαδή του ίδιου του σπιτιού μας.



Πηγή



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια