HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Η Σοφία Μαυρίδου και η πολύτιμη προστιθέμενη αξία που έδωσε στην Πιερία επι ημερών διοίκησης της.

Οι περισσότεροι άνθρωποι όταν μιλάνε για διοίκηση ενός Δήμου ή μια Αντιπεριφέρειας έχουν στο μυαλό του δρόμους, γέφυρες, πλατείες και γενικά τέτοιου είδους υλικά θέματα. Και αυτό γιατί οι περισσότεροι άνθρωποι δεν γνωρίζουν από διοίκηση. Η διοίκηση ωστόσο είναι πολλά περισσότερα πράγματα, και δεν είναι μόνο υλικά ή μετρήσιμα σε μετόν και χιλιόμετρα.

Υπάρχουν και θέματα διοίκησης που είναι άυλα μεν, αλλά έχουν την ίδια αξία (αν όχι περισσότερη) και αφορούν το προγραμματισμό και τον άνθρωπο. Είπαμε όμως. Αυτά τα ξέρουν όσοι γνωρίζουν από διοίκηση. Όπως η κ. Σοφία η Μαυρίδου. Που έχει εδώ και χρόνια το τιμόνι της Αντιπεριφέρειας και όχι αδίκως, αφού όλα αυτά τα χρόνια έχει αποδείξει με το έργο της ότι δικαίως βρίσκεται στην θέση αυτή.

Παρ’ όλο που ζήσαμε (και ζούμε ακόμη) δύσκολα χρόνια οικονομικής κρίσης, και τα χρήματα πλέον έχουν μειωθεί αρκετά, κι έτσι δεν μπορούν να γίνουν πολλά έργα που να είναι μετρήσιμα σε μπετόν ή χιλιόμετρα (αν με ρωτάτε όμως και εδώ υπάρχει σημαντικό έργο, αλλά θα μιλήσουμε άλλη φορά γι’ αυτό), η Σοφία Μαυρίδου έχει να παρουσιάσει σημαντικό έργο.

Μιλάω για την υπεραξία που έδωσε στον τόπο μέσα από την ανάδειξη καινοτόμων αγροτικών προϊόντων αφ’ ενός, αλλά και υφισταμένων τοπικών προϊόντων αφ’ ετέρου. Και για να γίνω ακόμη πιο σαφής, να δώσω παραδείγματα. Σας θυμίζω το γνωστό πια σε όλους μας «Τσάϊ Ολύμπου». Όταν όλοι εκείνον τον καιρό έψαχναν να βρούνε τον δρόμο τους σε καλλιέργειες γιατί οι κλασσικές άρχισαν να ξεθωριάζουν η Σοφία και οι συνεργάτες της έβαλαν το «Τσάϊ Ολύμπου» στο τραπέζι. Και δεν έμειναν μόνον εκεί. Θυμίζω επίσης το «Ελαιόλαδο Πιερίας». Εδώ με συντονισμένες και έξυπνες ενέργειες της Σοφίας και των συνεργατών της, μπήκε το Ελαιόλαδο Πιερίας στο ελαιοπαραγωγικό χάρτη της Ελλάδος και του εξωτερικού. Τ’ αποτελέσματα; Ρωτήστε σήμερα τους ελαιοπαραγωγούς (αν γνωρίζετε κάποιον) για την τιμή που πουλούσαν πριν και την τιμή που πουλάνε σήμερα. Θέλετε κιάλλα προϊόντα; Το Πιερικό Μέλι, Οίνοι Πιερίας, Ακτενίδια Πιερίας, Τσίπουρο από Κούμαρα Πιερίας, και άλλα.

Και θα με ρωτήσει κάποιος, «Και τι έγινε με όλα αυτά φίλε μου; Ποιο είναι το τελικό κέρδος για τον τόπο;» Και απαντώ:

Πολύ απλά, βάζοντας στον χάρτη (ελληνικό και παγκόσμιο) προϊόντα τοπικά μ’ ετικέτα και ταυτότητα, δόθηκε στην Πιερία προστιθέμενη αξία. Κάτι που σήμερα απολαμβάνουν όχι μόνο οι παραγωγοί του τόπου αλλά και ο τουρισμός. Με άλλα λόγια η δουλειά αυτή που έγινε επι διοίκησης της Σοφίας, βοήθησε τον τόπου και τους ανθρώπους του να φύγουν απ’ την μιζέρια της «οικονομικής κρίσης» και να περάσουν στην ανάπτυξη γρηγορότερα από κάθε άλλη περιοχή της Ελλάδος.

Αν αυτό δεν είναι έργο σωστής, σοβαρής και οργανωμένης διοίκησης τότε ποιο είναι άραγε; Και όλα τα παραπάνω είναι εύκολα αποδείξιμα ρωτώντας απλά έναν αγρότη ή παραγωγό των προαναφερόμενων προϊόντων. Τόσο απλά.

Συμπέρασμα: Η Σοφία Μαυρίδου ξέρει πολύ καλά από διοίκηση. Ντε φάκτο. Έχει μια πετυχημένη πορεία όλα αυτά τα χρόνια. Επίσης Ντε φάκτο. Γιατί λοιπόν να μην συνεχίσει αυτή την πετυχημένη της πορεία; Ο τόπος χρειάζεται τέτοιους ανθρώπους και τους χρειάζεται όχι εχθές, όχι σήμερα, όχι αύριο. Τους χρειάζεται ΠΑΝΤΑ!



Γράφει & Υπογράφει
Πέτρος Σταθακόπουλος.-

Διαβάστε ακόμη:

Η Σοφία Μαυρίδου έχει έργο να παρουσιάσει. «Η Σοφία θα σταματήσει ν’ απασχολεί την πολιτική ζωή του τόπου όταν εκείνη το αποφασίσει. Ο κόσμος την αγαπάει και όποιος δεν το έχει καταλάβει αυτό, δεν ξέρει τι του γίνεται…». 

Επιτέλους κάποιος πολιτικός (και μάλιστα γυναίκα) έχεις το θάρρος να πει τα πράγματα με τ’ όνομά τους!!! Σοφία Μαυρίδου: «Η Μακεδονία είναι μία και είναι Ελληνική!!!» (βίντεο) 

Σοφία Μαυρίδου: «Εμείς προχωράμε μαζί..». Δηλώνει έτοιμη και συνειδητοποιημένη και διεκδικεί και πάλι την ψήφο των πολιτών, με σταυρό αυτή τη φορά, για να ολοκληρώσει το έργο της.

Σοφία Μαυρίδου, Αντιπεριφερειάρχης, γυναίκα, μητέρα, ο άνθρωπος της διπλανής πόρτας. Τόσο απλά!

Σοφία Μαυρίδου: «Ο διανοητικά δυνατός άνθρωπος δεν φοβάται το ρίσκο»

Σοφία Μαυρίδου: « Στόχος μας η ανάδειξη της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς της Πιερίας»

Είτε σας αρέσει, είτε όχι και την επόμενη τετραετία η Αντιπεριφέρεια θα έχει άρωμα γυναίκας….









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια