Το www.kapa-news.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Ενημέρωση για την αναγκαιότητα ύπαρξης αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή από τη Διασωστική Ομάδα Πιερίας

Την Κυριακή 12 Μαΐου η Διασωστική Ομάδα Πιερίας μετά από πρόσκληση του προέδρου του Αθλητικού Συλλόγου Λεπτοκαρυάς «Μύτικας» και του εφημέριου πατήρ Αθανασίου του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου, παρευρέθηκε στον χώρο του Ιερού Ναού και μίλησε στο εκκλησίασμα για την αναγκαιότητα της χρήσης του αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή.
Βασική επιδίωξη ήταν ο τονισμός της αναγκαιότητας της ύπαρξης ενός αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή στην κοινότητα της Λεπτοκαρυάς και της χρησιμότητάς του στη διατήρηση μιας ανθρώπινης ζωής. Δυστυχώς, καθημερινά ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων χάνει τη ζωή του εξαιτίας μια αιφνίδιας καρδιακής ανακοπής. Εκτιμάται πως ένα σημαντικό ποσοστό αυτών των θανάτων θα μπορούσε να αποφευχθεί, αν υπήρχε οργανωμένο σύστημα έγκαιρης προσφοράς Πρώτων Βοηθειών.

Η αλήθεια είναι πως η άμεση εφαρμογή καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης από τους παρευρισκόμενους σε δημόσιο χώρο πριν την άφιξη του ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ είναι ζωτικής σημασίας, γι΄αυτό και κρίνεται απαραίτητη η υποχρεωτική ύπαρξη αυτόματων απινιδωτών σε δημόσιους χώρους.

Οι παρευρισκόμενοι και οι παρευρισκόμενες άκουσαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και προσοχή την ομιλία, γεγονός που συνέβαλε στην άμεση δραστηριοποίησή τους προς την απόκτηση ενός αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή στην περιοχή της Λεπτοκαρυάς.

Η Διασωστική Ομάδα Πιερίας νιώθει ιδιαίτερη τιμή που βοήθησε στην άμεση κινητοποίηση μιας μεγάλης κοινότητας ανθρώπων για την απόκτηση ενός αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή, και ευχαριστεί θερμά τον πρόεδρο του Αθλητικού Συλλόγου Λεπτοκαρυάς «Μύτικας» και τον εφημέριο πατήρ Αθανάσιο του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου για την πρόσκληση.
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.