Το www.kapa-news.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Συνέντευξη τύπου ο Μαστόδοντας Νεοκαισάρειας - Σήμερα ανοίγουν οι εκδηλώσεις

Ο Όμιλος Φίλων της Φύσης και του Ανθρώπου «Μαστόδοντας-Νεοκαισάρεια» σας προσκαλεί να παρευρεθείτε με την ευκαιρία της «Διεθνούς Ημέρας Μουσείων» στη συνέντευξη τύπου που διοργανώνει το Σάββατο 18 Μαΐου 2019 και ώρα 11:00π.μ. στον χώρο του Εκθετηρίου στην κεντρική πλατεία της Νεοκαισάρειας.

Την συνέντευξη θα παραχωρήσουν ως κύριοι ομιλητές οι παλαιοντολόγοι Dick Mol και Ευαγγελία Τσουκαλά.


Συντονιστής της εκδήλωσης θα είναι ο Σάββας Τσεντίδης, Πρόεδρος του ομίλου Φίλων της Φύσης και του Ανθρώπου «Μαστόδοντας –Νεοκαισάρεια».
Στην εισήγησή τους θα αναφερθούν γενικότερα στη δημιουργία των Μουσείων Παλαιοντολογίας, στις θετικές επιδράσεις τους στις τοπικές κοινωνίες, στις μαθητικές κοινότητες και στη συμβολή τους στην τουριστική ανάπτυξη του κάθε τόπου.
            Ο κος Dick Mol είναι παλαιοντολόγος και ειδικός στη δημιουργία παλαιοντολογικών Μουσείων. Στο παρελθόν συμμετείχε στη δημιουργία πολλών Παλαιοντολογικών Μουσείων τόσο στην Ευρώπη όσο και στις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς επίσης και στην Ασία. Στην Ελλάδα έχει προσφέρει εθελοντικά όλη την εμπειρία και τη γνώση του για την ίδρυση τριών Μουσείων: στη Μηλιά Γρεβενών, στο Κιλκίς, στη Σιάτιστα και στο Μουσείο του Μαμούθ στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης.
            Η κα Ευαγγελία Τσουκαλά είναι Γεωλόγος, Βιολόγος, παλαιοντολόγος, καθηγήτρια στο τμήμα Γεωλογίας Α.Π.Θ. Η ανασκαφική της δράση και η φήμη της έχει ξεπεράσει τα Ελληνικά σύνορα. Συνέβαλε αποφασιστικά και με προσωπικές θυσίες στη δημιουργία πολλών εκθεσιακών χώρων στη Βόρεια Ελλάδα.
            Η συμβολή τους για τη δημιουργία ενός αξιόλογου εκθετηρίου στη Νεοκαισάρεια με βάση την ανακάλυψη απολιθωμάτων του Μαστόδοντα στην περιοχή μας, είναι ιδιαίτερα σημαντική, διότι εκτός της εξειδίκευσής τους στην παλαιοντολογία γενικότερα, πιο συγκεκριμένα εξειδικεύονται στα προβοσκιδωτά.
Με το πέρας της εισήγησής τους θα δεχθούν ερωτήσεις από τους παρευρισκόμενους δημοσιογράφους προκειμένου να ενημερώσουν όσο το δυνατόν ποιο αναλυτικά για τις συγκεκριμένες ανασκαφές, τα ευρήματα που προέκυψαν, την επιστημονική τους αξία καθώς και τα οφέλη που απορρέουν για την τοπική κοινωνία και όχι μόνον.
                        Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε τυχόν διευκρίνιση ή πληροφορία.

Ø Για πληροφορίες στο τηλέφωνο του προέδρου του Ομίλου, Σάββα Τσεντίδη 6948801975 και του Γραμματέα Γεώργιου Σιδηρόπουλου 6944385717.

Με Εκτίμηση

   Το  Δ.Σ.
Όμιλος Φίλων της Φύσης & του Ανθρώπου
Μαστόδοντας - Νεοκαισάρεια
Τηλ. Επικοινωνίας: 6948801975

Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.