HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


‘’Η Διασωστική Ομάδα Πιερίας στον εθελοντικό καθαρισμό της παραλίας στην Αλυκή Κίτρους‘’

Την Κυριακή 12 Μαΐου οι χιλιομετρικές αποστάσεις μηδενίστηκαν. Εθελοντές και εθελόντριες από τις γύρω περιοχές κατέφθασαν στην παραλία Αλυκής και συμμετείχαν στον εθελοντικό καθαρισμό που διοργάνωσε ο Φορέας Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Θερμαϊκού.

Δυστυχώς, η συγκεκριμένη παραλία έχει χαρακτηριστεί ως μία από τις πιο επιβαρυμένες περιοχές περιβαλλοντικής ρύπανσης. Η πλαστική ρύπανση που αντικρίσανε όλοι οι εθελοντές ήταν τεράστια, με τέτοιες ποσότητες που πραγματικά είναι αδύνατον να αφομοιωθούν ή να εξουδετερωθούν, και όλα αυτά σε μία περιοχή η οποία περιλαμβάνεται στο δίκτυο Natura 2001 της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ωστόσο, παρά το αίσθημα της πικρίας από την αρχική εικόνα της παραλίας, οι συμμετέχοντες με γνώμονα τη θέληση και οδηγό τον σεβασμό προς το περιβάλλον έδωσαν ξανά πνοή και χρώμα στην παραλία Αλυκής. Όλοι οι εθελοντές απέδειξαν έμπρακτα, πως αν υπάρχει θέληση και καλή διάθεση μπορούν να λειτουργήσουν ως μια ομάδα με ένα κοινό σκοπό.

Όλοι μας οφείλουμε και μπορούμε να «ξεφύγουμε» από το μονοπάτι της άγνοιας, της αδιαφορίας και της κατάχρησης του φυσικού περιβάλλοντος, να αλλάξουμε πορεία «πλεύσης», και να αρχίσουμε να ενδιαφερόμαστε γι’ αυτό, επιδεικνύοντας τον αναγκαίο σεβασμό.

Η Διασωστική Ομάδα Πιερίας παρευρέθηκε στον εθελοντικό καθαρισμό όπου παρείχε την υγειονομική κάλυψη στους εθελοντές, και όχι μόνο!! Σε τέτοιες περιπτώσεις ο εθελοντισμός και η σύμπραξη γίνονται επιτακτική ανάγκη.

Ολοκληρώνοντας, η Διασωστική Ομάδα Πιερίας συγχαίρει τους διοργανωτές για την πρωτοβουλία και τη δράση τους, καθώς και όλους όσοι συνέβαλαν στον εθελοντικό καθαρισμό της παραλίας Αλυκής Κίτρους.















Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια