HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Eurovision 2019: Μεγάλη νικήτρια η Ολλανδία μετά από 44 χρόνια

Στην 21η θέση η Ελλάδα και στην 15η η Κύπρος σε μία βαθμολογία-θρίλερ

Χρειάστηκαν 44 ολόκληρα χρόνια για να επιστρέψει η Ολλανδία στην κορυφή της Eurovision. Τότε το 1975, ήταν το συγκρότημα Teach-In με το τραγούδι Ding-A-Dong και τώρα ο Duncan Laurence με το Arcade, ο οποίος αναδείχθηκε ο μεγάλος νικητής της Eurovision 2019, κατακτώντας την πρώτη θέση με  492 βαθμούς.

Ο 25χρονος τραγουδιστής από την αρχή του διαγωνισμού είχε τον τίτλο του μεγάλου φαβορί, τον οποίο και επιβεβαίωσε πανηγυρικά. Αν και η πρώτη θέση κρίθηκε στην κυριολεξία στο τέλος, σε μία βαθμολογία που εξελίχθηκε σε θρίλερ, μιας και τη νίκη του την έδωσε η ψήφος του κοινού. (Την πρώτη θέση στο televoting πήρε η Νορβηγία, προς έκπληξη όλων).



Στη 2η θέση βρέθηκε η Ιταλία με τον Μαχμούντ με 465 βαθμούς. Και την τριάδα συμπληρώνει η Ρωσία με 369 βαθμούς.

Δυστυχώς, Ελλάδα και Κύπρος δεν κατάφεραν να περάσουν στην τελική δεκάδα. Η Ελλάδα με την Κατερίνα Ντούσκα τερμάτισε πολύ χαμηλά στην 21η θέση με 71β. και η Κύπρος με την Τάμτα στην 15η θέση με 101β. Συγκεκριμένα, η Ελλάδα πήρε 47 βαθμούς από τις επιτροπές και μόνο 24 από το κοινό και η Κύπρος 69 βαθμούς από τις επιτροπές και 32 από το κοινό.

Η μεγάλη έκπληξη στον φετινό τελικό ήρθε από τα Σκόπια, καθώς ήταν το μεγάλο αουτσάιντερ και κατάφερε όχι μόνο να μπει στην δεκάδα, αλλά να διεκδικεί στα ίσια την πρώτη θέση, αφού ήταν δεύτερη στη βαθμολογία των επιτροπών. Αλλά στην ψήφο του κοινού η Tamara Todevska πήρε μόλις 58 βαθμούς, με αποτέλεσμα να τερματίσει στην 8η θέση, τη υψηλότερη της χώρας στην παρουσία της στο θεσμό. Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι η Γερμανία με το συγκρότημα Sisters δεν πήρε ούτε έναν βαθμό από το κοινό!



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια