HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Η επίσημη έρευνα της Opinion Poll. Τα δίδυμα του 2ου γύρου. Χάνει από όλους ο Νταντάμης, καθαρά ο Κουκοδήμος τον Χιονίδη, οριακό αποτέλεσμα για Κουκοδήμο - Λιακόπουλο και μικρό προβάδισμα Λιακόπουλου απέναντι στον Χιονίδη


Συνεχίζοντας να διαβάζουμε (και να μελετάμε) την δημοσκόπηση του Απριλίου 2019 που έγινε για λογαριασμό της ΔΙΟΝ Τηλεόρασης, και που δημοσιεύθηκε εχθές, φτάνοντας προς το τέλος βρίσκουμε 6 πολύ ενδιαφέρουσες καρτέλες όπου αναλύουν τα έξι πιθανά ζευγάρια του 2ου γύρου των δημοτικών εκλογών.

Εκεί βλέπουμε ότι από τις έξι πιθανές περιπτώσεις ζευγαριών για τον 2ο γύρο, στις τρεις φαίνεται να επικρατεί ο Κώστας Κουκοδήμος, στις 2 ο Θανάσης Λιακόπουλος και μόνο σε μια (αυτή του Χιονίδη με Νταντάμη) βλέπουμε τον κ. Χιονίδη να επικρατεί του κ. Νταντάμη. Μάλιστα στην πρώτη περίπτωση, δηλαδή αυτή που ο Κώστας Κουκοδήμος θα βρεθεί στη 2η Κυριακή αντιμέτωπος με τον κ. Λιακόπουλο, φαίνεται να κερδίζει τον Θανάση, ωστόσο με πολύ μικρή διαφορά. Ωστόσο υπάρχει ένα 19% περίπου που ακόμη δεν έχει κατασταλάξει στο τι θα ψηφίσει.

Δείτε τις καρτέλες:







Και η εν λόγω δημοσκόπηση κλείνει με την τάση των ψηφοφόρων για τις εθνικές εκλογές. Εδώ οι επεξηγήσεις είναι μάλλον περιττές, αφού οι εικόνες τα λένε όλα! Η Νέα Δημοκρατία επικρατεί κατά κράτος του κυβερνώντος ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος έχει πέσει στο 9,9% (με αναγωγή) στην Πιερία. Προφανώς ένας από τους λόγους (μεταξύ άλλων) είναι και το Μακεδονικό. Τώρα το κατά πόσο αυτή η τάση των ψηφοφόρων θα παίξει ρόλο και στις αυτοδιοικητικές εκλογές είναι κάτι που για μένα είναι αυτονόητο, αλλά μένει να το δούμε (και ν’ αποδειχθεί) και στην κάλπη σε 30 περίπου ημέρες.




Συμπέρασμα: Λαμβάνοντας υπ’ όψιν λοιπόν συνολικά την δημοσκόπηση (αφού είναι όπως είπα και στην αρχή το ΜΟΝΑΔΙΚΟ επίσημα ανακοινωμένο εργαλείο που έχουμε μέχρι στιγμής) βλέπουμε ότι η μάχη για τον Δήμο Κατερίνης είναι σώμα με σώμα. Οι διαφορές μεταξύ των υποψηφίων είναι πολύ μικρές (μικρότερες και του στατιστικού λάθους) και όλα είναι αναστρέψιμα μέχρι τελευταία.

Θεωρώ πως μέρα με την ημέρα θα βλέπουμε πια τις εξελίξεις, που θα είναι ραγδαίες και θα διαμορφώσουν το τελικό αποτέλεσμα. Φαίνεται πως θα δούμε και θα μάθουμε πολλά φέτος.

Οι ψηφοφόροι θα πρέπει να προβληματιστούν μάλλον πολύ μέχρι να καταλήξουν στην ψήφο τους, αφού τα δεδομένα πια είναι πάρα πολλά, και το μέλλον του τόπου κρίσιμο. Η ευθύνη της σωστής απόφασης μας βαρύνει όλους πια.

Καλή επιτυχία σε όλους τους υποψήφιους, και καλό και τίμιο προεκλογικό αγώνα..


Γράφει & Υπογράφει
Πέτρος Σταθακόπουλος.-



Διαβάστε ακόμη:
















Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. δεν. μπορεις να βαλεις σε συγκριση μονο 2 καθε φορα !!!! ολη η δημοσκοπιση ειναι πληρωμενη και καραμπινατη !

    ΑπάντησηΔιαγραφή


Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!